Asia Spa

Asia Spa ligger högst upp i hotellet, med en spektakulär utsikt över Varbergs fästning, havet och småstadsidyllen Varberg. Här har vi hämtat det bästa från Asien och flera österländska filosofier och skapat en helt egen värld för välbefinnande och njutning.

yoga i varberg på varbergs stadshotell & asia Spa
TRÄNING & HARMONI ÅRET OM

Bli kyakumedlem

Njut så mycket du kan av varma bad, vattenmassage, olika bastubad och mycket annat. Träna fysiskt och mentalt - du väljer själv aktiviteter från vårt varierade utbud.
”Ge dig själv den bästa present som finns. Tid.”
Asia Spa

VI SKAPAR ÄNNU FLER UPPLEVELSER

Nu renoverar vi delar av kvarterets fasader och vissa hotellrum får nya och större fönster. Samtidigt pågår nästa fas i utvecklingen av Asia Spa där vi skapar nya spännande upplevelser och platser för dig som gäst. Vi bygger bland annat en solterrass, utomhuspool och bastur.

Delar av vårt hotell påverkas av byggarbetet som sker under vardagar fram till kl. 16 och inte alls på helger. Byggställningar är synliga åt vissa håll och från vissa rum. Arbetet sker dock huvudsakligen utanför befintlig miljö och har därmed väldigt liten eller förhoppningsvis ingen påverkan alls för dig som gäst, lite beroende på när du besöker oss.

Tyvärr har vi svårt att veta exakt vilka moment som sker vilka dagar. Vi har dock full verksamhet igång och du är alltid välkommen att kontakta oss med frågor om och hur din vistelse eventuellt påverkas. De mer omfattande delarna av arbetet är klart i slutet av oktober månad och senare i höst kommer du att kunna ta del av de nya delarna. Varmt välkommen till oss! Du kommer att få en bra upplevelse oavsett om du kommer före eller efter projektet är klart.

Läs mer om byggnationen ›

UPPLEV ASIA SPA


Ett unikt spa med många upplevelser

Inne på Asia Spa bidrar lugna rörelser och lågmälda samtal till den rogivande atmosfären. På Asia Spa råder det totalt foto- och mobilförbud – allt enligt japansk tradition. På Asia Spa har vi 15-årsgräns med undantag för utvalda veckor under sommaren.

STARTA MED EN JAPANSK TVAGNINGSRITUAL

Japansk Tvagning

Börja din resa på Asia Spa med en japansk tvagningsritual. Att tvaga sig anses vara en ritual där både kropp och själ ska renas. Slå dig ner på en träpall i ett av tvagningsrummen, låt varmt mjukt vatten skölja över dig. Ge dig själv tid att reflektera.
NYHET 2022!

Surya & Orangeri

Äntligen kan vi välkomna dig som gäst på Asia Spa till våra nya ytor för vila och energipåfyllning. På övre plan i nära anslutning till Vitalitypoolen kan du vandra vidare till vårt nya orangeri och vilrummet Surya. 

Bad & Bastuoas

Sjunk ner i de japanska källorna och vila blicken på horisonten och Varbergs fästning. Njut av flera sorters bastubad och välgörande helkroppsmassage i Vitalitypoolens 30-gradiga vatten.

Peacock House

Peacook House är vår rogivande avdelning där du finner flera olika rum för avslappning och rekreation. Njut av det livgivande ljuset i ljusterapirummet eller lämna omvärlden för en stund i vårt mörkerterapirum.

Gym

Gymmet ligger i anknytning till Asia Spa och är utrustat med Kinesis Stations. Det är lättanvända maskiner som kombinerar modern funktion med beprövad träningsteknik.
yoga i varberg på varbergs stadshotell & asia Spa

Aktiviteter

Som gäst på Asia Spa har du tillgång till massor av inspirerande träning och sköna aktiviteter. Passa på att prova exempelvis yoga eller meditation.
Presentkort på Varbergs Stadshotell & Asia Spa
Vårt bästa julklappstips:

Lägg omtanke under granen

Ge bort en omtänksam och minnesvärd julklapp – tid till dig själv, till en vän eller tid tillsammans med någon du tycker om. 

