Vår i Varberg

Varberg är staden på västkusten med en härlig blandning av hav, kultur, aktiviteter, shopping och stadsliv. Här är guiden till det du inte får missa när du besöker Varberg under våren!

För dig som vill shoppa


Shopping i Varberg

Stadskärnan i Varberg är levande och bjuder både på välkända kedjor, små personliga butiker och butiker med exklusiva varumärken. På den så kallade "skogatan" hittar du skor från många av de kändaste varumärkena. Behöver du en paus finns det gott om mysiga caféer och restauranger.

Tulpaner och rosor på Varbergs torg

Varbergs Torg

Torget ligger rakt utanför hotellet och det är torgdag onsdagar och lördagar året runt. Varbergs torg är ett av landets största och många anser även att det är en av landets bästa torgmarknader. Här hittar du blommor, råvaror, hantverk och kläder.
Gallerian i Varberg vid Varbergs Stadshotell

Galleria Trädgården

I Galleria trädgården som ligger precis utanför vårt hotell hittar du stora kända kedjor och små unika butiker – du hittar allt inom mode, skönhet, inredning och teknik. Här finns också mat, fika och kaffe för den som vill ha en paus.
Hamnmagasinet i Varberg - foto Carolina Ehn

Hamnmagasinet

Mitt i Varbergs hjärta, i området kring hamnen, Societeten och fästningen ligger Hamnmagasinet. Det är ett varsamt renoverat kulturhus byggt 1874 då den halländska havreexporten till England tog fart. Idag är det ett centrum för konst med utställningar och försäljning året om. Besök silversmedjan, glashyttan och keramiker med försäljning och öppna verkstäder (grafikverkstad) på övre plan.
Brukstorget

Brukstorget

På Brukstorget i Varberg kan du umgås, inspireras, aktiveras, skapa minnen och ge dig själv tid!

Här hittar du en skön blandning av personliga butiker/studios, vintage- och loppisbutiker, mat, upplevelser och aktiviteter – en självklar utflykt och destination i Varberg.

Kultur & sevärdheter i närheten av hotellet


Kallbadhuset i skymningsljus

Kallbadhuset i Varberg

Kallbadhuset byggdes 1903, ett år efter att Varbergs Stadshotell stod klart. Det är ett av Sveriges vackraste badhus och det enda på någon västkustbadort som har bevarats.

Kallbadhuset är alltid värt ett besök och här går kamerorna varma av fotograferande turister. Minst en bild på minneskortet bör finnas på detta hus. Det är lika vackert mitt på dagen som i solnedgång inte sant?

Varbergs Fästning i solnedgång

Varbergs Fästning

Varbergs fästning stod färdig 1618 och var då ett av Europas mest moderna försvarsverk. Fästningen står som ett landmärke för staden och du kan njuta av dess vy från Asia Spa.

Ta en promenad upp till borggården och fascineras av dess byggnation eller bara den fantastiska utsikten över havet. Vill du lära dig mer om Varberg och dess historia kan du besöka Hallands kulturhistoriska museum på Varbergs fästning.

Kulturhuset Komedianten i Varberg

Kulturhuset Komedianten

På Kulturhuset Komedianten sjuder det av aktivitet, här finns något för alla. I huset inryms Varbergs Stadsbibliotek, Varbergs Konsthall, Konstverkstan, Lilla Teatern och Komediantens café. Alldeles intill ligger dessutom Varbergs Teater som är en del av Kulturhuset.

Här kan du se spännande samtidskonst, utmana din kreativa sida, lyssna till föreläsningar, se teaterföreställningar och uppleva konserter med både lokala förmågor och nationella toppartister.

Barnens Varberg


Varberg med barn

Ta med barnen på en mysig tur till Varberg och bo på hotell. Strosa på stan, fika, lek på en av stadens lekplatser eller besök Varbergs fästning och möt norra Europas mest spektakulära medeltidsfynd – Bockstensmannen.

Spökitetsparken lekplats i Varberg

Fina lekplatser

Spööökitetsparken i Societetsparken är Varbergs första utflyktslekplats och har temat lokalhistoria och spöken. På lekplatsen finns det bland annat ett spökhus, fladdermöss och en spökskog, konstgräsklädda fästningsväggar och studs- och hängmattor.

Centralt finns också en lekplats utanför kulturhuset Komedianten och en utanför polishuset.

Skateboard i Varberg

För den som gillar att åka skateboard finns några olika alternativ. Vi har en helt ny skatepark i Breared med betongpooler i olika sektioner. På hamnplan nära hotellet finner du en skateboardramp och för den som gillar att rulla fritt finns hela strandpromenaden till förfogande. Känn vinden i håret och rulla lugnt!
Relaterade erbjudanden:
Drönarfoto Varbergs Stadshotell & Asia Spa

Citypaketet

Från 990:-/vuxen, 500:-/barn
För dig som bara vill komma iväg några dagar. Njut av en 2-rättersmiddag, övernattning och lyxig frukostbuffé.
Restaurang Nami på Varbergs Stadshotell & Asia Spa

Namipaketet

Från 1245:-/vuxen, 575:-/barn
Paketet som tar dig mot österländska upplevelser och smaker. En övernattning, japansk middag på NAMI samt tillgång till gym och relax. (Ej Asia Spa)
Hofgårdens golfbana Varberg

Golfpaket Birdie

Från 1175:-/person
Spela golf i Varberg och kombinera med en hotellövernattning och stor frukostbuffé! Greenfee och tillgång till gym och relaxavdelning ingår.

