Yoga, core eller meditation – Utforska våra träningspass

Som gäst på Asia Spa har du tillgång till inspirerande träning och sköna aktiviteter. Välj mellan yoga i olika former, avkopplande meditation, energigivande qigong eller bålstärkande core. Vi kör flera olika pass och klasser varje dag som alla vägleds av utbildade instruktörer. 

yoga i varberg på varbergs stadshotell & asia Spa

Våra aktiviteter

Våra aktivitetsklasser erbjuder återhämtning från vardagens fart och fläkt. Vi vill erbjuda er möjligheten till att nå stillhet och styrka med hjälp av olika former av yoga. Ni vägleds av våra utbildade instruktörer. Klasserna passar alla, ung som gammal, stel som mjuk. Tänk på att inte äta 60 minuter innan klassen och var iklädd träningskläder om inget annat anges.

Vi har drop-in på alla våra ordinarie klasser. Kom gärna i god tid. Välkommen!

Server time: 2024-07-14 08:56:04

Passbeskrivning

S=Stillsam F=Fysisk M=Meditativ

Hara/Core – Bygger styrka i rygg och mage (F)

Med inspiration från pilates, yoga och kampsport väcker vi vår kärna/chi till liv genom mjuka, långa rörelser i ett flöde för att bygga styrka i vår core. Mycket fokus på andning, drivkraften som utvecklar och håller oss vid liv. 

Enligt österländsk medicin är Hara center för Qi - livskraft. 

Klädsel: mjuka kläder och barfota.

Yang/Styrka – Ett styrkepass i lugnare tempo (F)

Fokus på hållning, andetag och en muskelgrupp i taget. Övningarna görs stående, sittande och liggande. Som avslut på klassen får du njuta av en liggandes/sittandes gong-avslappning. Lämna klassen fylld av energi och kraft!

I kroppen är musklerna och blodomloppet YANG. Klassen aktiverar och ökar flödet av YANG. 

Klädsel: mjuka kläder och barfota.

Qi Gong/Qi Gong Gong (S)

Med hjälp av mentala övningar och enkla, stillsamma, mjuka rörelser sprungna ur den kinesiska kulturen främjar vi vår cirkulation av Qi – livskraft. Qi Gong Gong avslutas med Gong-meditation.

Övningarna görs stående.

Klädsel: mjuka kläder eller din yukata och barfota.

Gong Meditation – Ger dig lugn till dova toner (M)

Helande klanger från gongar under liggande meditation. Upplev hur spänningar släpper, din kropp och ditt sinne blir lugnare.

Klädsel: mjuka kläder eller din yukata och barfota. 

Yoga – För styrka, smidighet och balans i kropp och sinne (F)

Både statiska och dynamiska övningar utförs på yogamattan. Övningarna görs sittande, liggande och stående. 

Yoga betyder förening mellan kropp och själ. Genom olika kroppspositioner "Asanas" tillsammans med en kontrollerad andning förbättras styrka, smidighet och balans.

Klädsel: mjuka kläder och barfota.

Yin Yoga – Perfekt för dig som är stel (S)

Positionerna är enkla och utförs sittande eller liggande, de hålls under några minuter för att stimulera kroppens bindväv och inre organ. En återhämtande och terapeutisk yogaform med ursprung från den kinesiska medicinen. 

Yin yoga passar alla – med hjälp av kuddar, bolster kan du anpassa ställningarna efter dina egna förutsättningar. Hoppas vi ses på yogamattan!  

Klädsel: mjuka kläder och barfota.

Stillsam Yoga – För bättre självinsikt och harmoni (S)

Stillsam Yoga är inspirerad av traditionen inom rajayoga; en gammal yogaform som genom meditation och stillsammare positioner leder till bättre självinsikt och ger dig harmoni.

Övningarna görs sittande och liggande. 

Klädsel: mjuka kläder och barfota.