Våra presentkort är fyllda av välsmakande, rogivande och inspirerande upplevelser. Beställ ett presentkort på valfritt belopp och låt mottagaren själv få välja vad det ska användas till.​

Boka din spaupplevelse


Lugnet i södra Sverige finner du i Hallands egna japanska spa

Letar du efter spa på västkusten, söder om Göteborg? Varbergs Stadshotell & Asia Spa ligger mitt i centrala Varberg, endast en timme söder om Göteborg.

Bara Vara

Pris från 495:-/vuxen
Spendera en halvdag på Asia Spa med varma bad, bastu och skön avkoppling.
Spabehandling på Asia Spa

Fånga Dagen

Pris från 1295:-/person
En heldag på Asia Spa med bad, bastu, yogaklasser, lunch och en välgörande 50-minuters behandling.
Vitalitypool på Asia Spa

Hela dagen lyx

Pris från 1495:-/person
En heldag på Asia Spa med bad, bastu, yogaklasser, lunch och en lyxig 60- eller 70-minuters behandling.

Massage på Asia Spa

Välj bland våra spa-behandlingar eller sjunk ner i ett av våra bad med utsikt över Varberg

Med sköna bad, välgörande behandlingar och en unik asiatisk miljö har vi skapat en plats där vardagen alltid känns avlägsen. Stig in i stillheten och låt dig omslutas av värme och sköna dofter.

”Värme, porlande vatten och all tid i världen”
Asia Spa

Öppettider & kontaktinfo

Ordinarie öppettider:
Måndag–torsdag kl. 7–21
Fredag kl. 7–20
Lördag–söndag kl. 8–20 

Vitalitypool och varma källor stänger 15 minuter innan stängning.

Hotellets gym i anslutning till Asia Spa

Vårt gym är öppet alla dagar kl. 6–22 

På Asia Spa har vi 15-årsgräns*

*Undantag för sommarveckorna 25–33, då barn är välkomna i vuxet sällskap kl. 8–13. Barn ska vara helt blöjfria och kunna bada i vanliga badkläder (ej badblöja).

Kontakt

Tel: 0340-69 01 74 eller mail: spa@varbergsstadshotell.com

Övriga öppettider & information

Artiklar om våra favoritämnen


Meditera i hängmattan

En stunds meditation kan göra en stor inverkan på din vardag. En stund varje dag är allt som behövs och du kan till och med göra det i hängmattan. Ottilia på Asia Spa vägleder dig.
Asia Spa lär dig mer

Konsten att ta på sig en yukata

När du besöker Asia Spa får du ett spakit från oss som innehåller en yukata (japansk badrock) och badtofflor. Du får sedan behålla den som ett minne av ditt besök. Perfekt att använda hemma eller på stranden.

Må bra med Ayurveda

Alla människor är olika vilket gör att det som är bra för dig, kanske inte är lika bra för mig. Vi behöver alltså olika saker för att må bra och ofta handlar det om balans. Ayurveda hjälper till att lära känna oss själva för att vi ska få den balans i vardagen vi behöver.

Vad är japansk tvagning?

Börja din resa med en japansk tvagningsritual. Att tvaga sig anses vara en ritual där både kropp och själ ska renas.

Därför mår du bra av kallbad

Att ta ett kallbad gör verkligen under för både kropp och hjärna. Var du på lite dåligt humör innan ditt bad är det definitivt som bortblåst efteråt och du känner dig starkare än någonsin förut.
Vill du läsa mer?

Artiklar om våra favoritämnen

Gillar du att förkovra dig och läsa mer om olika ämnen? Vi har samlat en mängd artiklar som rör allt från hotell, restaurang, spa, konferens eller event till miljö och CSR.
Lotus Hotel Shop

Beställ hem spaprodukter

Längtar du efter att besöka oss och vill beställa hem lite härlig spakänsla tills vi ses nästa gång? Besök vår webshop där vi har samlat det mesta och det bästa från Varbergs Stadshotell & Asia Spa och våra systerhotell Arken Hotel & Art Garden Spa och Hôtel Eggers.

FLER BILDER FRÅN ASIA SPA