Aktiviteter för en lyckad konferens – oväntade upplevelser och roliga övningar

Krydda mötet med en annorlunda aktivitet. Vi finns här för dig, dina gäster och dina aktiviteter. Vill du göra din konferens till en annorlunda upplevelse? Berätta om dina önskemål så hjälper vi dig att uppfylla dem. Med flexibilitet, kapacitet och ett hundraprocentigt engagemang.

Roliga aktiviteter för konferens och kick-off

Vi har ett brett utbud av aktiviteter och vill gärna dela med oss av både kultur, natur och kunskap. Varberg har till exempel både en surfkultur och ett kurortsarv som vi är väldigt stolta över. Välj bland alla våra aktiviteter – kanske passar ett aktivt äventyr som surfing eller kajak din grupp? Eller vill du inspirera gruppen med en spännande föreläsning? Vi har många bra kontakter och hjälper dig gärna att boka.

Mat & dryck


Vinprovning

Tidsåtgång: från 1 h
En intressant reseskildring genom druvornas förlovande länder där ni doftar och smakar er fram. En förträffligt bra aktivitet för hela gruppen innan middagen.
Sushiskola - konferensaktivitet på Varbergs Stadshotell & Asia Spa

Sushiskola

Minst 8 pers.
Lär er att rulla en perfekt maki! Ni blir japanska kockar tillsammans. Välj om ni vill äta era maki-rullar i direkt anslutning till aktiviteten eller senare på kvällen tillsammans med en middag på vår japanska restaurang NAMI.
Byaregårdens brygghus

Ölprovning

Minsta antal: 10 pers.
Lär er allt man bör veta om öl. Ta del av en intressant historia om Byaregårdens öl och smaka er fram genom ölsorter med citrus och rök. Få reda på vilket öl som passar till vad, eller kanske som ett alternativ till välkomstvinet?

Kultur i Varberg


Varbergs Fästning när Varberg Stadshotell & Asia Spa

Varbergs Fästning

Tidsåtgång: ca 1–1,5 h
Möjligheternas näste. Historia, museum och spänning, allt finns i Varbergs vagga Fästningen. En guidad visning av stadens största turistattraktion är alltid uppskattat. Gruppen tas med runt i om i dessa urgamla miljöer och tar del av historier från ett världsarv. Välj mellan visning i muséet eller guidning ute på vallarna.

Stadsvandring

Tidsåtgång: från 1,5 h
Gå en guidad tur och lär dig mer om Varberg, njut av vackra vyer, arkitektur och personhistoria. Societetshus, varmbadhus, kallbadhus och ett kurortsarv att vårda ömt. Stadsvandringen presenteras med en stor portion humor av Varbergskännaren Peter Börjesson.

Radiostationen i Grimeton

Tidsåtgång: ca 1,5 h
Gör en utflykt till Grimeton, ca 15 min bilresa från Varberg och gå en guidad rundtur på ett världsarv som togs i drift 1924. Du får höra om radiostationens historia, vad som händer på platsen idag, världsarvstanken och varför den sedan 2004 finns upptagen på UNESCO:s världsarvslista.

Avkoppling


Asia Spa vitality pool

Entré till Asia Spa

Tidsåtgång: ca 2–4 h | Gäller mån-tors
Ta med konferensdeltagarna till unika Asia Spa. Ge dem tid och ro att varva ner, slappna av och ladda batterierna efter en dags konfererande.

Kort träningspass

Tidsåtgång: 20 min
Har ni ont om tid men vill ändå ha en energihöjande aktivitet? Våra instruktörer kommer gärna och håller ett kortare pass i er konferenslokal.
yoga i varberg på varbergs stadshotell & asia Spa

Träningspass

Tidsåtgång: 30–60 min | Max antal: 25 pers.
Boka ett träningspass med våra duktiga instruktörer i vårt aktivitetsrum på Asia Spa. Vi har olika former av yoga och träning, både avkopplande och mer fysiskt krävande klasser.

Aktiva äventyr


Gokart

Tidsåtgång: från 1 h
Utmana gruppen på ett fartfyllt gokartrace – en klockren stämningshöjare! Ta en paus eller avsluta dagen med att ta er till Varbergs Gokart-bana som ligger i utkanten av stan.
Mega SUP - konferensaktivitet på Varbergs Stadshotell & Asia Spa

Mega SUP

Tidsåtgång: från 2 h
En aktivitet med fokus på samarbete, koordination och teambuildning. Paddla fram tillsammans på vattnet eller tävla om vilket lag som kommer in till land snabbast. 
Upplev ett möte med nya höjder
Grimeton radiostation i Varberg

Grimeton radiostation

Tidsåtgång: från 2 h
Grimeton radiostation står sedan 2004 på Unescos lista över världsarv. Världsarvet ligger ca 12 km från Varberg centrum. De som vågar har nu chansen att klättra upp i de 127 meter höga antenntornen så som arbetarna vid Grimeton Radiostation gjort sedan 1920-talet. En autentiskt upplevelse som stärker teamet, ger kunskap och självförtroende. Kort sagt, en snackis kring ett företag på topp!
 Surfing - konferensaktivitet på Varbergs Stadshotell & Asia Spa

Surfing

Tidsåtgång: från 2 h | Antal: 4–45 pers.
Varberg är en stad med underbar surfkultur. Ta tillfället i akt och låt gruppen prova på våra västkustska vågor. Aktiviteten anpassas efter vinden, det vill säga, är det mycket vågor så vågsurfar eller vindsurfar ni. Vid stilla vatten så paddlar ni er ut på en härlig SUP-tur (stand up paddling) vid Varbergs Fästning.

