Sommar i Varberg

Varberg är en spännande stad med allt på behändigt avstånd. En inspirerande och historisk plats med något för alla. Varje sommar bjuder staden på en mängd olika konserter och roliga evenemang. Här är guiden till det du inte får missa när du besöker Varberg i sommar!

Ett urval av vad som händer i sommar


Konsert i Varberg fästningen. Foto Hidvi Group

Konsertpaket i Varberg

Att gå på en konsert i Varberg är perfekt i kombination med att bo hos oss. Varbergs Stadshotell ligger mitt i stan med närhet till både Societetsparken och Arena Varberg. Bokar du ett konsertpaket får du konsertbiljett, övernattning inkl. frukost och en lobbyrätt med dryck innan konserten.
Långtorsdag på varbergs torg utanför Varbergs Stadshotell & Asia Spa

Långtorsdag & Krogtorg

Varje sommar är det Långtorsdag i Varberg. Det innebär skönt häng på torget i Varberg med krogtorg, underhållning med tivoli, musik & kvällsöppet i butikerna. Perfekt för den som vill njuta av strandliv på dagen och shoppa på kvällen.
Hallifornia i Varberg vecka 29. Surfbuss skateboard.

Hallifornia

Varberg räknas ju som Sveriges surfhuvudstad och vecka 29 varje år visar vi verkligen prov på det genom festivalen Hallifornia. En riktig folkfest med en mängd olika aktiviteter för den som vill prova på allt från street-, vatten- och actionsporter till dans, yoga, musik, mat och mycket mer. Möt oss vid havet när sommaren är som bäst! Vi ses i Varberg i juli!
Fasad Varbergs Stadshotell & Asia Spa
Ett hotell med många upplevelser

Aktuella evenemang

Hos oss händer det mycket, allt från mathelger och dryckesprovningar till musik och träning. Vi samarbetar även med lokala eventföretag där vi skapar paket med upplevelser, god mat och övernattning. Håll dig uppdaterad i vår evenemangskalender.

Njut av bad på Västkusten


Kallbadhuset i Varberg

Sköna bad i Varberg

Längs med strandpromenaden ett stenkast från Varbergs Stadshotell hittar du allt från barnens badstrand, krabbfiske, kallbadhuset och bad från brygga på Fästningsbadet till nakenbad och trevliga klipphällar.

Bad inom gångavstång från Varbergs Stadshotell

  • Barnens Badstrand – Långgrund sandstrand vid kallbadhuset. Toaletter, kiosk och café.
  • Kallbadhuset – Nakenbad med bastu året runt. Entré.
  • Fästningsbadet – Bad från trädäck med hopptorn.
  • Simstadion – Utomhusbassänger med uppvärmt havsvatten. Omklädning, bastu och dusch. Kiosk och café.
  • Kärringhålan – nakenbad för damer.
  • Skarpe Nord – nakenbad för damer med omklädning, bastu och dusch.
  • Goda Hopp – nakenbad för herrar med omklädning, bastu och dusch.
  • Ankaret/Djupa Dräkt – badplats med brygga. Toaletter, kiosk och café i Kärleksparken.
Läs mer
Vitalitypool på Varbergs Stadshotell & Asia Spa

Alltid sommar på Asia Spa

Om vädret inte tillåter finns alltid Asia Spa. Perfekt när du vill vädersäkra semestern om sommaren inte har kommit för att stanna... Välkommen inomlands!

Sevärdheter i Varberg med omnejd


Kallbadhuset i Varberg

Kallbadhuset

Kallbadhuset byggdes 1903, ett år efter att Varbergs Stadshotell stod klart. Det är ett av Sveriges vackraste badhus och det enda på någon västkustbadort som har bevarats.

Kallbadhuset är alltid värt ett besök och här går kamerorna varma hos fotograferande turister. Minst en bild på minneskortet bör finnas på detta hus. Det är lika vackert mitt på dagen som i solnedgång inte sant?

Relaterad läsning:
Varbergs Fästning när Varberg Stadshotell & Asia Spa

Varbergs Fästning

Varbergs fästning stod färdig 1618 och var då ett av Europas mest moderna försvarsverk. Fästningen står som ett landmärke för staden och du ser den från hotellet. Promenera upp till borggården och fascineras av dess byggnation.

Varbergs torg utanför Varbergs Stadshotell & Asia Spa

Varbergs Torg

Torget ligger rakt utanför hotellet och det är torgdag onsdagar och lördagar året runt.
Varbergs torg är ett av landets största och många anser att det är en av landets bästa torgmarknader. Här hittar du blommor, råvaror, hantverk och kläder.

Relaterad läsning:
Upplev landsbygden med buss

Åkturen

Maj-september går en busslinje som knyter ihop Varbergs innerstad med Åkulla bokskogar. Med Åkturen når du populära besöksmål som Ästad vingård, Öströö fårfarm, Åkulla friluftsgård eller Strömma farmlodge. Eller bara njuter av den härliga bokskogen som bjuder både på tuff terräng, enkla vandringsleder för hela familjen och kulturminnen som Bockstenmannens fyndplats. Åkturen går fyra turer per dag och du hoppar av och på som du vill utmed linjen.
”Åk en gång om året till ett ställe du aldrig varit förr.”
Dalai Lama

Restauranger i Varberg


Verandan i restaurangen på Varbergs Stadshotell & Asia Spa

À la carte eller japanskt på NAMI

På hotellet kan vi erbjuda à la carte i restaurangen på första plan och japansk mat på NAMI en trappa ner.

Varberg erbjuder i övrigt många bra restauranger såväl centralt som utanför staden. Vill du ta dig utanför stan bjuder Apelvikens strand på en lång rad restaurangpärlor såsom Johns Place, Majas vid havet, &Olles, Surfsaloon och Brittas strandveranda. Kombinera med strandhäng eller en SUP-tur ut på havet.

Relaterad läsning:
Restaurang Nami på Varbergs Stadshotell & Asia Spa

Japanskt på NAMI

Vill du ha en helhetsupplevelse med en asiatisk röd tråd när du bor hos oss på Varbergs Stadshotell & Asia Spa? Lyft spavistelsen ytterligare en nivå och ät asiatisk mat på vår japanska restaurang NAMI i Varberg.
Relaterade erbjudanden:
Restaurang Nami på Varbergs Stadshotell & Asia Spa

Nami-paketet

Från 1075:-/person
Paketet som tar dig mot österländska upplevelser och smaker. En övernattning, japansk middag på NAMI samt tillgång till gym och relax ingår.
Japanska restaurangen Nami på Varbergs Stadshotell & Asia Spa

Nami-paketet med Asia Spa

Från 1690:-/person
Ett spapaket som tar dig mot österländska upplevelser och smaker. En övernattning, tillgång till Asia Spa och en japansk middag på Restaurang NAMI ingår.
Kallbadhuset i Varberg

Kortvecka på västkusten

Från 2590:-/vuxen 1400:-/barn
Härligt sommarpaket med fyra övernattningar, frukostbuffé och Asia Spa! Paketet kan bokas v. 25-32.