Njut av sommar i Varberg

Varberg är en spännande stad med allt på behändigt avstånd. En inspirerande och historisk plats med något för alla. Varje sommar bjuder staden på en mängd olika konserter och roliga evenemang. Här är guiden till det du inte får missa när du besöker Varberg i sommar!

Semester i Sverige

Att semestra på hemmaplan, en så kallad hemester, har blivit allt mer populärt. Det finns så otroligt mycket att uppleva i vårt vackra avlånga land. Det finns med andra ord ingen större anledning att spendera sina semesterdagar så långt bort.

Här bjuder vi på våra smultronställen i Varberg både för dig som ska resa med barn eller föredrar att resa i vuxet sällskap.

Njut av bad på Västkusten


Kallbadhuset i Varberg

Sköna bad i Varberg

Längs med strandpromenaden ett stenkast från Varbergs Stadshotell hittar du allt från barnens badstrand, krabbfiske, kallbadhuset och bad från brygga på Fästningsbadet till nakenbad och trevliga klipphällar.
Asia Spa Vitalitypool på Varbergs Stadshotell med utsikt över Varbergs fästning

ALLTID SOMMAR PÅ ASIA SPA

Om vädret inte tillåter finns alltid Asia Spa. Perfekt när du vill vädersäkra semestern om sommaren inte har kommit för att stanna... Välkommen inomlands!

Bad inom gångavstång från Varbergs Stadshotell


Familj vid Kallbadhuset i Varberg nära Varbergs Stadshotell & Asia Spa

Barnens Badstrand

Långgrund sandstrand vid vackra kallbadhuset precis vid foten av Varbergs Fästning. Toaletter, kiosk och café.
Kallbadhuset i Varberg nära Varbergs Stadshotell & Asia Spa

Kallbadhusets nakenbad

På ett av Sveriges finaste kallbadhus är det nakenbad med bastu året runt. Damer för sig och herrar för sig. Här finns tillgång till duschar och bastur. Från en brygga inuti kallbadhuset går du ner i det svalkande vattnet. Entré betalas på plats.
Fästningsbadet i Varberg

Fästningsbadet

Fästningsbadet (som invigdes 2018) har soldäck, badbrygga och ett hopptorn på 3,7 meter höjd. Här finns plats för sol, bad, hopp och lek på djupt vatten. Du hittar badet längst ut på Fästningspiren.
Simstadion i Varberg

Simstadion

Ett stenkast från havet ligger den populära Simstadion. Bassängerna är fyllda med uppvärmt havsvatten från det salta Kattegatt. Det finns omklädningsrum, duschar, toaletter och kiosk. Två trampoliner - 1 och 3 meter. Simstadion har öppet sommartid. 
Damernas nakenbad i Varberg

Nakenbad

Vi har tre nakenbad i centrala Varberg. Goda Hopp (herrar), Skarpe Nord (damer) och Käringhålan (damer). De ligger längs strandpromenaden och alla tre är populära tillhåll för många människor som vill njuta av sol och bad utan kläder. 
Ankaret badplats i Varberg - Foto Natalie Greppi

Ankaret badplats

Ungefär 10-15 minuters gångväg från hotellet finner du Ankaret/Djupa Dräkt – en populär badplats med brygga. Här finns toaletter, kiosk och café i Kärleksparken.

Fotograf: Natalie Greppi

Besök Getterön


Varbergs hamn

Ta båten till Getterön

Getteröbåtarna är en båtöverfart från Varbergs innerhamn – endast några minuters promenad från hotellet – till småbåtshamnen på Getteröns första vik. Hitta din favorit bland Getteröns många vikar med stränder och klippor.

Getteröns fem vikar

Till Getterön tar du dig enkelt med cykel, båt eller bil. På halvön finns fem olika badvikar att välja på. Du kan välja allt från klippor till bryggor och sandstränder. Här finns även kommunens enda hundbad.

Snorkelled i Varberg

På Getteröns första vik är Varbergs första snorkelled anlagd. Snorkelleden är ungefär 300 meter lång och sträcker sig över sandbottnar, ålgräsängar och tångklädda klippor. Perfekt för dig som gillar att utforska!

Sevärdheter i närheten av hotellet


Kallbadhuset i Varberg

Kallbadhuset byggdes 1903, ett år efter att Varbergs Stadshotell stod klart. Det är ett av Sveriges vackraste badhus och det enda på någon västkustbadort som har bevarats.