Surya yoga/Solhälsningar – Ger dig styrka och rörlighet (F)

Vi dansar oss igenom kreativa solhälsningar och landar slutligen i en skön djupavslappning. En perfekt peak på helgen som fyller dig med energi!

Surya står för sol och skapelse!

Klädsel: mjuka kläder och barfota.     

Chakra yoga (S)

Vi väcker upp kroppen och balanserar energierna i kroppen med enkla rörelser som passar alla. Övningarna görs stående och sittande.

Att hålla energivirvlarna, vårt chakrasystem fritt flödande är grundläggande för vår hälsa och vitalitet. Energi är livets ursprung.

Klädsel: mjuka kläder och barfota.

Sukha – Yogisk avslappning (M)

Låt dig guidas igenom kroppen för att finna avslappning muskulärt likväl som mentalt. Du behöver inga tidigare förkunskaper.

Denna guidning används som avslut på vissa av våra aktivitetspass och görs stillsamt liggandes eller sittandes.

Klädsel: mjuka kläder och barfota.

 

Morgon Vinyasa – Flöde som höjer pulsen och ger energi (F)

Dynamisk Vinyasayoga som ger kraft och styrka. Vi flödar och hjälper dig att hitta din rytm genom kraftfulla och energigivande yogapositioner. Ett andetag, en rörelse är fokus i denna klass.

Klädsel: mjuka kläder och barfota.

 

De fem tibetanerna (F)

Tillsammans med en kontrollerad andning och fem yogaövningar stimuleras energiflödet och ger liv åt nerver, organ och körtlar.

Övningarna görs stående, sittande och liggande.

Klädsel: mjuka kläder och barfota.

 

Warm Aroma Yin Yoga (S)

En härlig yin-klass med en twist som hålls i vårt ljusterapirum där temperaturen är aningens högre. Vi kommer också använda oss av eteriska oljor för att skapa en extra skön stämning i rummet och göra det lättare för kropp och sinne att landa i positionerna och avslappningen. 

 

Chandra Namaskara/Månhälsningar (S–F)

Denna klass är inspirerad av hatha-yogans traditionella månhälsningssekvens, Chandra namaskara. Sekvensen hjälper oss att balansera vårt inneboende eld element och har tack vare detta en stressdämpande effekt samt balanserar både kropp och sinne.

De asanas (positioner) som sekvensen är uppbyggd av stärker kroppens muskulatur och ökar dess flexibilitet, om den utövas regelbundet.

Chandra namaskara/ månhälsningar utförs i ett lugnt tempo där vi kopplar fokus på upplevelsen av andetaget samt hur kroppen påverkas av de olika positionerna.

Klassen är tillgänglig för alla och utförs barfota i mjuka kläder.Pop-up-klass

På utvalda torsdagkvällar kommer vi att bjuda på olika pop-up-klasser och kanske en och annan gästlärare. Datum för detta släpps löpande.

Läs mer om de olika passen
POP-UP – 29 aug
Rebecca Vergara yogalärare

Vin Yin Yoga med Rebecca Vergara

Pris: 280:- | 100:- för medlemmar på Asia Spa.
Rebecca Vergara kommer till oss och håller en Vin Yin Yoga – en fantastisk kombination av ying och yang där två yogapraktiker vävs samman i en och samma klass. Läs mer om klassen här. 
POP-UP – 12 sept.
Shay Peretz yoga

Yoga med Shay Peretz

Pris: 280:- | 100:- för medlemmar på Asia Spa
Shay Peretz är tillbaka och håller en spännande Vinyasa yogaklass hos oss! Han skapar med sin passion för yoga en upplevelse av att våga släppa kontrollen och utforska rörelsernas inneboende kraft. 
POP-UP – 7 nov
Yoga Johanna Alvin

Stillhetens Rörelse med Johanna Alvin

Pris: 280:- | 100:- för medlemmar på Asia Spa.
I rörelse finns också stillhet och det Johanna Alvin brinner för att förmedla är verktyg som kan öka förmågan att leva mer utefter sin egen gas och broms och allt däremellan. Välkommen som du är och landa utefter dina förutsättningar för dagen. 

