Hållbarhet – CSR

Vackra tapeter, varma källor eller tjusiga desserter i all ära. Men för oss är det viktigt att inte bara fylla vårt hotell med en skön känsla. Vi vill även försöka göra lite mer för vår omvärld, något som skulle kunna göra skillnad. Vi kan inte göra allt, men alla kan göra något!

Vårt arbete för en hållbar framtid

Allt arbete inom vår verksamhet ska vara hälsofrämjande och bidra till en hållbar utveckling, där hushållning med resurser och kretsloppsanpassning är vägledande.

Blockljus på asia spa

Vad vi gör varje dag

Vi vill med stolthet kunna säga att vi tar ansvar för att framtida generationer skall ha en sund planet att bo på. Därför har vi högt uppsatta mål gällande inköp, vattenförbrukning, energiförbrukning och avfall. Med mätningar årsvis och kvartalsvis strävar vi efter minskad åtgång av resurser. Här kan du läsa om vad vi gör varje dag.
svanenmärkt hotell Varbergs Stadshotell

Certifierade av Svanen

Våra verksamheter är certifierade av Svanen. Märkningen tar ett helhetsgrepp och ställer bland annat krav på energiförbrukning, minskning av avfallsmängder, vattenförbrukning och kemikalier. Vårt spa-sortiment av förbruknings- och försäljningsmaterial är Svanen-märkt.
Vindkraftverk Varbergs Stadshotell montage

Eget vindkraftverk

Vi har ett eget vindkraftverk som försörjer oss med elektricitet. Och det bästa av allt är att det inte bara gäller oss utan även våra systerhotell Arken Hotel & Art Garden Spa, Hôtel Eggers och Billingehus samt våra anställdas bostäder.

Socialt ansvarstagande

Det känns viktigt att kunna bidra till något mer än bara sköna upplevelser hos oss. Vi vill vara ansvarsfulla aktörer både lokalt och globalt. Nedan presenterar vi ett urval av de organisationer vi har valt att stödja på ett eller annat sätt.

Varberg för Musikhjälpen

Varje år sedan 2017 har vi varit en del av ett lokalt initiativ i Varberg, där pengar samlats in till förmån för Musikhjälpen. Vi bidrar i form av engagemang, sponsring samt att vår restaurang skänkt sin dricks som sedan dubblats av hotellet. 
CSR - team rynkeby på Varbergs Stadshotell & Asia Spa

Team Rynkeby - God Morgon

Team Rynkeby - God Morgon är en del i ett europeiskt välgörenhetsprojekt som varje år samlar in pengar till Barncancerfonden. Deltagarna är organiserade i olika lag som gemensamt cyklar ner till Paris. Vi är stolta sponsorer sedan många år tillbaka. 
Pride Varberg

Pride Varberg

Vi har i flera år valt att sponsra Pride Varberg – en ideell förening som jobbar för människors lika värde, mot homo & transfobi, för allas lika rätt till kärlek och sin egen könsidentitet.

Visselblåsarfunktion

Inom Lotus Hotel Group finns en god internkontroll, men trots det kan det förekomma missförhållanden. Vi uppmuntrar personer med kännedom eller misstankar om missförhållanden att rapportera.