Bar Munken – cocktailbar

Två trappor upp i vårt vackra trapphus finner du cocktailbaren Bar Munken. Här kan du slå dig ner i en alldeles unik miljö och beställa en cocktail, en klassisk drink eller en god kaffedrink efter maten. Vill du hellre ta ett glas vin eller öl har vi självklart även det på menyn.

Bar Munken har öppet vid sämre väder när inte vår takbar Sora är öppen. 

Cocktailbar Munken på Varbergs Stadshotell

Välkommen till Munken - igen

I ett kloster ska finnas ett kor för lekbröder, kapitelsal och sakristia – men Munken på västkusten ansåg att det saknades en riktigt bra bar och öppnade således för drinkar i Varbergs Stadshus år 1925.

Det var nog aldrig någon riktig munk bakom det hela, men vi tror att det hela grundades av en himmelsk tanke. Då det inte fanns en munk, fanns det desto fler flitiga personer i huset. År 1925 var Stadshotellet inte bara hotell, utan även systembolag, stadshus, bokhandel, brandkår med mera. Flertalet arbetade, bodde och roade sig i samma hus.

När vi skulle förbereda för nya bardisken fann vi ett minne från Stadshotellets byggnadstid gömd bakom panelen och du ser det längst bak i barhyllan. Ett flasköl bryggt år 1900 på Helsingborgs bryggeri. Vi gissar att en snickare har haft en slitsam arbetsdag med att bygga vårt kära hus och gömt resterna efter en stärkande paus mellan bjälklagen. I retrospektiv kan vi ändå säga att det var han värd, 120 år senare sitter du lika gott här, kanske också med en öl, men nu från Varbergs lokala bryggeri Subbe.

Favoriten under förra århundradet var konjak med sockerdricka, vill du ha socker till din konjak idag tycker vi hellre att du ska slå till på Ahlgrens bilar. Likaså var det tvång på att beställa mat och Munkens berömda macka åkte in och ut ur köket. Nu tvingar vi ingen men rekommenderar å det starkaste salta katten eller hemrostade nötter.

Välkommen!

Läs mer om Munken och vad vi erbjuder på hotellet


skylt källaren munken varbergs stadshotell

Bar Munken förr

För knappt 100 år sedan hade Varbergs Stadshotell en så kallad bakficka. Namnet var Källaren Munken och innanför dess väggar har många Varbergsbor både ätit och druckit gott under åren 1925–1977. Nu har vi återskapat en liten del av 1925 och det under namnet Bar Munken den här gången. 
Bistrorätt och en öl

Bistromeny

Vill du ha något enklare att äta? Slå dig ner i lobbyn, luta dig tillbaka och beställ något gott att äta och dricka från vår bistromeny. Serveras alla dagar.
À la cartemeny i restaurang på Varbergs Stadshotell

Middag à la carte

Inspirationen till vår à la carte-meny hämtar vi i huvudsak från det svenska köket och de fina råvarorna kommer ofta från vår närmiljö. Serveras alla dagar.