Spainformation

Här har vi samlat lite information kring vad som är bra att känna till när du ska besöka oss på Asia Spa.

Bra att veta inför ditt besök

 • När du kommer till Asia Spa får du en yukata (japansk badrock) och badtofflor. Yukata och tofflor är klädkoden på spa och det har du på dig över dina badkläder när du rör dig i våra lokaler.
 • När du badar och vistas på gemensamma avdelningar är badkläder obligatoriskt. 
 • Är du hotellgäst, byter du om till yukata och tofflor på rummet och har badkläder under.
 • Du får också en korg med en mugg, tvättlapp och handduk. Denna bär du med dig så att du lätt kan fylla på med vätska och torka dig mellan de olika upplevelserna.
 • Låt nyckelorden som stillhet och harmoni vara ledstjärnan i din vistelse. Tala med små bokstäver och rör dig långsamt.
 • Börja din spa-vistelse med att skrubba och skölja av dig i tvagningsrummet. En tvagning sker under tystnad samtidigt som du tvättar dig med cirkulerande rörelser i riktning mot hjärtat.
 • Tvagningsrummen är separata för damer respektive herrar. Tvagning sker helst utan badkläder på.
 • Undvik att ta med dig värdesaker till spa. Det finns ett begränsat antal värdeskåp. Använd inte smycken när du badar, för din egen säkerhet.
 • Alkohol och mobiltelefoner får ej medtagas till Asia Spa.
 • Tänk på att fylla på med vatten eller te för att behålla vätskebalansen, då bad och bastubad är vätskedrivande. 
 • Ta med träningskläder om du vill du gå till gymmet eller vara med på våra aktiviteter. På aktiviteterna är vi barfota, men i gymmet används träningsskor för inomhusbruk.
 • På Asia Spa har vi 15-årsgräns. (Förutom under sommaren då även barn är välkomna i målsmans sällskap).

Mobilfritt spa

Vi har helt mobilfritt för våra gäster, med undantag på gymmet. 

Asia Spa står för att släppa på vardagen och bara landa i sig själv vilket blir svårare och svårare när många av oss ständigt är uppkopplade. Vi får tillsammans hjälpas åt att göra Asia Spa till en liten oas där du bara kan vara utan påverkan av vad som händer runt om i världen. Ta chansen att lämna omvärlden en stund!

Upplev Asia Spa på bästa sätt

Varje hel och halv timma ges information om vår anläggning för att du ska tillgodogöra dig din vistelse på Asia Spa på bästa sätt. Du får information om japansk tvagning, våra olika utrymmen och övriga aktiviteter.

Behandlingar

 • Tänk på att boka behandling i god tid innan din vistelse. Uppge om du är gravid eller har någon allergi.
 • Medtag underkläder eller torra badkläder som ombyte till behandling.
 • Kom 5–10 min innan behandlingstid, sitt ner och slappna av i vår behandlingsavdelning.


Varmt välkommen!

Tempelrum sängar på Asia Spa

Peacock House

Peacook House är vår rogivande avdelning där du finner flera olika rum för avslappning och rekreation. Njut av det livgivande ljuset i ljusterapirummet eller lämna omvärlden för en stund i vårt mörkerterapirum.
Vitalitypool på Asia Spa

Bad & Bastu

Njut av en välgörande helkroppsmassage i Vitalitypoolens 30-gradiga vatten. Upptäck vår bastuoas eller sjunk ner i de japanska källorna och känn den friska luften svepa in genom de öppna panoramafönstren. Vandra vidare ut till vår utomhuspool och bastu, med en magisk utsikt över hav och Varbergs fästning.

Vila & Avkoppling

Välkommen till våra avdelningar för vila och avkoppling. Här hittar du Surya och vårt orangeri, där du kan koppla av i ljuset som flödar in genom de stora fönsterpartierna. Vidare finner du Peacock House som är en lite dovare avdelning med bland annat ljus- och mörkerterapirum.
Vill du läsa mer?
Skrivbord och bok på de luxe hotellrum Varbergs Stadshotell

Artiklar om våra favoritämnen

Gillar du att förkovra dig och läsa mer om olika ämnen? Vi har samlat en mängd artiklar som rör allt från hotell, restaurang, spa, konferens eller event till miljö och CSR.
Asia Spa lär dig mer
Stillhetens tecken på yukata Asia Spa

Konsten att ta på sig en yukata

När du besöker Asia Spa får du ett spakit från oss som innehåller en yukata (japansk badrock) och badtofflor. Du får sedan behålla den som ett minne av ditt besök. Perfekt att använda hemma eller på stranden.
Två kvinnor tvagar sig på Asia Spa

Vad är japansk tvagning?

Börja din resa med en japansk tvagningsritual. Att tvaga sig anses vara en ritual där både kropp och själ ska renas.