Aromaterapi

Aromaterapi har blivit ett populärt hjälpmedel och alternativmedicinsk terapiform för att motverka stress, depression, muskelspänningar med mera. Användningen av eteriska oljor sägs ha börjat för flera tusen år sedan med en mängd användningsområden.

Aromaterapi på Art Garden Spa

Eteriska oljor är väl kopplat till vårt sinne

Eteriska oljor sägs ha helande effekter och används ibland vid spirituella och religiösa ritualer men även som parfym och botemedel av diverse åkommor.

Att doftsinnet är väl kopplat till vårt sinne och minne kan väl ingen förneka. Alla har säkerligen en doft som får dem att minnas tillbaka till sin barndom. Kanske skickar doften av nybakade bullar dig direkt tillbaka till köket när mamma ställde till med bak, eller kanske kommer du ihåg exakt hur det doftade hemma hos farmor och farfar, eller den första dagen i skolan.

Behandling med olja på asia spa

Effekten av dofter och eteriska oljor

Vissa eteriska oljor och dofter är mer kända än andra för sina egenskaper, exempelvis lavendel som är en av de mest populära eteriska oljorna. Lavendel sägs ha lugnande samt antiseptiska effekter och används i te, tvålar, parfymer, rökelser, diffusers, hudlotion, badbomber, rengöringsmedel med mera. Exakt vilka effekter som eteriska oljor faktiskt har omstrids fortfarande av olika studier.

Här på Asia Spa använder vi oss av dofter i form av rökelser och i våra behandlingar använder vi aromaoljor. Vi väljer att tro att dofterna tillför något – om inte annat till stämningen, känslan och vår lugna atmosfär.

I vår webbshop hittar du några av de eteriska oljor och rökelser som vi använder på Asia Spa. 

Relaterad läsning:
Tidning på de luxe hotellrum Varbergs Stadshotell
Vill du läsa mer?

Artiklar om våra favoritämnen

Gillar du att förkovra dig och läsa mer om olika ämnen? Vi har samlat en mängd artiklar som rör allt från hotell, restaurang, spa, konferens eller event till miljö och CSR.
Bastuoas på Asia Spa

Besök vår bastuoas

Inne på Asia Spa hittar du bland annat vår bastuoas. En separat avdelning med flera olika sorters bastu, en tropisk regndusch och ett kallkar
yogapose på asia spa

Må bra med Ayurveda

Alla människor är olika vilket gör att det som är bra för dig, kanske inte är lika bra för mig. Vi behöver alltså olika saker för att må bra och ofta handlar det om balans. Ayurveda hjälper till att lära känna oss själva för att vi ska få den balans i vardagen vi behöver.
Te på citron och ingefära - Varberg Stadshotell & Asia Spa

Detox för kroppen

Bli piggare och hjälp kroppen att bryta ner gifter snabbare. Att detoxa är en trend som verkar ha kommit för att stanna.
Relaterade erbjudanden:
Fredag & lördag
Varma källor på asia spa varberg

Evening Spa Exclusive

Från 1590:-/vuxen
Upplev det rofyllda Asia Spa under kvällstid. Checka in, ät en bistrorätt och njut av spa i månens sken. Lite senare serveras en asiatisk plocktallrik från restaurang Nami.
Kallbadhuset i Varberg

Kurortspaketet

Från 2490:-/vuxen
Tillbringa sköna dagar i Varberg – Två övernattningar, en 3-rättersmiddag, entré till Varbergs Kallbadhus samt tillgång till Asia Spa. Ankomst alla dagar.
Hotellrum rosa De Luxe 233 på Varbergs Stadshotell & Asia Spa

Asia Spa Lyx

Från 1990:-/person
Lyxigt spapaket för er som vill skämma bort er lite extra! Övernattning i ett av våra lyxigaste rum, Asia Spa, 4-rätters middag samt mousserande och choklad på rummet.