Kallbadhuset är alltid värt ett besök och här går kamerorna varma av fotograferande turister. Minst en bild på minneskortet bör finnas på detta hus. Det är lika vackert mitt på dagen som i solnedgång inte sant?

Varbergs Fästning i solnedgång

Varbergs Fästning

Varbergs fästning stod färdig 1618 och var då ett av Europas mest moderna försvarsverk. Fästningen står som ett landmärke för staden och du ser den när du njuter i varma källorna eller i hänggungorna på Asia Spa.

Ta en promenad upp till borggården och fascineras av dess byggnation eller bara den fantastiska utsikten över havet. Vill ni lära er mer om Varberg och dess historia kan ni besöka Hallands kulturhistoriska museum på Varbergs fästning.

Konsert Societen Varberg Stadshotell

Musik i societetsparken

Societetsparken ligger bara en kort promenad från hotellet. Här finns en välbesökt lekpark och på somrarna bjuds det in till musikkvällar. Det är allt från gratis parkmusik från utomhusscenen till större konserter med välkända gäster.

Annat spännande att se & göra i Varberg


Upplev Varberg med tåg
Strandtåget Varberg

Strandtåget

Strandtåget har i många år tagit resenärerna tur och retur från Societén inne i Varberg, längs strandpromenaden, till Apelvikens norra del vid restaurang Solviken. Nu är turen förlängd och kör ända ner till södra delen av Apelviken
och vänder vid restaurang & Olles. Hop on, hop off!
Upplev landsbygden med buss

Åkturen

 Busslinjen "Åkturen" kopplar ihop stad och landsbyggd och du når populära besöksmål som Ästad vingård, Öströö fårfarm, Åkulla friluftsgård eller Strömma farmlodge. Åkturen går fyra turer per dag och du hoppar av och på som du vill utmed linjen.
Fladen båt Clipper i Varberg

Havsfiske med Fladen

MS Clipper erbjuder både en 5 och en 8 timmars lång fisketur till de välkända fiskegrunden Fladen och Lilla Middelgrund. Vid gynnsamma vindar fiskar man även på vrak och djuphålor där man ofta fångar de lite större fiskarna! En spännande och annorlunda utflykt!
Grimeton radiostation i Varberg

Grimeton radiostation

Världsarvet Grimeton Radiostation är en härlig utflykt för hela familjen. Här finns guidade visningar, klättringar i antenntorn och spännande och kluriga problemlösningar på marken.
Naturum fågelreservat på Getterön i Varberg

Naturum på Getterön

Ett besök på NATURUM är alltid trevligt. I kanten av Getteröns naturreservat ligger detta fågelparadis och är Varbergs näst mest besökta turistmål efter Varbergs fästning. Fri entré så det är perfekt att kombinera med att spana på fåglar i en kikare och lyxa till det med en god fika.
Bokskog

Vandra i Varberg

Det finns många sköna leder att vandra på runt omkring Varberg. Norr om Varberg – i området kring sjön Tolken mellan Gunnarsjö och Kungsäter – ligger de nyinvigda Kungsjölederna. I Åkulla bokskogar finns en mängd olika leder och Hallandsleden knyter ihop Halland med Skåne och Bohuslän.

Vill du stanna i centrum finns Strandpromenaden, Påskbergsskogen och Hästhagaberget för en alldeles lagom promenad.

För dig som vill shoppa


Shopping i Varberg

Även den som gillar shopping får sitt lystmäte stillat i Varberg. Stadskärnan är levande och bjuder på många personliga butiker liksom flera välkända kedjor. I Varberg blir du aldrig sysslolös – om du inte själv vill det förstås.

Relaterad läsning:
Varbergs torg utanför Varbergs Stadshotell & Asia Spa

Varbergs Torg

Torget ligger rakt utanför hotellet och det är torgdag onsdagar och lördagar året runt. Varbergs torg är ett av landets största och många anser att det är en av landets bästa torgmarknader. Här hittar du blommor, råvaror, hantverk och kläder.
Galleria Trädgården av Krook och Tjäder

Galleria Trädgården

På andra sidan gatan från hotellet ligger Galleria Trädgården. Här finns ca 20 butiker, restaurang, café och banker.

