Njut av sommaren i Varberg

Varberg är en spännande stad med allt på behändigt avstånd. En inspirerande och historisk plats med något för alla. Varje sommar bjuder staden på en mängd olika konserter och roliga evenemang. Här är guiden till det du inte får missa när du besöker Varberg i sommar!

Semester i Sverige

Att semestra på hemmaplan, en så kallad hemester, har blivit allt mer populärt. Det finns så otroligt mycket att uppleva i vårt vackra avlånga land – med andra ord ingen större anledning att spendera sina semesterdagar så långt bort.

Här bjuder vi på våra smultronställen i Varberg både för dig som ska resa med barn eller föredrar att resa i vuxet sällskap.

Njut av bad på Västkusten


Kallbadhuset i Varberg

Sköna bad i Varberg

Längs med strandpromenaden ett stenkast från Varbergs Stadshotell hittar du allt från barnens badstrand, krabbfiske, kallbadhuset och bad från brygga på Fästningsbadet till nakenbad och trevliga klipphällar.
Asia Spa Vitalitypool på Varbergs Stadshotell med utsikt över Varbergs fästning

Alltid sommar på Asia Spa

Om vädret inte tillåter finns alltid Asia Spa. Perfekt när du vill vädersäkra semestern om sommaren inte har kommit för att stanna... Välkommen inomlands!

Bad inom gångavstång från Varbergs Stadshotell


Familj vid Kallbadhuset i Varberg nära Varbergs Stadshotell & Asia Spa

Barnens Badstrand

Långgrund sandstrand vid vackra kallbadhuset precis vid foten av Varbergs Fästning.

Här finns toaletter, kiosk och café.

Kallbadhuset i Varberg nära Varbergs Stadshotell & Asia Spa

Kallbadhusets nakenbad

På ett av Sveriges finaste kallbadhus är det nakenbad med bastu året runt. Damer för sig och herrar för sig. Här finns tillgång till duschar och bastur. Från en brygga inuti kallbadhuset går du ner i det svalkande vattnet. Entré betalas på plats.
Fästningsbadet i Varberg

Fästningsbadet

Fästningsbadet (som invigdes 2018) har soldäck, badbrygga och ett hopptorn på 3,7 meter höjd. Här finns plats för sol, bad, hopp och lek på djupt vatten. Du hittar badet längst ut på Fästningspiren.
Simstadion i Varberg

Badanläggningar

Ett stenkast från havet ligger den populära Simstadion. Bassängerna är fyllda med uppvärmt havsvatten från det salta Kattegatt. Det finns omklädningsrum, duschar, toaletter och kiosk. Två trampoliner - 1 och 3 meter. Simstadion har öppet sommartid. 

Varberg har även Pingvinen, som är en helt nyöppnad simhall med bad, simbassänger och vattenrutschkanor. 

Damernas nakenbad i Varberg

Nakenbad

Vi har tre nakenbad i centrala Varberg. Goda Hopp (herrar), Skarpe Nord (damer) och Käringhålan (damer). De ligger längs strandpromenaden och alla tre är populära tillhåll för många människor som vill njuta av sol och bad utan kläder. 
Ankaret badplats i Varberg - Foto Natalie Greppi

Ankaret badplats

Ungefär 10-15 minuters gångväg från hotellet finner du Ankaret/Djupa Dräkt – en populär badplats med brygga.

Här finns även toaletter och en restaurang i Kärleksparken.

Fotograf: Natalie Greppi

Besök Getterön


Ta båten till Getterön

Getteröbåtarna är en båtöverfart från Varbergs innerhamn – endast några minuters promenad från hotellet – till småbåtshamnen på Getteröns första vik. Hoppa på och utforska Getteröns många vikar med stränder och klippor.

Getteröns fem vikar

Till Getterön tar du dig enkelt med cykel, båt eller bil. På halvön finns fem olika badvikar att välja på. Du kan välja allt från klippor till bryggor och sandstränder. Här finns även kommunens enda hundbad.

Snorkelled i Varberg

På Getteröns första vik är Varbergs första snorkelled anlagd. Snorkelleden är ungefär 300 meter lång och sträcker sig över sandbottnar, ålgräsängar och tångklädda klippor. Perfekt för dig som gillar att utforska!
Paddla kajak

Upplevelser till havs med Kayakomat

Bjud dig själv eller någon du känner på en unik naturupplevelse! Perfekt för familjen, kompisgänget eller företaget. Att hyra kajak eller SUP via KAYAKOMAT i stället för att köpa en egen kajak är dessutom bra för miljön, och du slipper tänka på förvaring. Mer frihet och hållbarhet men mindre meck helt enkelt - och lika kul! Kayakomat finns i 3:e vik på Getterön.

