Lär känna instruktörerna på Asia Spa

Våra instruktörer på Asia Spa är utbildade inom olika former av yoga – Yin yoga, Raja yoga, Qigong, Yang yoga, Vinyasa yoga, Chakra yoga och Hara core är några av våra klasser. Här får du möjlighet att lära känna våra yoga-instruktörer lite bättre. 

Patricia yogainstruktör Asia Spa

Patricia

Patricia är yoginin som brinner för utveckling, transformation och kreativitet. Andlighet, hälsa, mat, musik, dans och meditation har länge varit en stor del i hennes liv. Hon har under många år arbetat som yogalärare, gruppträningsinstruktör, massör & ayurvedisk rådgivare.

För henne är yoga ett sätt att lära känna sig själv, skala bort det som är i vägen och göra plats för livet. Som yogalärare vill hon förmedla något som berör på hennes klasser, både i ord och genom kroppen. Att få möta sig själv en stund genom att bara få andas och landa på mattan är så viktigt. Vi behöver ta tid till pauser, bort från allt som pågår i våra liv. Det är just i den pausen vi får utrymme till återhämtning samt att sortera, smälta och landa. Detta hjälper oss att sedan få ny inspiration, kraft och även se livet ur nya spännande perspektiv.

Patricia håller bland annat klasserna Yoga, Yinyoga, Rajayoga, Qigong/Gong, och Yang.

Favoritklasser på Asia Spa: Det ändrar sig hela tiden men just nu är det Yoga och Yang. Yoga för det är så varierande träning och givande. Yang för att det är en så bra kombination av styrka, mindset och närvaro.

Jonna yogainstruktör Asia Spa

Jonna

Livet rullar på och ofta är det saker i den materiella världen eller våra relationer som får ta mycket plats. För Jonna är det viktigt att hitta vägen “hem”. Att skapa platser och möjligheter att stanna upp och komma i kontakt med sig själv och öka medvetenheten om det inre livet. Detta lyser igenom under Jonnas klasser. Oavsett om det är en qigong, yoga eller meditations klass som du deltar på. Du blir guidad till att vara närvarande i din kropp och lyssna in i dig själv. Den inre läromästaren är en grundpelare i Jonnas instruktörsskap.

Jonna har varit verksam som instruktör sedan 2003 och använt sig av yogans möjligheter genom olika faser av livet. Och praktiken kan se väldigt olika ut beroende av hur livet ser ut.
Jonna är väldigt uppskattad på sina klasser för hennes mjuka röst, öppna inkännande guidning och för att hon håller rummet i en grundad energi.

Favoritplats på Asia Spa: På den kallare halvan av året hittar du Jonna i varma källorna eller i en av hängstolarna i Surya med en bra bok. Under de varmare månaderna väljer hon istället att meditera i tempelrummet.

Favoritklasser på Asia Spa: Klasser där du oftast kan möta Jonna är Qigong/gong, Chakra- eller yinyoga.

Birgitta Warfvinge instruktör på Asia Spa

Birgitta

Träning, hälsa och kost har alltid varit en stor del av Birgittas liv, för att må bra fysiskt och psykiskt. Styrketräning/kroppsbyggning har varit som en röd tråd från tidig ålder, sedan kom yogan in i hennes liv.

Att se medlemmar/gäster utvecklas och tro på sig själva, och att det ger resultat, att de blir starkare i kroppen och att se glädjen i alla deltagare är en stor drivkraft för Birgitta när hon har sina klasser.

Favoritklass: Birgitta brinner lite extra för Yin-yoga där man hittar det inre lugnet. Man jobbar med facia och meridianbanor som stärker upp kroppen.

 

Ottilia Bergström instruktör på Asia Spa

Ottilia

Ottilia snubblade in i yogans värld av en slump 2007, då som ett komplement till yrket som dansare och koreograf. Det var det fysiska, känslan av att hitta en grundande stabilitet kroppsligt, som skapade en nyfikenhet och en längtan att utforska mer. Med hopp om en större förståelse om vad yoga faktiskt innebar påbörjade hon sin utbildning till yogalärare 2012. Detta blev början på ett karriärsskifte och en ny inställning till livet.

Insikten om att yogan inte bara har en definition, utan att den har sin egen form för varje individ väckte en stark fascination och kärlek till att dela yogan med andra.

Ottilia har arbetat som lärare och pedagog inom scenkost, kroppslig träning, mindfulness och hälsa sedan 2010. Hennes klasser präglas av dynamiska rörelser som knyts samman med medveten andning och mentala frågeställningar.

Med bakgrund i hot yoga, hatha, ashtanga, yin och restorative, guidar Ottilia deltagarna genom flöden i vinyasa yoga likväl som mer stillsamma och återhämtande samt meditativa klasser.