Fotograf: Åke E:son Lindman för Krook & Tjäder

Brukstorget

På Brukstorget i Varberg hittar du en skön blandning av personliga butiker/studios, vintage- och loppisbutiker, mat, upplevelser och aktiviteter – en självklar utflykt och destination i Varberg.

Vid Brukstorget finner du även Brukets lekland - perfekt för leksugna barn en regnig sommardag!

Hamnmagasinet i Varberg - foto Carolina Ehn

Hamnmagasinet

Mitt i Varbergs hjärta, i området kring hamnen, Societeten och fästningen ligger Hamnmagasinet. Det är ett varsamt renoverat kulturhus byggt 1874 då den halländska havreexporten till England tog fart. Idag är det ett centrum för konst med utställningar och försäljning året om. Besök silversmedjan, glashyttan och keramiker med försäljning och öppna verkstäder (grafikverkstad) i översta planet.
”Åk en gång om året till ett ställe du aldrig varit förr.”
Dalai Lama

Barnens Varberg


Varberg med barn

Att spendera en sommar i Varberg är ett fint barndomsminne. Med närhet till både stad och hav finns det mycket att hitta på utan att behöva välja bort något. Ni hinner med allt ni önskar.

Vecka 25–32
Barnspa på Asia Spa i Varberg

Barn på spa

Under sommarveckorna 25–32 öppnar vi upp dörrarna på Asia Spa för hela familjen mellan kl. 8 och 13. Då är blöjfria barn* i vuxet sällskap välkomna att njuta på spa. Resten av året gäller 15-årsgräns.
mjukglass Varbergs torg Varbergs Stadshotell

Glass i stora lass

Det finns inget så härligt som att få välja sin favoritglass när solen skiner. I centrala Varberg hittar ni allt ni behöver för att stilla dagens glassbehov på bl.a. Torggrillen, Kassett, Entra kaffebar och Kulingen. Vill ni ta er en lite längre tur finner ni Tre Toppar i Läjet.
Spökitetsparken lekplats i Varberg

Fina lekplatser

Spööökitetsparken i Societetsparken är Varbergs första utflyktslekplats och har temat lokalhistoria och spöken. På lekplatsen finns det bland annat ett spökhus, fladdermöss och en spökskog, konstgräsklädda fästningsväggar och studs- och hängmattor.

Centralt finns också en lekplats utanför kulturhuset Komedianten och en utanför polishuset.

Brukets Lekland

På Brukets lekland kan barnen skoja och busa så mycket de vill. De minsta kan tumla runt i babyhörnan med mjukt golv, åka rutschkana, simma i bollhavet, bygga med duplolego eller leka i lilla lekstugan. De lite äldre kan gå på äventyr i klätterställningen, cykla, åka i rutschkanor, hoppa i studsmattan eller ta ett dopp i bollhavet.

Perfekt en regnig sommardag.

Vem vinner krabbracet?

Fiska krabbor i Varberg

Fiska krabbor kan du göra på alla stränder i Varberg. Allt du behöver är ett snöre, en klädnypa och en hink att samla krabborna i. Slå dig ner på närmsta sten vid strandkanten och invänta fiskelycka. Tänk på att den som är snällast mot krabborna är bäst.

Psst. En liten hemlis - alla barn som bor på hotellet får en karta till de bästa krabbställena i närheten.

Skateboard i Varberg

För den som gillar att åka skateboard finns några olika alternativ. Vi har en helt ny skatepark i Breared med betongpooler i olika sektioner. På hamnplan nära hotellet finner du en skateboardramp och för den som gillar att rulla fritt finns hela strandpromenaden till förfogande. Känn vinden i håret och rulla lugnt!
Familj vid Kallbadhuset i Varberg nära Varbergs Stadshotell & Asia Spa

Barnens Badstrand

Långgrund sandstrand vid vackra kallbadhuset precis vid foten av Varbergs Fästning. Toaletter, kiosk och café.
Fästningsbadet i Varberg

Fästningsbadet

Fästningsbadet (som invigdes 2018) har soldäck, badbrygga och ett hopptorn på 3,7 meter höjd. Här finns plats för sol, bad, hopp och lek på djupt vatten. Du hittar badet längst ut på Fästningspiren.
Simstadion i Varberg

