ARTIKLAR

Gillar du att förkovra dig och läsa mer om olika ämnen? Vi har samlat en mängd artiklar som rör allt från hotell, restaurang, spa, konferens eller event till miljö och CSR. Filtrera ämnena nedan för att finna det som intresserar just dig.

Filtrera artiklar

Senaste artiklarna


Ljusterapi på Varbergs Stadshotell & Asia Spa
SPA & HÄLSA, AKTIV LIVSSTIL

Asia Spa blev hennes räddning

När Johanna, en av våra medlemmar på Asia Spa, blev sjukskriven för utmattningssyndrom ordinerade läkaren henne att bland annat börja med yoga. Det visade sig att Yinyogan var den ultimata varianten för just Johanna.
Läs artikel
Cecilia Duberg på Varberg Stadshotell & Asia Spa
AKTIV LIVSSTIL

Yoga & workshops

Cecilia Duberg är leg. psykolog, mental tränare och författare, specialiserad inom hälsopsykologi och ledarskap. En oktoberhelg 2018 besökte hon oss och höll en yoga- och inspirationshelg för våra gäster.
Läs artikel
Bröllop med bröllopsnatt på Varbergs Stadshotell & Asia Spa
Fest & Event

Bröllop på Varbergs Stadshotell

Varbergs Stadshotell är perfekt för både brudpar och gäster. Lägg hela bröllopet på hotellet med allt från vigsel, fest och bröllopsnatt. Vi har lokaler för både stora och mindre sällskap och skräddarsyr middagen enligt brudparets önskemål.
Läs artikel
Hotellrum Boutique romantik på Varbergs Stadshotell & Asia Spa
Hotellet

Drömmer du om Jacuzzi på rummet?

Vill du lyxa till det riktigt mycket och njuta av sköna bad utan att behöva lämna rummet? I några av våra boutiquerum har vi Jacuzzi eller mer korrekt beskrivet ett badkar med inbyggda jetstrålar som masserar kroppen, också kallade bubbelpool eller spabad.
Läs artikel
Gravid på Varberg Stadshotell & Asia Spa
SPA & HÄLSA

Spa för dig som är gravid

Att röra på sig, träna och vara i bra form hjälper dig under din graviditet. Även avspänning kan vara ett sätt att minska stress och förbättra sömnen. Prova till exempel avslappning, meditation eller yoga när du är hos oss på Asia Spa.
Läs artikel
SPA & HÄLSA

Ljusterapi på Asia Spa

Bristen på dagsljus under hösten och vintern orsakar en stort trötthet för många. Stig därför in en stund i vårt ljusterapirum på Asia Spa.
Läs artikel
Solhälsning på Varberg Stadshotell & Asia Spa
SPA & HÄLSA

Starta dagen med en solhälsning

Lär dig en enkel solhälsning att starta dagen med. Solhälsningar, Surya Namaskara som de kallas på sanskrit, värmer upp kroppen, ger energi och ökar flexibiliteten.
Läs artikel
SPA & HÄLSA

Städa kroppen med detox!

Bli piggare, slankare och hjälp kroppen att bryta ner gifter snabbare. Att detoxa är en trend som verkar ha kommit för att stanna.
Läs artikel
Yukata japansk badrock på Varbergs Stadshotell & Asia Spa
SPA & HÄLSA

Konsten att ta på sig en yukata - japansk badrock

När du besöker Asia Spa får du ett spakit från oss som innehåller en yukata och badtofflor. Du får sedan behålla den som ett minne av ditt besök. Perfekt att använda hemma eller på stranden.
Läs artikel
spikmatta i ljusterapirummet på Varberg Stadshotell & Asia Spa
SPA & HÄLSA

Spikmattan som ökar ditt välmående

År 2009 blev spikmattan årets julklapp, kanske har du lagt undan din spikmatta i en garderob eller på vinden. Leta fram den, för den är fortfarande lika aktuell! Vi ger här våra bästa tips på hur du kan använda spikmattan och på vilket sätt den ger effekt!
Läs artikel
Hofgårdens golfbana Varberg
AKTIV LIVSSTIL