Lär känna instruktörerna på Asia Spa

Våra instruktörer på Asia Spa är utbildade inom olika former av yoga. Yin yoga, Raja yoga, Qigong, Yang yoga, Vinyasa yoga, Chakra yoga och Hara core är några av våra klasser. Här får du veta lite mer om våra instruktörer på Asia Spa.

Träna yoga i Varberg

På Asia Spa kan du bli kyakumedlem och gå på yoga och olika träningspass så mycket du vill på vardagar. Dessutom har du tillgång till allt som Asia Spa erbjuder i form av sköna bad, gym och avkoppling i en rofylld miljö.

Kväll vid vitalitypool på Asia Spa

Träningskort Kyaku Rise & Shine

Vardagar kl. 7–13 | 690 kr/månad (60+/seniorpris 575 kr)
Perfekt medlemskap för dig som har mer tid på förmiddagar då du har full tillgång till hela Asia Spa med dess utbud av gym, träningspass, bad och bastur på vardagar fram till kl 13.00.

När du blir medlem får du en egen yukata och tofflor. Teckna dig för minst sex månader och därefter endast en månads bindningstid. Kortet är personligt och kan frysas.

Takterrass med utomhuspool och utsikt över Varbergs fästning

Träningskort Kyaku All Day

Mån–tors kl. 7–21 och fre kl. 7–14 | 890 kr/månad

Som Kyaku All Day-medlem har du tillgång till hela Asia Spa inklusive gym, träningspass, bad, bastur med mera, under vardagar.

När du blir medlem får du en egen yukata och tofflor. Teckna dig för minst sex månader och därefter har du endast en månads bindningstid. Kortet är personligt och kan frysas.

Träningskort Kyaku All Day – 1 mån

Mån–tors kl. 7–21 och fre kl. 7–14 | 1390 kr/månad
Prova på ett Kyaku All Day-medlemskap hos oss i en månad. Du har tillgång till hela Asia Spa, inklusive gym och alla aktivitetspass med mera  under vardagar.

När du blir medlem får du en egen yukata och tofflor. Kortet är personligt och kan ej frysas.

Gym

Vill du ge din kropp en riktig genomkörare kan du prova vårt Technogym i avdelningen Peacock House. Här finns maskiner för både kondition och styrka. Gymmet är öppet mellan kl. 06 och 22. Åldersgräns 15 år.

Gym på Asia Spa

Gym med Kinesis Stations

Vårt gym är utrustat med Kinesis® Stations – lättanvända maskiner som kombinerar modern funktion med beprövad träningsteknik.

Kvinna i gymmet på asia spa

Naturliga rörelser

Du använder dig av fria och naturliga rörelser som aktiverar den kinetiska kedjan istället för enskilda muskler.

Gym på Varbergs Stadshotell & Asia Spa

Gynnsam teknik

Tekniken är gynnsam för koordination, stabilitet, balans, rörlighet, styrka och reaktionsförmåga.

Gym på Varbergs Stadshotell & Asia Spa

Introduktion av gym

Introduktion av vårt gym görs vid förfrågan i mån av tid, meddela intresse i spareceptionen.

Relaterade erbjudanden:
Par i vitalitypoolen på Asia Spa

Lilla Asia Spa

Från 1470:-/vuxen
Koppla av på Asia Spa med varma bad, flera sorters bastubad och olika rum för avslappning och rekreation. Njut av en god middag och en övernattning med frukostbuffé.

Bara Vara

Från 495:-/vuxen
Välkommen till en underbar halvdag på Asia Spa för att "bara vara". Njut av japansk tvagning, bad, bastur, skön avkoppling och olika aktivitetspass.
Frukt och te på Asia Spa i Varberg

Hela dagen lyx

Från 1595:-/person
En heldag på Asia Spa med sköna bad, bastu, yogaklasser, dagens lunch och en lyxig 60- eller 70-minuters behandling.