Hotell + golf i Varberg = det bästa av två världar

Är du en av alla dem som ständigt längtar efter gröna greener? Den som spelar golf vet hur underbart det är – när spelet stämmer. Det är som bekant en sport som kan ta lång tid att bemästra och efter en lång dag på banan är det extra skönt att kunna lägga sig i en skön hotellsäng och låta benen vila.

Hotellrum De Luxe på Varbergs Stadshotell & Asia Spa

Unna dig golf och god mat

Efter en lång dag på banan är det underbart att checka in, äta en god middag och prata igenom dagen med sin golfpartner. Boka in ett av våra golfpaket så har du något att längta till!

Varför välja Varberg för din golfresa?

Vi vill slå ett slag för att se Sverige och västkustens gröna gräs när du spelar golf. Istället för att ta flyget till ett varmare land kan du förena golf i den svenska naturen med att bo och äta riktigt bra på hemmaplan.

Vill du riktigt lyxa till det kan du boka till Asia Spa i ditt golfpaket. Ett klimatsmart sätt att addera känslan av varmare breddgrader och en annan kultur.

Asia Spa Vitalitypool på Varbergs Stadshotell med utsikt över Varbergs fästning
Fasaden på Varbergs Stadshotell på höst

Centralt hotell

Varbergs Stadshotell & Asia Spa ligger ståtligt vid Varbergs torg sedan 1902.

Varbergs torg utanför Varbergs Stadshotell & Asia Spa

Torget utanför dörren

Varje onsdag och lördag är det torghandel – året om. Precis utanför hotellet.

Kallbadhuset i Varberg nära Varbergs Stadshotell & Asia Spa

Kallbadhuset

Kallbadhuset och Barnens badstrand ligger några 100 meter från hotellet. Ett måste att se eller besöka när du är i Varberg.

Varbergs Fästning i solnedgång

Varbergs Fästning

Uppfördes ursprungligen i slutet av 1200-talet som en borg och utökades i slutet av 1500-talet till en stark fästning, då en av de modernaste i norra Europa. Får inte missas.

Strandpromenaden i Varberg

Strandpromenaden

Från Varbergs fästning längs havet ända till ner till lilla Apelviken slingrar sig den 2,4 kilometer långa Strandpromenaden. Ta en promenad eller löprunda längs havet och njut!

Naturum fågelreservat på Getterön i Varberg

Naturum

Besök en av Europas bästa våtmarker för fåglar – Getteröns naturreservat.

Hamnmagasinet i Varberg - foto Carolina Ehn

Hamnmagasinet

Hamnmagasinet i Varbergs hamn är ett varsamt renoverat kulturhus byggt 1874. Centrum för konst med utställningar året om i Konsthallen, silversmedja, glashytta och keramiker.

Silversmedjan i hamnen i Varberg - foto Carolina Ehn

Silversmedja

Silversmedjan ligger i Hamnmagasinet i Varbergs hamn. Ett varsamt renoverat kulturhus byggt 1874.

Galleria Trädgården Fotograf: Åke E:son Lindman för Krook & Tjäder

Butiker i stan

Även den som gillar shopping får sitt lystmäte stillat i Varberg. Stadskärnan är levande och bjuder på många personliga butiker liksom flera välkända kedjor.

Brukstorget

Brukstorget

På Brukstorget strax norr om Varberg hittar du en skön blandning av personliga butiker/studios, vintage- och loppisbutiker, mat, upplevelser och aktiviteter.

Second hand

Det finns en mängd loppisar och second handbutiker i Varberg. Kul och klimatsmart!

Varberg som stad har dessutom så mycket mer att erbjuda utöver golfbanor i vacker natur. Vad sägs om kallbadhuset, Varbergs Fästning, Fästningsbadet och torgdagar varje onsdag och lördag?

Strandpromenaden i Varberg

Vilka golfbanor rekommenderar vi i Varberg?

I Varberg samarbetar vi bl.a. med Varbergs Golfklubb som har två banor, Hofgårds GK och Harabäckens GK.

