Emmas fem bästa tips för en lyckad konferens

För en lyckad konferens krävs mer än bara fina och ändamålsenliga lokaler på en strategisk plats. Vårt framgångsrika recept för lyckade möten innehåller lika delar vackert stadshotell, modern teknik och en fantastisk personal! Lägg till en riktigt bra restaurang och en av Sveriges bästa spa-anläggningar och du har allt du behöver. Här är våra bästa tips för en lyckad konferens.

Emma personal på möten och event varberg stadshotell
Emma personal på möten och event varberg stadshotell
Emma personal på möten och event varberg stadshotell
Emma personal på möten och event varberg stadshotell

Full koll på möten

Emma Bursell har arbetat på hotellet i tio år och de senaste åren på vår avdelning för möten & event. Hon har med andra ord full koll på det mesta som rör ämnet och är dessutom en riktig fena på tekniken.

Emma bjuder här på sina bästa tips för ett lyckat möte – såväl fysiskt som digitalt.

5 tips för en lyckad konferens

Alla möten är lika viktiga. Oavsett om du planerar det lilla eller stora mötet - vi finns här för dig

  1. Fundera på vilken teknik du behöver för ditt möte. Det beror ju såklart på vad du ska göra – men är du det minsta osäker så bolla det gärna med oss – vi löser det mesta.
  2. Ha en bra och tydlig agenda och se till att den även passar eventuell digital publik om du ska ha ett hybridmöte. Det kan tyckas enkelt men det är superviktigt för att få ert möte så bra som möjligt.
  3. Kom i god tid. Om du kommer en stund innan det är dags att starta ert möte hinner vi tillsammans prova tekniken i lugn och ro. Eventuellt teknikstrul är då redan löst när alla är på plats. Kanske hinner du även ta en kopp kaffe för att samla kraft inför dagens konferens.
  4. Ska du ha ett hybridmöte – dvs att vissa är med digitalt och vissa är med fysiskt? Vid ett hybridmöte är det viktigt att inkludera båda publikerna i samtalen så att alla känner sig lika delaktiga. Håll kortare ”tal” än vad du egentligen är van vid och få in extra mycket interaktion genom att använda en chatt för samtliga deltagare, ställ många frågor och titta lika mycket i kameran som på personerna framför dig.
  5. Glöm inte fikapausen. Är ni hos oss fixar vi allt för en god fika, men glöm inte de som är med digitalt. Även de behöver en lika god paus – kanske kan ni uppmana till att köpa hem något gott inför mötet så att alla känner sig delaktiga?

Våga prova något annorlunda och tänk utanför boxen. Våga ställa frågor! 

Läs mer
”Vi kan möten. Vi har trots allt genomfört dem sedan 1902”
Varbergs Stadshotell & Asia Spa

Tips på konferenspaket


Digitala möten

Hos oss kan ni mötas i inspirerande miljöer – personligen, digitalt eller en kombination av båda. Vi ordnar tekniken för små och stora möten, hybridmöten och livestreaming. Tillsammans med våra samarbetspartners löser vi det mesta. 
Konferens med helpension

Konferens med helpension

Konferera hela dagen och avsluta med en gemensam middag på kvällen. Paketet kan skräddarsys utifrån era önskemål.

  • Konferenslokal en dag
  • Förmiddagsfika, lunch och eftermiddagsfika
  • Middag
  • Övernattning och frukostbuffé
Glittrande gala eller fest
Stenhuset konferens- och festlokal på Varbergs Stadshotell & Asia Spa

Kick off, fest & event

Vi har utställningsytor i både mindre och större lokaler, miljöer att mingla på och möjlighet att skapa det arrangemang som passar just din produkt och dina gäster. Bröllop, modevisning, dansuppvisning eller en rolig kickoff? Vi fixar det mesta och hjälper dig att ordna ett lyckat event.
Tidning på de luxe hotellrum Varbergs Stadshotell
Vill du läsa mer?

Artiklar om våra favoritämnen

Gillar du att förkovra dig och läsa mer om olika ämnen? Vi har samlat en mängd artiklar som rör allt från hotell, restaurang, spa, konferens eller event till miljö och CSR.