Sevärdheter i närheten av hotellet


Kallbadhuset i skymningsljus

Kallbadhuset i Varberg

Kallbadhuset byggdes 1903, ett år efter att Varbergs Stadshotell stod klart. Det är ett av Sveriges vackraste badhus och det enda på någon västkustbadort som har bevarats.

Kallbadhuset är alltid värt ett besök och här går kamerorna varma av fotograferande turister. Minst en bild på minneskortet bör finnas på detta hus. Det är lika vackert mitt på dagen som i solnedgång inte sant?

Varbergs Fästning i solnedgång

Varbergs Fästning

Varbergs fästning stod färdig 1618 och var då ett av Europas mest moderna försvarsverk. Fästningen står som ett landmärke för staden och du kan njuta av dess vy från Asia Spa.

Ta en promenad upp till borggården och fascineras av dess byggnation eller bara den fantastiska utsikten över havet. Vill du lära dig mer om Varberg och dess historia kan du besöka Hallands kulturhistoriska museum på Varbergs fästning.

Annat spännande att se & göra i Varberg


Konserter och spelningar i Varberg

Under sommaren kan du uppleva en mängd artister i Varberg. Allt från stora konserter vid Södra fästningshörnan och Societetsparken till lite mindre spelningar på Strömma eller Majas vid havet. Några av konserterna har vi paketerat med boende och mat, men du är självklart välkommen att bo hos oss när som helst i sommar.

21 juli
Diggiloo artister 2024

Diggiloo – Konsertpaket

Pris från 2145:-/person
Sveriges största sommarturné är redo att ge sig ut på vägarna igen med musik, humor, glädje och kärlek. Boka konsertpaket med god mat, konsertbiljett, övernattning och frukost.
13 JULI

Rock the night – Festivalpaket

Pris från 1675:-/person
Gå på Sveriges största tributefestival i sommarstaden Varberg och bo bekvämt på vårt hotell. Boka ett paket med festivalbiljett, övernattning och frukost.
24 aug
Varbergs Visfestival 2024

Varbergs Visfestival – Festivalpaket

Pris från 1690:-/person
Gå på Varbergs Visfestival på vackra Getterön och lyssna på Lisa Nilsson, Amanda Ginsburg, Thomas Andersson Wij m.fl. Paket med festivalentré, god mat, övernattning och frukost.
Upplev Varberg med tåg
Strandtåget Varberg

Strandtåget

Det eldrivna Strandtåget är en riktig klassiker i Varberg! Turen körs längs med strandpromenaden, mellan Destination Apelviken och Societetsparken. Under färden bjuds du på vackra vyer med utsikt över karga klippor, stränder och Varbergs fästning.
Fladen båt Clipper i Varberg

Havsfiske med Fladen

MS Clipper erbjuder både en 5 och en 8 timmars lång fisketur till de välkända fiskegrunden Fladen och Lilla Middelgrund. Vid gynnsamma vindar fiskar man även på vrak och djuphålor där man ofta fångar de lite större fiskarna! En spännande och annorlunda utflykt!
Grimeton radiostation i Varberg

Grimeton radiostation

Grimeton Radiostation är det perfekta utflyktsmålet för hela familjen. Här finns allt från intressant historia och guidade visningar till roliga uppdrag och klättringar i antenntorn. I entrébiljetten ingår en massa skoj. Sedan 2004 är radiostationen i Grimeton inskriven på Unescos lista över världsarv.
”Åk en gång om året till ett ställe du aldrig varit förr.”
Dalai Lama
Strandpromenaden i Varberg vid Varbergs Stadshotell

Vandra i Varberg

Det finns många sköna leder att vandra på runt omkring Varberg. Norr om Varberg – i området kring sjön Tolken mellan Gunnarsjö och Kungsäter – ligger de nyinvigda Kungsjölederna. I Åkulla bokskogar finns en mängd olika leder och Hallandsleden knyter ihop Halland med Skåne och Bohuslän.

Vill du stanna i centrum finns Strandpromenaden, Påskbergsskogen och Hästhagaberget för en alldeles lagom promenad.

För dig som vill shoppa


Shopping i Varberg

Även den som gillar shopping får sitt lystmäte stillat i Varberg. Stadskärnan är levande och bjuder på många personliga butiker liksom flera välkända kedjor. I Varberg blir du aldrig sysslolös – om du inte själv vill det förstås.