Varbergs Golfklubb

Västra banan

Västra banan ligger i Himle, ca 6 km från hotellet, och har karaktär av seasidebana med långa hål från backtee. Utmanande, men samtidigt generös, med vida fairways. Västra Banan är ritad av Tommy Nordström och invigdes 1992. Den har som sina signum stora ondulerade greener och finns i en natur med hedkaraktär. När det blåser är det en riktig utmaning att hålla ihop spelet och komma in med ett gott resultat. Vi sponsrar hål nr 17 så njut lite extra när du är där ;)

Östra banan

Östra banan, Grimeton ca 15 km öster från Varbergs Stadshotell, är en trevlig och lagom svår skogs- och parkbana. Lätt kuperad.

Östra banan är ritad av Nils Sköld och invigdes 1976. Banan är en vacker skogs- och parkbana vid den trolska Grimsjön. Banan har genomgått en ombyggnad för att anpassa längderna på hålen från tee 44 för damer och seniorer. Ovan kan du hålla koll på hur det ser ut på Östra banan just nu genom deras livekamera.

Här ser du även golfbanans egen banstatus så att du kan hålla koll på när det börjar bli dags att putsa av golfklubborna.

Hofgårdens golfbana Varberg

Hofgårds GK

(Bild ovan)

Hofgårds GK som ligger i Rolfstorp, ca 15 km från hotellet, erbjuder en varierande bana. Hälften av banan ligger i öppen terräng och andra halvan i lövskogsområde som gränsar till Gässlösa naturreservat. En promenad i naturreserveratet är för övrigt också ett underbart sätt att tillbringa en dag på.

Harabäckens golfklubb

Harabäckens GK

(Bild ovan)

Harabäckens GK ligger i Gödestad, ca 12 km från hotellet. Banan är öppen hela året med ordinarie sommargreener så länge det är barmark. På klubben finns också två True Golf simulatorer med höghastighetskameror där du oavsett väder kan spela inomhus på ca 50 av världens bästa banor – en spännande utmaning för alla golfare.

De tolv första hålen är av varierande karaktär, kuperat, skog och parkkaraktär. De sista sex hålen är flacka med mer vatten. En varierande och utmanande layout du inte får missa!

Golfbanor i Halland nära Varberg

Vi har även samarbete med ett antal fina golfbanor utanför Varberg. När du bokar ett golfpaket med oss hjälper vi dig att boka tid på den bana du önskar. 


Haverdals GK

(Bild ovan)

”Lätt att gå – svår att lämna” är något som kännetecknar Haverdals Golfklubb. Golfbanan har seaside-karaktär och ligger på ett underlag av sandjord som ger en lång golfsäsong och därmed förutsättningar för en bana i utmärkt skick. Det flacka markområdet gör att promenaden är behaglig och avslappnande när man tar sig an de spännande golfhålen som går delvis i öppen terräng och delvis i skogsmiljö. Avslutningen i den vackra skogsmiljön med majestätiska tallar är både utmanande och rolig.

På anläggningen finns även Haverdals Golfkrog som serverar fantastiskt god husmanskost och såklart även en fika om så önskas.

Haverdals GK erbjuder utmärkta träningsmöjligheter med fullstor range, puttinggreener och övningshål. På anläggningen finns även en korthålsbana samt bana för footgolf och frisbeegolf. Dessa är helt kostnadsfria och utrustning finns att låna vid behov.

Forsgårdens GK

(Bild ovan)

Mitt i idylliska staden Kungsbacka hittar du Forsgårdens Golfklubb. Forsgårdens Golfklubb erbjuder 27 golfhål av hög kvalité. Banan betraktas som en hedbana men härliga vyer över fälten med vajande gräs som ramar in banan. Banan har stått värd för ett flertal större internationella golftävlingar och vi är stolta över att presentera en modern och högkvalitativ bana.

Utöver de vackra 27 golfhålen erbjuder vi en välsorterad golfshop, träningsmöjligheter, gym, restaurang och en stor verksamhet för juniorer och övrig tävlingsverksamhet.

Falkenbergs Golfklubb

Falkenbergs GK

(Bild ovan)

Ända sedan 1949 då Falkenbergs GK bildades har banan tillhört en av de mest uppskattade på Västkusten. Det är en trivsam och välkomnande klubb med god service, banor i toppskick och en trevlig restaurang med hög standard.

