Yoga eller meditation – Utforska våra träningspass

Som gäst på Asia Spa har du tillgång till massor av inspirerande träning och sköna aktiviteter. Passa på att prova exempelvis yoga eller meditation. Vi kör flera olika klasser varje dag och alla vägleds av utbildade instruktörer. 

yoga i varberg på varbergs stadshotell & asia Spa

Våra aktiviteter

Våra aktivitetsklasser erbjuder återhämtning från vardagens fart och fläkt. Vi vill erbjuda er möjligheten till att nå stillhet och styrka med hjälp av olika former av yoga. Ni vägleds av våra utbildade instruktörer. Klasserna passar alla, ung som gammal, stel som mjuk. Tänk på att inte äta 60 minuter innan klassen och var iklädd träningskläder om inget annat anges.

Vi har numrerade kort för att undvika köbildning: 30 minuter innan klassen startar kan du hämta ditt kort för att garantera dig en plats. Vi har för närvarande även sänkt antalet deltagare till max sju per klass. 

Server time: 2021-08-02 13:18:40

Passbeskrivning

S=Stillsam F=Fysisk M=Meditativ

Hara/Core - Bygger styrka i rygg och mage

Med inspiration från pilates, yoga och kampsport väcker vi vår kärna/chi till liv genom mjuka, långa rörelser i ett flöde för att bygga styrka i vår core. Mycket fokus på andning, drivkraften som utvecklar och håller oss vid liv. 

Enligt österländsk medicin är Hara center för Qi - livskraft. 

Klädsel: mjuka kläder och barfota.

Yang/Styrka - Ett styrkepass i lugnare tempo

Fokus på hållning, andetag och en muskelgrupp i taget. Lämna klassen fylld av energi och kraft! Övningarna görs stående, sittande och liggande.

I kroppen är musklerna och blodomloppet YANG. Klassen aktiverar och ökar flödet av YANG. 

Klädsel: mjuka kläder och barfota.

Qi Gong/Qi Gong Gong

Med hjälp av mentala övningar och enkla, stillsamma, mjuka rörelser sprungna ur den kinesiska kulturen främjar vi vår cirkulation av Qi – livskraft. Qi Gong Gong avslutas med Gong-meditation.

Övningarna görs stående.

Klädsel: mjuka kläder eller din yukata och barfota.

Gong meditation - Ger dig lugn till dova toner

Helande klanger från gongar under liggande meditation. Upplev hur spänningar släpper, din kropp och ditt sinne blir lugnare.

Klädsel: mjuka kläder eller din yukata och barfota. 

Yoga - För styrka, smidighet och balans i kropp och sinne

Både statiska och dynamiska övningar utförs på yogamattan. Övningarna görs sittande, liggande och stående. 

Yoga betyder förening mellan kropp och själ. Genom olika kroppspositioner "Asanas" tillsammans med en kontrollerad andning förbättras styrka, smidighet och balans.

Klädsel: mjuka kläder och barfota.

Yin yoga - Perfekt för dig som är stel

Positionerna är enkla och utförs sittande eller liggande, de hålls under några minuter för att stimulera kroppens bindväv och inre organ. En återhämtande och terapeutisk yogaform med ursprung från den kinesiska medicinen. 

Yin yoga passar alla – med hjälp av kuddar, bolster kan du anpassa ställningarna efter dina egna förutsättningar. Hoppas vi ses på yogamattan!  

Klädsel: mjuka kläder och barfota.

Raja yoga - En stilla yogaklass

Rajayoga är en gammal yogaform som genom meditation och stilla positioner leder till bättre självinsikt och ger dig harmoni.

Övningarna görs sittande och liggande. 

Klädsel: mjuka kläder och barfota.

Surya yoga/Solhälsning - Ger dig styrka och rörlighet

Vi dansar oss igenom kreativa solhälsningar och landar slutligen i en skön djupavslappning. En perfekt peak på helgen som fyller dig med energi!

Surya står för sol och skapelse!

Klädsel: mjuka kläder och barfota.     