Patrick

Patrick har sedan barnsben haft en nyfikenhet på livet och dess mysterier. Det fanns också tidigt en strävan att söka sig inåt i sig själv. Patrick vill leva livet fullt ut här och nu. Vara närvarande i livets flöde och vara medveten om så många andetag som möjligt. Han brinner för att hjälpa andra att hitta sin andning, sitt inre lugn och närvaro.

1992 gick flyttlasset från Kinna till Varberg och jobb på Kusthotellet. Under de åtta åren som spaterapeut och instruktör utbildade han sig också till Osteopat. Sedan 2014 är han också utbildad kundaliniyogalärare och lärare i gongyoga.

Favoritplats på Asia Spa: Den nya bastun ute på taket och dess kallkar. Bara sitta och njuta av lugnet och utsikten!

Favoritklass på Asia Spa: Patrick älskar att hålla i de klasser där han får förmedla gongens vibrationer.

Leora instruktör på Asia Spa

Leora

”Glöm inte att le mot dig själv och mot andra” är Leoras mantra som hon alltid inleder sina klasser med.

Leora är en passionerad yogainstruktör som kommer från den vackra ön Bali. Med en bakgrund inom dans och rörelse har hon en naturlig känsla för att föra samman kropp och sinne genom yoga. Efter att ha utövat yoga i många år bestämde sig Leora för att fördjupa sin kunskap och utbildade sig till yogalärare på Bali.

Leoras specialitet ligger inom Vinyasa, Yin yoga och gravidyoga vilket gör henne till en mångsidig instruktör med förmågan att skapa olika upplevelser för sina deltagare där deltagarna kan utforska sin egen potential.

Leora älskar att skapa en trygg och stödjande miljö för sina deltagare och får dom att växa och utvecklas i sin yoga.

Favoritplats på Asia Spa: Kallkaret och den fina bastun som blickar ut över fästningen.

Favoritklasser på Asia Spa: Vinyasa eller Yin yoga.

Ann-Charlotte yogainstruktör Asia Spa

Ann-Charlotte

Ann-Charlotte mötte yogan första gången i början på 2000-talet och knappt tio år senare startade hon sin yogalärarutbildning i Samayoga, på Bali och i Sverige. Vad som fascinerat henne sedan dess, genom yogan, olika träningsformer och kroppsterapier, är stillhetens inneboende närvaro i centrum av all rörelse. Att all kraftrörelse har sitt ursprung i en källa av stillhet, och att vi kan få tillgång till detta lugna och trygga centrum inom oss själva genom vår medvetna närvaro och observans.

Att utforska detta stilla centrum genom fysisk rörelse, både yttre och inre, är vad Ann-Charlotte vill bjuda in till i sina klasser. Och genom detta, hur avslappningen och lugnet kan få en större plats inom oss själva i vårt dagliga liv i rörelse och aktivitet. Hur vi kan få tillgång till mer energi, kraft, styrka, mjukhet och lätthet genom att utgå i från detta centrum.

Utöver yogans olika former har hon en passion för frigörande dans, som är en meditativ rörelsepraktik. Hon har en utbildning från Anne Grundels Frigörande Dansakademi, och har funnit att den fria rörelsens kraft kan vara mycket snabbverkande i att släppa på spänningar i både kropp och sinne. En möjlighet att på ett lekfullt och lättsamt sätt, öka livskraften och livsglädjen i kroppen!

Hon har genom åren också studerat Ayurveda, Kraniosakral terapi och flera olika friskvårdsämnen såsom medicinsk yoga och massage.

Favoritplats på Asia Spa: Bastun och kallkaret ute på takterassen samt Tempelrummet.

Favoritklasser på Asia Spa: Yoga, både de fysiska och stillsamma klasserna.

Maria

Maria är en yogatjej med ett brinnande intresse för kropp och själ i balans. Andlighet, självutveckling, hälsa, kost och näring är det som mest fångar Marias intresse.

Med nyfikenhet i yogans värld har det med tiden blivit ett flertal yogautbildningar; Samayoga, Kundaliniyoga, Melliyoga, Sensingyoga samt en Gongmaster-certifiering.

För Maria är yogan att hitta hem i kropp och själ. "I yogan skapar vi verktyg att hantera livets vindar. I mötet med dig själv sker något magiskt".

I sina klasser bjuder Maria in varje deltagare med en önskan om att skapa en innerlig närvaro i varje stund och genom varje andetag.

Medlemskap på Asia Spa


Takterrass med utomhuspool och utsikt över Varbergs fästning

Utomhusterrass

På vår utomhusterrass finns en fantastisk pool, kallbad och bastu, med en magisk utsikt över havet och Varbergs fästning.

