Feng shui – harmoni och rätt flöden

Feng shui bygger framför allt på läran om livskraften Qi och de fem elementen trä, eld, jord, metall och vatten, vilket symboliserar det som finns mellan himlen och jorden, alltså vi människor och det som lever omkring oss.

Feng Shui är en komplicerad filosofi som påverkar alla aspekter av livet för den som är insatt. I Kina tas den på mycket stort allvar. En något förenklad variant av Feng Shui spreds till västvärlden under åttiotalet.

 

En harmonisk inredning utifrån Feng shui 

Feng shui handlar om att skapa samklang i vår miljö. Att ha rätt energiflöden – hemma, i trädgården och på arbetsplatsen.

Kväll i varma källan på Asia Spa

Enligt Feng Shui har vår omgivning större inverkan på oss än vi tror. Former och färger påverkar tydligt hur vi tänker och känner. Och i sin förlängning avgör den också hur vi mår – både mentalt och fysiskt. 

Tempelrum sängar på Asia Spa

Asia Spa tar vi hänsyn till energierna. Vi förstår elementen och anpassar vår miljö efter dem – allt för att skapa en harmonisk miljö där människor kan koppla av tillsammans och mötas på ett inspirerande sätt!

Vill du läsa mer?
Skrivbord och bok på de luxe hotellrum Varbergs Stadshotell

Artiklar om våra favoritämnen

Gillar du att förkovra dig och läsa mer om olika ämnen? Vi har samlat en mängd artiklar som rör allt från hotell, restaurang, spa, konferens eller event till miljö och CSR.
Ljusterapi på Varbergs Stadshotell & Asia Spa

Ljusterapi på Asia Spa

Du behöver ljusterapi. Bristen på dagsljus under hösten och vintern orsakar en stort trötthet för många. Stig därför in en stund i vårt ljusterapirum på Asia Spa.
yogapose på asia spa

Må bra med Ayurveda

Alla människor är olika vilket gör att det som är bra för dig, kanske inte är lika bra för mig. Vi behöver alltså olika saker för att må bra och ofta handlar det om balans. Ayurveda hjälper till att lära känna oss själva för att vi ska få den balans i vardagen vi behöver.