Spikmattan som ökar ditt välmående

År 2009 blev spikmattan årets julklapp, kanske har du lagt undan din spikmatta i en garderob eller på vinden. Leta fram den, för den är fortfarande lika aktuell! Vi ger här våra bästa tips på hur du kan använda spikmattan och på vilket sätt den ger effekt!

spikmatta i ljusterapirummet på Varberg Stadshotell & Asia Spa

Perfekt i en stressad vardag

- Spikmattan är bra för hjärnstress, säger Liza på Asia Spa. Mitt i vardagen, du har mycket på jobbet, ska vara alla till lags, göra karriär, hämta barnen, listan kan göras lång… Då är spikmattan perfekt mot stress. 

spikmatta i ljusterapirummet på Varberg Stadshotell & Asia Spa

Har du svårt att sova?

Spikmattan är bra att använda sig av vid bl.a. depression, stress, när du är spänd och har svårt att sova eller vid huvudvärk.

Spikarna trycker på akupressurpunkter som hjälper till att lösa spänningar, mjuka upp stela muskler och ge avkoppling. Den frigör hormoner i kroppen, endorfiner, som gör att du känner en känsla av lyckorus.

spikmatta i ljusterapirummet på Varberg Stadshotell & Asia Spa

Hur används en spikmatta? 

Lägg vaderna på mattan. Det ger ett lyckorus och en känsla av att vara tillfreds med sig själv, därmed bra mot depression och nedstämdhet. Det påverkar även mage och tarm på ett positivt sätt. 

spikmatta i ljusterapirummet på Varberg Stadshotell & Asia Spa

Spikmattan passar alla

- Min absoluta favorit är att stå på spikmattan, säger Liza. Efter en arbetsdag brukar jag stå på spikmattan i köket när jag lagar mat, det är så skönt!

Det sätter igång processer i kroppen och ökar ämneomsättningen. Det lugnar hjärnan och ökar känslan av glädje. 

Liza har använt spikmatta i flera år och hennes kropp är van vid den. Om du är nybörjare behöver du inte börja med att ställa dig på spikmattan, du kan istället sätta dig på en stol och ha fötterna på mattan. Då får du inte all vikt på fötterna, vilket kan vara ett bra sätt att börja på.

Har du ingen spikmatta?

Du hittar spikmattor i vår spa-shop, men finns ofta att fynda på loppis för en billig peng för den som vill prova på.

”Min absoluta favorit är att stå på spikmattan.”
Liza
Tidning på de luxe hotellrum Varbergs Stadshotell
Vill du läsa mer?

Artiklar om våra favoritämnen

Gillar du att förkovra dig och läsa mer om olika ämnen? Vi har samlat en mängd artiklar som rör allt från hotell, restaurang, spa, konferens eller event till miljö och CSR.
Relaterade erbjudanden:
Kallbadhuset i Varberg

Kurortspaketet

Från 2490:-/vuxen
Tillbringa sköna dagar i Varberg – Två övernattningar, en 3-rättersmiddag, entré till Varbergs Kallbadhus samt tillgång till Asia Spa. Ankomst alla dagar.
Japanska restaurangen Nami på Varbergs Stadshotell & Asia Spa

Namipaketet med Asia Spa

Från 1690:-/vuxen
Ett spapaket som tar dig mot österländska upplevelser och smaker. En övernattning, tillgång till Asia Spa och en japansk middag på Restaurang NAMI ingår.
Lördag & söndag
Vitalitypool på Varbergs Stadshotell & Asia Spa

Carpe Diem

Från 1590:-/person
Checka in lite senare och njut av en 3-rätters middag. En övernattning med frukostbuffé och lunch på avresedagen. Asia Spa ingår under hela din vistelse.