Nyttig juice full med vitaminer

Kål är ett riktigt "superfood" och ska du välja en grönsak att äta mycket av så är det just kål - en riktig hälsobomb. Grönkål och svartkål innehåller mycket fibrer och antioxidanter. Kål ger också en bra mättnadskänsla.

Drink your greens!

För dig som kanske inte tycker att kål är världens godaste grönsak så kan du alltid använda den i en juice eller smoothie. Då dricker du dina vitaminer istället!

Här bjuder vi på ett riktigt gott och nyttigt juicerecept som är framtaget av Malin som tidigare jobbade hos oss på Asia Spa. Hon drev även den omåttligt populära juicevagnen "Juice & Yoga" i kärleksparken här i Varberg under flera somrar, så hon vet vad hon talar om.

Recept på Grön hälsobomb

  • Grönkål/svartkål eller spenat
  • 1 fryst banan
  • ½ avokado
  • Mango i bitar (funkar med fryst)
  • Mandelmjölk
  • Toppa med chiafrön

Mixa och drick. Mums!

Läs mer
”När du fokuserar på det som är bra, blir det som är bra ännu bättre.”
Träna dina tankar i positivt tänkande
yoga i tempelrummet på asia spa

Visste du att:

Alla kålsorter innehåller mycket kalcium, järn, fibrer, C-vitamin och betakaroten, ett ämne som kroppen vid behov omvandlar till A-vitamin. Dessa vitaminer är viktiga antioxidanter som skyddar kroppen mot fria radikaler.

 

Vad är fria radikaler?

Vi behöver syre för att andas, men när syret omsätts bildas samtidigt så kallade fria radikaler som är mycket reaktiva.

Vi människor behöver reaktiva ämnen i låga halter, men när halterna blir för höga uppstår så kallad oxidativ stress som skadar celler och vävnader. Mängden fria radikaler kan öka när kroppen utsätts för stress, till exempel vid sjukdom, hårt fysiskt arbete eller om man röker. Oxidativ stress har betydelse för utvecklingen av bland annat hjärt-kärlsjukdom, cancer och inflammatoriska sjukdomar. Processerna för hur det går till är komplexa och mer forskning behövs på området.

Källa: Livsmedelsverket

Vill du läsa mer?
Skrivbord och bok på de luxe hotellrum Varbergs Stadshotell

Artiklar om våra favoritämnen

Gillar du att förkovra dig och läsa mer om olika ämnen? Vi har samlat en mängd artiklar som rör allt från hotell, restaurang, spa, konferens eller event till miljö och CSR.
Te på citron och ingefära - Varberg Stadshotell & Asia Spa

Detox för kroppen

Bli piggare och hjälp kroppen att bryta ner gifter snabbare. Att detoxa är en trend som verkar ha kommit för att stanna.
Relaterade erbjudanden:
Lördag & söndag
Vitalitypool på Varbergs Stadshotell & Asia Spa

Carpe Diem

Från 1590:-/person
Checka in lite senare och njut av en 3-rätters middag. En övernattning med frukostbuffé och lunch på avresedagen. Asia Spa ingår under hela din vistelse.
Söndag–tisdag
Asia Spa avkoppling tempelrum

Asia Spa Long Stay

Från 3890:-/person
Stanna länge och koppla av på riktigt. Njut av tre härliga övernattningar, en 3-rätters middag, en lunch och Asia Spa under hela vistelsen.
Fredag & lördag
Varma källor på asia spa varberg

Evening Spa Exclusive

Från 1590:-/vuxen
Upplev det rofyllda Asia Spa under kvällstid. Checka in, ät en bistrorätt och njut av spa i månens sken. Lite senare serveras en asiatisk plocktallrik från restaurang Nami.