Relaterad läsning:
Varbergs torg utanför Varbergs Stadshotell & Asia Spa

Torghandel på Varbergs torg

Torget ligger rakt utanför vårt hotell och det är torgdag på onsdagar och lördagar året runt. Varbergs torg är ett av landets största och många anser att det är en av landets bästa torgmarknader. Här hittar du blommor, frukt, grönsaker, mat, hantverk och kläder.
Gallerian i Varberg vid Varbergs Stadshotell

Galleria Trädgården

I Galleria trädgården som ligger precis utanför vårt hotell hittar du stora kända kedjor och små unika butiker – du hittar allt inom mode, skönhet, inredning och teknik. Här finns också mat, fika och kaffe för den som vill ha en paus.
Långtorsdag på varbergs torg utanför Varbergs Stadshotell & Asia Spa

Långtorsdag på torget

På torsdagar under sommaren är det skönt kvällshäng på torget i Varberg, med underhållning och kvällsöppet i många av butikerna till 20.00. Perfekt för dig som vill njuta av strandliv på dagen och shoppa på kvällen.

Brukstorget

Brukstorget

På Brukstorget i Varberg kan du umgås, inspireras, aktiveras, skapa minnen och ge dig själv tid!

Här hittar du en skön blandning av personliga butiker/studios, vintage- och loppisbutiker, mat, upplevelser och aktiviteter – en självklar utflykt och destination i Varberg.

Hamnmagasinet i Varberg - foto Carolina Ehn

Hamnmagasinet

Mitt i Varbergs hjärta, i området kring hamnen, Societeten och fästningen ligger Hamnmagasinet. Det är ett varsamt renoverat kulturhus byggt 1874 då den halländska havreexporten till England tog fart. Idag är det ett centrum för konst med utställningar och försäljning året om. Besök silversmedjan, glashyttan och keramiker med försäljning och öppna verkstäder (grafikverkstad) på övre plan.

Barnens Varberg


Varberg med barn

Att spendera en sommar i Varberg är ett fint barndomsminne. Med närhet till både stad och hav finns det mycket att hitta på utan att behöva välja bort något. Ni hinner med allt ni önskar.

Vecka 23–33
Barnspa på Asia Spa i Varberg

Barn på spa

Under sommarveckorna öppnar vi upp dörrarna på Asia Spa för hela familjen mellan kl. 8 och 13. Då är blöjfria barn i vuxet sällskap välkomna att njuta på spa. 
Spökitetsparken lekplats i Varberg

Fina lekplatser

Spööökitetsparken i Societetsparken är Varbergs första utflyktslekplats och har temat lokalhistoria och spöken. På lekplatsen finns det bland annat ett spökhus, fladdermöss och en spökskog, konstgräsklädda fästningsväggar och studs- och hängmattor.

Centralt finns också en lekplats utanför kulturhuset Komedianten och en utanför polishuset.

Vem vinner krabbracet?

Fiska krabbor i Varberg

Fiska krabbor kan du göra på alla stränder i Varberg. Allt du behöver är ett snöre, en klädnypa och en hink att samla krabborna i. Slå dig ner på närmsta sten vid strandkanten och invänta fiskelycka. Tänk på att den som är snällast mot krabborna är bäst.

Psst. En liten hemlis - alla barn som bor på hotellet får en karta till de bästa krabbställena i närheten.

mjukglass Varbergs torg Varbergs Stadshotell

Glass i stora lass

Det finns inget så härligt som att få välja sin favoritglass när solen skiner. I centrala Varberg hittar ni allt ni behöver för att stilla dagens glassbehov på bl.a. Torggrillen, Kassett och Kulingen. Vill ni ta er en lite längre tur finner ni Tre Toppar i Läjet.

Skateboard i Varberg

Skateboardkulturen är stark i Varberg och det finns flera ställen att åka på. Betongparken Varbergs Skateboardarena i Breared har allt du behöver för en riktigt nice skatesession. För den som gillar att rulla fritt finns hela strandpromenaden till förfogande. Känn vinden i håret och rulla lugnt!
Familj vid Kallbadhuset i Varberg nära Varbergs Stadshotell & Asia Spa

Barnens Badstrand

Långgrund sandstrand vid vackra kallbadhuset precis vid foten av Varbergs Fästning.

Här finns toaletter, kiosk och café.

Fästningsbadet i Varberg

Fästningsbadet

Fästningsbadet (som invigdes 2018) har soldäck, badbrygga och ett hopptorn på 3,7 meter höjd. Här finns plats för sol, bad, hopp och lek på djupt vatten. Du hittar badet längst ut på Fästningspiren.
Simstadion i Varberg

Badanläggningar

Ett stenkast från havet ligger den populära Simstadion. Bassängerna är fyllda med uppvärmt havsvatten från det salta Kattegatt. Det finns omklädningsrum, duschar, toaletter och kiosk. Två trampoliner - 1 och 3 meter. Simstadion har öppet sommartid. 

Varberg har även Pingvinen, som är en helt nyöppnad simhall med bad, simbassänger och vattenrutschkanor. 