Hotell + golf i Varberg = det bästa av två världar

Är du en av alla dem som ständigt längtar efter gröna greener? Den som spelar golf vet hur underbart det är – när spelet stämmer. Det är som bekant en sport som kan ta lång tid att bemästra och efter en lång dag på banan är det extra skönt att kunna lägga sig i en skön hotellsäng och låta benen vila.
Läs artikel
Tvagning på Asia Spa Varberg
SPA & HÄLSA

Tvagning – ritualen renar både kropp och själ

Asia Spa är som en helt egen värld. Börja din resa med en japansk tvagningsritual. Att tvaga sig anses vara en ritual där både kropp och själ ska renas. Slå dig ner på en träpall i ett av tvagningsrummen, låt varmt mjukt vatten skölja över dig, tvätta dig med cirklande rörelser i riktning mot hjärtat. Ge dig själv tid att reflektera.
Läs artikel
Bastu på Varbergs Stadshotell & Asia Spa
SPA & HÄLSA

Ångbastu, saltbastu och klassisk torrbastu

Inne på Asia Spa hittar du bland annat vår bastuoas. En separat avdelning med flera olika sorters bastu, en tropisk regndusch och ett kallkar. Läs mer om vad som finns i vår bastuavdelning och bastubadandets hälsoeffekter här i vår artikel.
Läs artikel
Solvatten - CSR för Varbergs Stadshotell & Asia Spa - bild MamaMikes
Miljö & CSR

Solvatten - Allt startar med rent vatten

Solvatten är en 10-liters portabel vattenrenare som renar och hettar upp vatten med hjälp av solljus. Våra hotell har gett 45 familjer möjlighet till rent vatten genom att skänka 50 000:- till Solvatten.
Läs artikel
näckrosor
Miljö & CSR

Vårt miljöarbete

Det känns viktigt att kunna bidra till något mer än bara sköna upplevelser hos oss. Här kan du läsa om vad vi gör för att ta ansvar för hur vi påverkar samhället, ur såväl ett ekonomiskt, miljömässigt som socialt perspektiv.
Läs artikel
SPA & HÄLSA

Personlig yoga

Personlig yoga är terapeutiskt och utvecklande. Den är annorlunda från personlig träning på det sättet att vi inte jobbar mot ett avlägset mål utan istället är den nuvarande stunden målet i sig. Då Ulrika har flyttat till Indien erbjuder vi inte längre personlig yoga.
Läs artikel
Kallbadhuset i Varberg
UPPLEV VARBERG

Sommar i Varberg

Varberg är en spännande stad med allt på behändigt avstånd. En inspirerande och historisk plats med något för alla. Varje sommar bjuder staden på en mängd olika konserter och roliga evenemang. Här är guiden till det du inte får missa när du besöker Varberg i sommar!
Läs artikel
sommarkvällar i stenhuset konferens- och festlokal på Varbergs Stadshotell & Asia Spa
MAT & DRYCK, UNDERHÅLLNING

Sommarkväll i Stenhuset

Onsdagar (med reservation för abonnerat) under sommaren öppnas dörrarna till Stenhuset för skönt mingel från kl. 15.00. Där erbjuds en meny med fokus på lättare rätter tillsammans med gott att dricka till sköna toner från en trubadur.
Läs artikel
Trappa i k-märkt del av Varbergs Stadshotell & Asia Spa

Vår historia

Hur gick det till när Varberg fick sitt Stadshotell 1902 och vad har hänt på hotellet sen dess? Hotellet var bl.a. en av de första byggnaderna som fick elektricitet och slutnotan för hela Stadshuset stannade på nästan 450 000 kr!
Asia Spa vitality pool

Vitalitypoolen

I vitalitypoolen får hela kroppen skön massage i 30-gradigt vatten. Rör dig mellan massagestationerna och låt vattnet bearbeta dina stela muskler. Poolen är inte avsedd för att simma i. Avrunda gärna med ett besök i något av vilrummen intill. Här kan du sträcka ut dig på en bädd eller koppla av i en av våra hänggungor.
Solvatten - CSR för Varbergs Stadshotell & Asia Spa - bild MamaMikes

Solvatten

Solvatten är en 10-liters portabel vattenrenare som renar och hettar upp vatten med hjälp av solljus. Våra hotell har gett 45 familjer möjlighet till rent vatten genom att skänka 50 000:- till Solvatten