Showpaket – Let's dance möter Kungliga Baletten

Datum: 16 november 2019

Pris: från 945:-/person

Detta paket är inte längre aktivt. SE ANDRA EVENENMANG HÄR ›

Dansföreställning och supé

Kom och ta del av en dansföreställning i tre akter där en festlig supé avnjutes mellan varje akt – allt i ståtliga Spegelsalen. Kvällen inleds med mingel och mousserande vin. 

"En dag kan förändra ens liv. Kanske man inte ens insåg att man var i behov av en förändring förrän den var där? Och sedan är det för sent att släppa taget om det nya och spännande..."

V/S [versus] är en duell mellan dansstilarna balett och ballroom-dans. Det är en berättelse om dansare, om passion, om känslor och om längtan efter något nytt, om livet, om kärlek och om besvikelser. En berättelse om hur ett oväntat möte kan skapa något nytt och unikt.

Välkommen på en fartfylld föreställning där professionella dansare med bakgrund från Kungliga Baletten och Let's Dance delar dansgolvet. Det blir ett oväntat möte mellan de olika danstraditionerna där ensemblen V/S [versus] med Tobias Wallin och Helena Fransson från Let's Dance och Katariina Edling och Dragos Mihalcea från Kungliga Baletten bjuder på en fantastisk dansföreställning!

Läs mer
Let's Dance & Kungliga Baletten på Varbergs Stadshotell

Dansföreställning, supé & mingel

Dansföreställning med 3-rätters supé och välkomstmingel med mousserande vin.

Kvällen startar kl. 18.30 och beräknas avslutas ca. kl. 22.00.

Pris:

  • Dansshow & supé: 945:-/person
  • Dansshow, supé & övernattning: från 1645:-/person i dubbelrum
  • FULLBOKAT – Dansshow, supé, övernattning & spa: från 2245:-/person i dubbelrum

Paketet går att boka 16 november 2019. Köp gärna till dryckespaket på plats, detta ingår ej i showpaketet.

Boka på tel: 0340-69 01 08 eller mail: bokning@varbergsstadshotell.com

Läs mer

Kvällens meny

Förrätt

Inkokt röding med syltad fänkål, krondillsemulsion, gurka forellrom & örtsallad

Varmrätt

Helstekt kalvytterfilé, örtrostade rotfrukter & madeirasås

Dessert

Bakad mörk chokladcrème serveras med bär & vispad vaniljgrädde

Läs mer

V/S [versus]

Tobias Wallin

Tobias är professionell dansare med flertalet SM-medaljer och internationella toppresultat. Han är mer känd som deltagare i hela elva säsonger av TV4:s succé Let's Dance. Med sina 20 år av elitdans har han skapat ett kontaktnät utspritt över alla dansstilar man kan tänkas utöva. 

Helena Fransson

Tobias danspartner och tillika sambo Helena Fransson startade sin danskarriär som sexåring i Växjö men flyttade sedan till Stockholm 1997 för att satsa på dansen. Från 1998 specialiserade hon sig på standarddans och hennes meriter på området är bl.a. SM-guld, internationella pallplatser samt flera års medverkan i TV4:s program Let's Dance.

Katariina Edling

Katariina är född och uppvuxen i Finland och har studerat vid Svenska balettskolan i Stockholm. Katariina har haft en lång karriär som solist vid Kungliga i Stockholm men har även arbetat i Les Ballets de Monte Carlo samt vid de finska och estniska nationalbaletterna.

Dragos Mihalcea

Dragos är född i Bukarest och har studerat balett både i sin hemstad och i Washington DC. Under de senaste åren har han varit anställd som premiärdansare vid Kungliga Baletten i Stockholm. Han har arbetat med några av världens mest kända koreografer och dansat föreställningar runt om i världen.

Kungliga Baletten

Kungliga Baletten är ett av världens äldsta balettkompanier och grundades redan 1773 av Gustav  III. Idag utgör ensemblen Sveriges största danskompani med 68 heltidsanställda dansare fördelade på premiärdansare, 1:e solister, 2:e solister och kårdansare som dansar både klassisk balett och modern dans.

Let's Dance & Kungliga Baletten på Varbergs Stadshotell

Duell mellan dansstilar

Balett är en scenkonstform som bygger på en strävan efter estetik och elegans i kroppens fysiska uttryck, vilket kräver styrka, smidighet, koordination och harmoni i rörelserna. I en balettföreställning kombineras ofta flera olika konstformer – dans, teater, musik, måleri, arkitektur och klädskapande. Balettdans anses vara en av rötterna till den västerländska danskonsten.

Ballroom-dans är ett samlingsnamn för en rad olika pardanser vilka kan utövas både i sociala och tävlingssammanhang. I flera kända filmer och tv-program dansas ballroom, t ex i Dirty dancing och Let’s Dance.

V/S [versus] är en fusion mellan balett och ballroom. En föreställning där dessa professionella dansare med bakgrund från Kungliga Baletten och Let’s Dance delar dansgolvet. Ett oväntat möte mellan de olika danstraditionerna i vår fantastiska Spegelsal!