Golf

Är ni ett gäng golfare? Självklart bokar vi in en härlig stund på golfbanan åt er. I Varberg samarbetar vi med Varbergs Golfklubb som har två banor, (västra och östra), samt Hofgårds GK. Utöver dessa banor samarbetar vi med flertalet av de bästa banorna i Halland.

Teambuilding


Wästkustens Mästare

Tidsåtgång: från 4 h
Ett koncept framtaget av NW Event, med inspiration från det populära TV-programmet Mästarnas Mästare. Här sätts samarbete i fokus i olika spännande grenar. Fysik, balans, strategi, styrka och reflexförmåga prövas. Vilket lag har vad som krävs för att bli mästare på företaget?
Tåg vid rapsfält. Ta tåget till er konferens

På rätt spår

Tidsåtgång: 2 h | Antal: 4–250 pers.
Upplägget är ungefär detsamma som i det populära tv-programmet "På spåret" – vi startar resan och utmaningen är att komma på vart vi är på väg. Lagvis sätts kunskaper på prov och lagandan är viktig då man tillsammans skall svara på frågor om vårt resmål.

Konferensgåtan

Tidsåtgång: 1,5 h | Antal: 4–250 pers.
Tävlingen går ut på att ni lagvis tävlar mot varandra i olika delmoment. För varje vunnet delmoment vinner laget en bokstav och därmed ökar lagets chanser att kunna lösa slutuppiften och vinna hela tävlingen. Blandade utmaningar, tankenötter och uppgifter.
Konferensaktivitet med teambuilding Aventi på Arken Hotel

Mission Completed

Tidsåtgång: 2 h | Antal: 4–250 pers.
Lagvis tilldelas ni en ryggsäck och surfplatta. Med hjälp av surfplattan ska ni navigera er till ett 40-tal punkter som har placerats ut i området. Här ställs ni inför varierande uppdrag, allt från logiskt tänkande, kluriga frågor och kreativa uppdrag. Vissa uppdrag kräver även att ni fotograferar eller filmar – allt för att samla så många poäng som möjligt.
konferensaktivitet så kan det låta aventi

Så kan det låta

Tidsåtgång: 2 h | Antal: 4–60 pers.
En mix av "Doobidoo" och "Så ska det låta". I denna underhållande musikaliska aktivitet tävlar ni lagvis mot varandra inom ämnen som musik, film och TV-program. Det gäller att ha koll på olika musikgenrer omskrivna texter och refränger. En fartfylld och rolig aktivitet från början till slut!
Sommarspelen teambuilding Arken Hotel

Sommarspelen

Tidsåtgång: 2 h | Antal: 10–250 pers.
Spelen startar med en invigning där deltagarna blir indelade i olika nationaliteter. Varje land får vimplar, en fana och sommarspelens eld tänds. Sedan gör nationerna upp i olika olympiska grenar såsom kulstötning och bågskytte. Även deltagarnas sportkunskaper sätts på prov i ett frågemoment. En rolig aktivitetsdag där alla kan vara med!

Underhållning & föreläsning


Teaterkungen på Varbergs Stadshotell

Teaterföreställning

Fråga oss så hjälper vi till att boka
Avsluta dagen med en spännande teaterföreställning och middag i Spegelsalen. Teaterkungen eller Maskeradbalsmordet är några populära föreställningar som vi gärna bokar för större grupper.

Musikunderhållning

Fråga oss så hjälper vi till att boka
Vill ni ha underhållning till middagen eller minglet – kanske i form av ett band, dj eller trubadur? Vi har många bra kontakter och hjälper dig gärna med tips och bokning i samband med din konferens hos oss.

Föreläsning

Fråga oss så hjälper vi till att boka
Lyft konferensen med en spännande gästföreläsare – någon som brinner för sitt ämne och kan presentera det på ett roligt och intressant sätt. Eller vill ni kanske ta del av det senaste inom ett speciellt ämnesområde? Vi har många kontakter och hjälper er gärna att boka.

Skapande


Blomsterbinderi - konferensaktivitet på Varbergs Stadshotell & Asia Spa

Blomsterbinderi

Tidsåtgång: 1,5–2 h | Minsta antal: 4 pers.
Sker i grupp under ledning av välutbildad florist. Vi hjälps åt och lär oss konsten att binda arrangemang med vackra blommor i blickfång. Olika material och blommor baserat efter årstiderna används. Går bra att skräddarsy efter önskemål.