Spa med barn

Barn behöver också avkoppling – att besöka Asia Spa tillsammans med hela familjen är en fantastisk upplevelse. Barn tycker att det är både spännande och skönt att vistas hos oss. Att få stiga in i vår värld kan vara årets höjdpunkt.

Barnspa på Asia Spa i Varberg

Asia Spa Family – familjespa

Under sommarveckorna 23–33 (3 juni–18 augusti 2024), öppnar vi upp dörrarna på Asia Spa för hela familjen mellan kl. 8 och 13 på förmiddagarna. 

Resten av året gäller åldersgräns 15 år. 

Pris för en halvdag: 595–695:-/vuxen och 450:-/barn. 
(Kan bokas tidigast 5 dagar innan ankomst, i mån av plats). 

Följande gäller under barnveckorna:

  • Barnet ska vara helt blöjfritt och kunna bada i vanliga badkläder (ej badblöja). 
  • Barn besöker spa i sällskap av vuxen.
  • På behandlingar, aktivitetspass och gym är åldersgränsen 15 år.

Barnspa på Asia Spa i Varberg

Sommarlov med barnen på spa!

Vi gillar sommarlovet lite extra för då välkomnar vi barn in till Asia Spa. Det är så roligt när spa fylls av förväntansfulla och nyfikna barn.

Att uppleva spavärlden tillsammans är både spännande och roligt. Barnen brukar stortrivas på Asia Spa, när de får kika in i alla mysiga rum, bada och vila i hänggungorna. Att få stiga in i "de vuxnas värld" brukar det pratas om lång tid efteråt - ett starkt minne för många barn.

barn kopplar av i varma källor på asia spa

Så här går ett besök på spa till:

Först välkomnas ni i receptionen och får varsin yukata (japansk badrock), tvättlapp, handduk, mugg och korg att ta med er runt under tiden på Asia Spa.

Ta gärna med tofflor och badrock till de allra minsta. Minsta storleken på tofflor är 37 och badrocken passar till en sex-/sjuåring.

Sedan följer en liten introduktion av en spavärd. Ni får veta vad som finns på spa och hur ni ska göra för att få ut så mycket som möjligt av er vistelse. I våra pooler är det inte läge att göra "bomben", utan här håller vi en lugn stämning.

Barnspa på Asia Spa i Varberg

Japansk tvagning och ombyte

I tvagningsrummet sitter ni på träpallar och fyller upp varmt vatten i det lilla kopparkaret. Du häller vattnet över kroppen, tar din tvättlapp och skrubbar hela kroppen noggrant med tvål och vatten. Det är svårt att skrubba sig själv på ryggen så här får ni hjälpas åt. Ta god tid på er. I Japan tvagar de sig i minst en timme. Läs gärna mer om Japansk tvagning här.

Sedan är det dags att torka sig, ta på sig badkläder och yukata.

Tejasrummet med kopparkar på Asia Spa i Varberg

Börja med våra rum för vila & avkoppling

Vi brukar tipsa om att starta spavistelsen med att ta del av de torra ytorna i våra rum för vila & avkoppling. Våra kopparkar hör till den torra delen av spa. Där är det mysigt att krypa ner under en filt och låta de varma stenarna värma och lugna kroppen.

Ljusterapi - Barnspa på Asia Spa i Varberg

Meditera i ljus eller mörker

Även ljusterapirummet och mörkerrummet kan ni passa på att besöka. Här kan ni vila i varma sängar och lyssna på meditation eller musik. I mörkerrummet är det en fantastisk stjärnhimmel i taket som skiftar i färg. Många barn brukar tycka att det är väldigt spännande.

Barnspa på Asia Spa i Varberg

Hänggungor med utsikt över havet

Nu är det nog dags för fruktstund. Den intas bäst uppe i vårt avslappningsrum med hänggungor. Därifrån räcker blicken hela vägen till Getterön och mer än 180° över Varberg.

Hänggungorna passar både stora och små. Läs en bok eller bara slappna av en stund.

Barnspa på Asia Spa i Varberg

Nu blir det bad

Nu är det kanske dags att ta sig till de lite våtare ytorna för bad.

Fotbad är härligt. Det är mysigt att sitta bredvid varandra, äta lite frukt och titta ut över Varberg och havet.

Vårt fotsalt står framme på golvet, så man kan hjälpa varandra att hälla i salt. Barn är ju fyllda av fart och har mycket spring i benen. Därför är det extra viktigt att ta hand om sina fötter. 

Gör ditt eget fotsalt

Fotbad är enkelt att göra hemma själv.

Blanda följande ingredienser:

  • 2 dl Epsomsalt eller Himalayasalt
  • ca 15 droppar eterisk olja ex. lavendel (droppa i färre/fler droppar beroende på hur mycket lavendeldoft du vill ha).

Det kan även blanda i torkade örter eller lite blomblad från skog eller trädgård i det varma vattnet så känns det extra festligt och lyxigt.

Läs mer

Vitalitypoolen - bäst på Asia Spa

Nu är det dags att hoppa i badet och vad passar bättre än att börja med Vitalitypoolen?

Om man frågar barn vad som är bäst på Asia Spa så brukar man få svaret - Vitalitypoolen! Vi håller ju med helt och hållet. Den är något alldeles extra.

Ska man bada i Vitalitypoolen behöver man kunna simma, eller ha en vuxen vid sin sida hela tiden.

Barnspa varma källor på Asia Spa i Varberg

Även ett dopp i våra varma källor brukar vara uppskattat.

Bastuoas på Asia Spa

Det är fint att avsluta spaupplevelsen med en stund i bastuoasen. Här har vi fyra olika bastur (jo det heter faktiskt så i plural) att ta del av. Här kan man skrubba kroppen med iskross, testa isregn och tropisk dusch med olika färger och med en doft av mango.

Kanske vågar någon prova sig på ett snabbt dopp i den kalla källan... Hur länge klarar du att vara i det iskalla vattnet innan du måste tillbaka in i en värmande bastu igen?

Varmt välkommen!