Falkenbergs GK är en park- och skogsbana på väldränerad sandjord, i en underbar miljö. En 18-hålsbana och en 9-hålsbana, 9-hålsbanan öppen med ordinarie greener året om. Varför inte boka en 27 hålsrunda och ha en heldag här. 

En liten ordlista för golfare:

(eller till dig som vill bli en)

Birdie

En birdie innebär att du slår bollen i hål 1 under par. Till exempel 3 slag på ett par 4-hål.

Eagle

Två slag under par. Till exempel om du får bollen i hål på 3 slag på ett par 5-hål.

Fairway

Den finklippta delen av golfbanan som leder fram till green. Här vill du hamna med dina utslag.

Fore

Fore är ett varningsrop i golf. Ropa alltid “Fore” om någon spelare framför dig riskerar att träffas av din boll på golfbanan.

Gimmie

Om en boll ligger väldigt nära hålet kan din motspelare säga “gimmie”. Det betyder att du inte behöver putta klart – utan du bokför ett slag till och går vidare, för att spara tid. I engelskspråkiga länder ber man själv om att slippa slå den sista putten, därav termen “gimmie” som står för “give me”. Alltså ge mig ett slag.

Greenfee

Vad är greenfee? Jo det är den avgift du betalar för att spela på en golfbana. Avgiften kan variera beroende på dag och tidpunkt. Om du är medlem i golfklubben behöver du vanligtvis inte betala greenfee.

Handicap

Är du nybörjare och precis tagit grönt kort så går det att spela och räkna poäng mot riktigt duktiga spelare – tack vare golfens handicapsystem (som är en hel vetenskap i sig) Under 2020 kommer dessutom golfvärlden få ett gemensamt världshandicap

Par

Hålets par anger hur många slag som ska behövas för att få i bollen i hålet. Vilket par banan har bestäms av hålets längd och svårighetsgrad. På en normalsvår bana är ett par 3-hål ca 100 till 224 meter långt. Ett par 5-hål är däremot över 435 meter långt. Källa 

Tee

Utslagsplatsen i golf kallas tee. På svenska golfbanor finns ofta fyra olika slags tee; vit, gul, blå och röd. Gul tee brukar ses som herrtee och röd tee som damtee. Vit och blå tee används av elitspelare.


Källa till denna ordlista

Läs mer
Spela golf i varberg
Relaterade erbjudanden:
Hofgårdens golfbana Varberg

Golfpaket Birdie

Från 1175:-/person
Spela golf i Varberg och kombinera med en hotellövernattning och stor frukostbuffé! Greenfee och tillgång till gym och relaxavdelning ingår.
Golfbana på Varbergs golfklubb

Golfpaket Eagle

Från 1590:-/person
Vårt populära golfpaket med greenfee, middag och övernattning. Perfekt för dig som vill koppla av med god mat och en natt på hotell efter golfrundan. Gym och relax ingår.

Golfpaket Hole in One

Från 2940:-/person
Golfpaketet för dig som vill spela ännu mera golf! Två greenfee, två övernattningar och 3-rätters middag varje kväll. Gym och relax ingår.

Tips på fler artiklar


Kallbadhuset i Varberg

Sommar i Varberg

Varberg är en spännande stad med allt på behändigt avstånd. En inspirerande och historisk plats med något för alla. En sommar i Varberg har allt du önskar dig och lite till.
Bröllopsdukning i Stenhuset Varbergs Stadshotell

Bröllop

Varbergs Stadshotell är perfekt för både brudpar och gäster. Lägg hela bröllopet på hotellet med allt från vigsel, fest och bröllopsnatt. Vi har lokaler för både stora och mindre sällskap och skräddarsyr middagen enligt brudparets önskemål.
Trappa i k-märkt del av Varbergs Stadshotell & Asia Spa

Vår historia

Hur gick det till när Varberg fick sitt Stadshotell 1902 och vad har hänt på hotellet sen dess? Hotellet var bl.a. en av de första byggnaderna som fick elektricitet och slutnotan för hela Stadshuset stannade på nästan 450 000 kr!