Chakra yoga 

Vi väcker upp kroppen och balanserar energierna i kroppen med enkla rörelser som passar alla. Övningarna görs stående och sittande.

Att hålla energivirvlarna, vårt chakrasystem fritt flödande är grundläggande för vår hälsa och vitalitet. Energi är livets ursprung.

Klädsel: mjuka kläder och barfota.

De fem tibetanerna

Tillsammans med en kontrollerad andning och fem yogaövningar stimuleras energiflödet och ger liv åt nerver, organ och körtlar.

Övningarna görs stående, sittande och liggande.

Klädsel: mjuka kläder och barfota.

Vinyasa flöde – höjer pulsen och ger ett bra träningspass

Dynamisk vinyasayoga som ger kraft och styrka. Vi flödar och hjälper dig att hitta din rytm genom kraftfulla och energigivande yoga-positioner. Ett andetag, en rörelse är fokus i denna klass.

Klädsel: mjuka kläder och barfota.Terapeutisk yoga – främjar kroppens självläkningsprocess

Den terapeutiska yogan främjar kroppens självläkningsprocess, både mentalt och fysiskt. Genom klassen guidas du via asanas (kroppsliga positioner), pranayama (andningsövningar) och meditation/mantran. Passar alla, nybörjare som erfarna.

Klädsel: mjuka kläder och barfota.

Läs mer om de olika passen

Träna yoga i Varberg

På Asia Spa kan du bli kyakumedlem och gå på yoga så mycket du vill på vardagar. Dessutom har du tillgång till allt som Asia Spa erbjuder i form av bad, gym och avkoppling.

Kyaku Rise & Shine – 6 mån

Vardagar kl. 7–14 | 575:-/månad (seniorpris 60+ 475:-)
Perfekt medlemskap för dig som har mer tid på förmiddagen. Minsta bindningstid är 6 månader. Startavgift 175 kr, då ingår yukata och tofflor. Kortet är personligt och kan frysas.
Asia Spa Vitalitypool på Varbergs Stadshotell med utsikt över Varbergs fästning

Kyaku All Day – 12 mån

Mån–tors kl. 7–21 och fre kl. 7–14 | 675:-/månad
Som Kyaku All Day-medlem har du tillgång till hela Asia Spa inklusive alla aktiviteter. Minsta bindningstid är 12 månader. Startavgift 175 kr, då ingår yukata och tofflor. Kortet är personligt och kan frysas.
Asia Spa avkoppling tempelrum

Kyaku All Day – 3 mån

Mån–tors kl. 7–21 och fre kl. 7–14 | 825:-/månad
Prova på ett Kyaku All Day-medlemskap hos oss i tre månader. Startavgift 175 kr, då ingår yukata och tofflor. Kortet är personligt och kan ej frysas.
3–5 sept
Michael James Wong Yoga

Yogaretreat med Wong

Pris från 2450:-/person
Michael James Wong är erkänd runt om i världen som en ledande röst i den globala rörelsen för modern mind­fulness. I september kommer han åter till Asia Spa för ett yogaretreat.

Gym

Vill du ge din kropp en riktig genomkörare kan du prova vårt Technogym i avdelningen Peacock House. Här finns maskiner för både kondition och styrka. Gymmet är öppet för våra hotellgäster och gäster på Asia Spa mellan kl. 06 och 22. Åldersgräns 15-år.

Gym på Asia Spa

Gym med Kinesis Stations

Vårt gym är utrustat med Kinesis® Stations – lättanvända maskiner som kombinerar modern funktion med beprövad träningsteknik.

Naturliga rörelser

Du använder dig av fria och naturliga rörelser som aktiverar den kinetiska kedjan istället för enskilda muskler.

Gym på Varbergs Stadshotell & Asia Spa

Gynnsam teknik

Tekniken är gynnsam för koordination, stabilitet, balans, rörlighet, styrka och reaktionsförmåga.

Gym på Varbergs Stadshotell & Asia Spa

Introduktion av gym

Introduktion av vårt gym görs vid förfrågan i mån av tid, meddela intresse i spareceptionen.