Annat spännande att se & göra i Varberg


Fladen båt Clipper i Varberg

Havsfiske med Fladen

MS Clipper erbjuder både en 5 och en 8 timmars lång fisketur till de välkända fiskegrunden Fladen och Lilla Middelgrund. Vid gynnsamma vindar fiskar man även på vrak och djuphålor där man ofta fångar de lite större fiskarna! En spännande och annorlunda utflykt!
Grimeton radiostation i Varberg

Grimeton radiostation

Grimeton Radiostation är det perfekta utflyktsmålet för hela familjen. Här finns allt från intressant historia och guidade visningar till roliga uppdrag och klättringar i antenntorn. I entrébiljetten ingår en massa skoj. Sedan 2004 är radiostationen i Grimeton inskriven på Unescos lista över världsarv.
Naturum fågelreservat på Getterön i Varberg

Naturum på Getterön

I kanten av Getteröns naturreservat ligger Naturum – en av Europas bästa våtmarker för fåglar. Här erbjuds guidningar, föreläsningar, butik och ett kafé med en fantastisk utsikt över området. Fri entré och möjlighet att låna utrustning. 
Strandpromenaden i Varberg vid Varbergs Stadshotell

Vandra i Varberg

Det finns många sköna leder att vandra på runt omkring Varberg. Norr om Varberg – i området kring sjön Tolken mellan Gunnarsjö och Kungsäter – ligger de nyinvigda Kungsjölederna. I Åkulla bokskogar finns en mängd olika leder och Hallandsleden knyter ihop Halland med Skåne och Bohuslän.

Vill du stanna i centrum finns Strandpromenaden, Påskbergsskogen och Hästhagaberget för en alldeles lagom promenad.

Damernas nakenbad i Varberg

Kallbad i Varberg

Längs med strandpromenaden ett stenkast från Varbergs Stadshotell finns det gott om bryggor och badställen att ta ett stärkande kallbad på. Vill du kunna värma dig efteråt rekommenderas istället Kallbadhuset eller ett dopp i vårt kallbad på Asia Spa.
Varma källor på asia spa varberg

Landa på Asia Spa

När det är ruggigt ute är det extra skönt att landa på Asia Spa. Kryp ner i de varma källorna och känn värmen sprida sig samtidigt som du blickar ut över havet och Varbergs fästning. 
Relaterade erbjudanden:
Fredag & lördag
Varma källor på asia spa varberg

Evening Spa Exclusive

Från 1590:-/vuxen
Upplev det rofyllda Asia Spa under kvällstid. Checka in, ät en bistrorätt och njut av spa i månens sken. Lite senare serveras en asiatisk plocktallrik från restaurang Nami.
Bistrorätt och en öl

Spa & Bistro

Från 1290:-/vuxen
Ett riktigt gott och prisvärt spapaket! En god bistrorätt, avkoppling på Asia Spa, övernattning, frukostbuffé och tid över för att upptäcka Varberg.
Kallbadhuset i Varberg

Kurortspaketet

Från 2490:-/vuxen
Tillbringa sköna dagar i Varberg – Två övernattningar, en 3-rättersmiddag, entré till Varbergs Kallbadhus samt tillgång till Asia Spa. Ankomst alla dagar.

Restauranger i Varberg


À la carte eller japanskt på NAMI

På hotellet kan vi erbjuda à la carte i restaurangen på första plan, vår bistromeny i lobbyn eller japansk mat på NAMI en trappa ner.

Varberg erbjuder i övrigt många bra restauranger såväl centralt som utanför staden. Vill du ta dig utanför stan kan du kombinera en promenad längs strandpromenaden med en middag på Johns Place. Ett annat tips är mysiga Spiseriet som ligger strax söder om Varberg. 

Genuint & vällagat
Restaurang på Varbergs Stadshotell & Asia Spa

Vår restaurang

Vad är väl bättre än att umgås med goda vänner över en bit god mat? Vi har något för alla dagar i veckan. Lunch på vardagar och lördagar, brunch på söndagar, bistromeny och á la carte alla dagar. Välkommen till bords!
Restaurang Nami på Varbergs Stadshotell & Asia Spa

Japanskt på NAMI

Vill du ha en helhetsupplevelse med en asiatisk röd tråd när du bor hos oss på Varbergs Stadshotell & Asia Spa? Lyft spavistelsen ytterligare en nivå och ät asiatisk mat på vår japanska restaurang NAMI i Varberg.