Simstadion

Ett stenkast från havet ligger den populära Simstadion. Bassängerna är fyllda med uppvärmt havsvatten från det salta Kattegatt. Det finns omklädningsrum, duschar, toaletter och kiosk. Två trampoliner - 1 och 3 meter. Simstadion har öppet sommartid. 
Varbergs Fästning när Varberg Stadshotell & Asia Spa

Besök Varbergs Muséum

Vill ni lära er mer om Varberg och dess historia kan ni besöka Hallands kulturhistoriska museum på Varbergs fästning. Där hittar ni bl.a. BOCKSTENSMANNEN och utställningen HALLAND GENOM TIDERNA. Kanske kan ni ta en fika och spana ut över fästningsvallarna mot havet och vallgraven eller känna på en äkta kanon. På sommaren spelas dramatiserade historiska vandringar. Mycket underhållande!
Relaterade erbjudanden:
Hotellrum De Luxe på Varbergs Stadshotell & Asia Spa

Sommarlyx

Från 1690:-/vuxen 725:-/barn
Vårt lyxigaste sommarpaket för er som vill skämma bort er lite extra. En övernattning, välkomstpaket på rummet, 4-rättersmiddag och Asia Spa. Går att boka vecka 25–32.
Flicka i hotellrum Boutique romantik på Varbergs Stadshotell & Asia Spa

Familjepaketet

Från 990:-/vuxen 450:-/barn
Familjepaket med en övernattning, stor frukostbuffé, middag och entré till Leklandet, Åkturen, Simstadion eller Ishallen.

Kortvecka på västkusten

Från 2590:-/vuxen 1400:-/barn
Härligt sommarpaket med fyra övernattningar, frukostbuffé och Asia Spa. Ta med barnen och fira semester och sommarlov med salta dopp i havet och varma bad på Asia Spa. Vecka 25–32.

Restauranger i Varberg


À la carte eller japanskt på NAMI

På hotellet kan vi erbjuda à la carte i restaurangen på första plan och japansk mat på NAMI en trappa ner.

Varberg erbjuder i övrigt många bra restauranger såväl centralt som utanför staden. Vill du ta dig utanför stan bjuder Apelvikens strand på en lång rad restaurangpärlor såsom Johns Place, Majas vid havet, &Olles, Surfsaloon och Brittas strandveranda. Kombinera med strandhäng eller en SUP-tur ut på havet.

Relaterad läsning:
Genuint & vällagat
Restaurang i Varberg Stadshotell & Asia Spa

Vår restaurang

Vad är väl bättre än att umgås med goda vänner över en bit god mat? Vi har något för alla dagar i veckan. Lunch på vardagar och lördagar, brunch på söndagar, lobbymeny och á la carte alla dagar. Välkommen till bords!
Restaurang Nami på Varbergs Stadshotell & Asia Spa

Japanskt på NAMI

Vill du ha en helhetsupplevelse med en asiatisk röd tråd när du bor hos oss på Varbergs Stadshotell & Asia Spa? Lyft spavistelsen ytterligare en nivå och ät asiatisk mat på vår japanska restaurang NAMI i Varberg.
Relaterade erbjudanden:
Restaurang Nami på Varbergs Stadshotell & Asia Spa

Nami-paketet

Från 1190:-/person
Paketet som tar dig mot österländska upplevelser och smaker. En övernattning, japansk middag på NAMI samt tillgång till gym och relax ingår.
Japanska restaurangen Nami på Varbergs Stadshotell & Asia Spa

Nami-paketet med Asia Spa

Från 1690:-/person
Ett spapaket som tar dig mot österländska upplevelser och smaker. En övernattning, tillgång till Asia Spa och en japansk middag på Restaurang NAMI ingår.
Solnedgång vid kallbadhuset i Varberg

Långvecka på västkusten

Från 3990:-/vuxen 2450:-/barn
Stanna längre och boka ett härligt sommarpaket med sju nätter, Asia Spa och allt vad sommaren i Varberg har att erbjuda. Går att boka vecka 25–32.

Ett urval av vad som händer i sommar


Fasad Varbergs Stadshotell & Asia Spa
Ett hotell med många upplevelser

Aktuella evenemang

Hos oss händer det mycket, allt från mathelger och dryckesprovningar till musik och träning. Vi samarbetar även med lokala eventföretag där vi skapar paket med upplevelser, god mat och övernattning. Håll dig uppdaterad i vår evenemangskalender.