Takterrass med utomhuspool och utsikt över Varbergs fästning

Utomhuspool

Bastu

En varm och skön bastu med utsikt över havet och Varbergs fästning.

Kallbad

Utanför bastun kan du svalka dig i vårt kallbad utomhus.

Vitalitypool på Asia Spa

Vitality pool

Här väntar en skön helkroppsmassage i 30-gradigt vatten. Rör dig mellan massagestationerna och låt vattnet bearbeta dina muskler.

Avkoppling i varma källorna på Asia Spa

Varma källor

I de japanska källorna sjunker du ner i det varma vattnet och känner frisk luft svepa in genom de öppna panoramafönstren.

Orangeri

Koppla av med te, frukt och kanske en bok i vårt orangeri på övre plan – med en himmelsk utsikt över havet, fästningen och Varbergs takåsar.

Surya – ett rum för vila

Lägg dig till ro i en hänggunga under den öppna himlen eller låt de varma vattensängarna värma dig inifrån och ut.

Hänggungor

Ta in dagsljuset och fyll på med solens goda energi.

Bastuoas på Asia Spa

Bastuoas

Ångbastu, saltbastu och klassisk torrbastu. Njut av flera sorters bastubad och mitt i bastuoasen kan du ta ett uppfriskande dopp i vårt kallkar.

Tempelrum sängar på Asia Spa

Tempelrummet

Detta rum är en fristad för själen. Vänd tankarna inåt, reflektera och meditera i tystnad.

Mörkerrum på Asia Spa

Mörkerrummet

Här får du möjlighet att lämna omvärlden för en stund. Slappna av på en av de 33-gradiga vattenbäddarna i dämpad belysning.

Ljusrum på Asia Spa

Ljusterapirummet

I vårt ljusterapirum laddar du ny energi i behaglig värme. Njut av det livgivande ljuset, koppla av och lyssna till vägledd meditation.

Tejasrummet med kopparkar på Asia Spa i Varberg

Tejasrum

I tejasrummet finner du våra uppskattade kopparkar med varma stenbäddar. Detta är ett rum för vila och avkoppling

Träning

Du får tillgång till massor av inspirerande träning och sköna aktiviteter. Vi kör flera olika klasser varje dag – både fysiska och meditativa.

yoga i varberg på varbergs stadshotell & asia Spa

Yoga & meditation

Alla pass vägleds av utbildade instruktörer. Bokas enkelt via vår medlemsapp.

Gym på Asia Spa

Gym

Vårt gym är utrustat med Kinesis Stations - lättanvända maskiner som kombinerar modern funktion med beprövad träningsteknik.

Massage på Asia Spa

Behandlingar

Som medlem får du 25% rabatt vid bokning av behandlingar, (gäller vid bokning tidigast dagen innan och i mån av plats).

Yukata & tofflor

När du tecknar medlemskapet "Kyaku rise & shine" eller "Kyaku all day" ingår yukata och tofflor.

Utomhuspool Art Garden Spa

Fri entré till Art Garden Spa

Som Kyaku all day-medlem får du fri spaentré (halvdag) till Art Garden Spa i Göteborg. (Gäller i mån av plats).

Kväll vid vitalitypool på Asia Spa

Träningskort Kyaku Rise & Shine

Vardagar kl. 7–13 | 690 kr/månad (60+/seniorpris 575 kr)
Perfekt medlemskap för dig som har mer tid på förmiddagar då du har full tillgång till hela Asia Spa med dess utbud av gym, träningspass, bad och bastur på vardagar fram till kl 13.00.

När du blir medlem får du en egen yukata och tofflor. Teckna dig för minst sex månader och därefter endast en månads bindningstid. Kortet är personligt och kan frysas.

Takterrass med utomhuspool och utsikt över Varbergs fästning

Träningskort Kyaku All Day

Mån–tors kl. 7–21 och fre kl. 7–14 | 890 kr/månad

Som Kyaku All Day-medlem har du tillgång till hela Asia Spa inklusive gym, träningspass, bad, bastur med mera, under vardagar.

När du blir medlem får du en egen yukata och tofflor. Teckna dig för minst sex månader och därefter har du endast en månads bindningstid. Kortet är personligt och kan frysas.

Träningskort Kyaku All Day – 1 mån

Mån–tors kl. 7–21 och fre kl. 7–14 | 1390 kr/månad
Prova på ett Kyaku All Day-medlemskap hos oss i en månad. Du har tillgång till hela Asia Spa, inklusive gym och alla aktivitetspass med mera  under vardagar.

När du blir medlem får du en egen yukata och tofflor. Kortet är personligt och kan ej frysas.