Varbergs Fästning när Varberg Stadshotell & Asia Spa

Hallands kulturhistoriska museum

Vill ni lära er mer om Varberg och dess historia kan ni besöka Hallands kulturhistoriska museum på Varbergs fästning. Där hittar ni bl.a. BOCKSTENSMANNEN och utställningen HALLAND GENOM TIDERNA. Kanske kan ni ta en fika och spana ut över fästningsvallarna mot havet och vallgraven eller känna på en äkta kanon. På sommaren spelas dramatiserade historiska vandringar. Mycket underhållande!
Relaterade erbjudanden:
Sommarpaket vecka 23–33

Lilla Asia Spa – Sommar

Från 1470:-/vuxen & 950:-/barn

Sommarens spapaket med avkoppling för hela familjen! En övernattning, 3-rättersmiddag och tillgång till Asia Spa ingår. (Barn på spa kl. 8–12).

Varbergs Fästning när Varberg Stadshotell & Asia Spa

Korta Varbergsveckan

Från 2900:-/vuxen (1640:-/barn v. 23–33)
Härligt hotellpaket med tid att upptäcka Varberg – shopping, restauranger och sevärdheter. Paket med fyra övernattningar, frukostbuffé och en halvdag på Asia Spa.
Drönarfoto Varbergs Stadshotell & Asia Spa

Citypaketet

Från 990:-/vuxen, 500:-/barn
För dig som bara vill komma iväg några dagar. Njut av en 2-rättersmiddag, övernattning och lyxig frukostbuffé.

Restauranger i Varberg


À la carte eller japanskt på NAMI

På hotellet kan vi erbjuda à la carte och bistromeny i restaurangen på första plan och japansk mat på NAMI en trappa ner. Under sommaren öppnar vi även upp La Casa di Pietra med stenugnsbakad pizza och vår takbar Sora. 

Varberg erbjuder i övrigt många bra restauranger såväl centralt som utanför staden. Vill du ta dig utanför stan bjuder Apelvikens strand på en lång rad restaurangpärlor såsom Johns Place, Majas vid havet, &Olles och Brittas. Kombinera med strandhäng eller en SUP-tur ut på havet.

Relaterad läsning:
Genuint & vällagat
Restaurang på Varbergs Stadshotell & Asia Spa

Vår restaurang

Vad är väl bättre än att umgås med goda vänner över en bit god mat? Vi har något för alla dagar i veckan. Lunch på vardagar och lördagar, brunch på söndagar, bistromeny och á la carte alla dagar. Välkommen till bords!
Restaurang Nami på Varbergs Stadshotell & Asia Spa

Japanskt på NAMI

Vill du ha en helhetsupplevelse med en asiatisk röd tråd när du bor hos oss på Varbergs Stadshotell & Asia Spa? Lyft spavistelsen ytterligare en nivå och ät asiatisk mat på vår japanska restaurang NAMI i Varberg.
Stenhuset Varbergs Stadshotell Trattoria La Casa di Pietra

La Casa di Pietra

Även denna sommar förvandlas Stenhuset till en italiensk trattoria med stenugnsbakade pizzor och goda viner på Varbergs mysigaste innergård. Här kommer du att kunna njuta av goda pizzor de flesta kvällar i sommar.

Bar Sora – Takbar

Vår takbar Sora ligger i hjärtat av Varberg och så nära himlen du kan komma. Ta hissen upp till åttonde våningen och skåla in kvällen hos oss. Slå dig ner för bubbliga spritzers och goda smårätter. 
Relaterade erbjudanden:
Restaurang Nami på Varbergs Stadshotell & Asia Spa

Namipaketet

Från 1245:-/vuxen, 575:-/barn
Paketet som tar dig mot österländska upplevelser och smaker. En övernattning, japansk middag på NAMI samt tillgång till gym och relax. (Ej Asia Spa)
Japanska restaurangen Nami på Varbergs Stadshotell & Asia Spa

Namipaketet med Asia Spa

Från 1690:-/vuxen
Ett spapaket som tar dig mot österländska upplevelser och smaker. En övernattning, tillgång till Asia Spa och en japansk middag på Restaurang NAMI ingår.
Sommarpaket vecka 23–33
Säng på de luxe hotellrum Varbergs Stadshotell

Sommarlyx

Från 1725:-/vuxen 1050:-/barn
Vårt lyxigaste sommarpaket för dig som vill maxa upplevelsen och njuta av att bli bortskämd under ett dygn. En övernattning, välkomstpaket på rummet, 4-rättersmiddag och Asia Spa.
Konsert i Varberg fästningen. Foto Hidvi Group

Konsertpaket i Varberg

Att gå på en konsert i Varberg är perfekt i kombination med att bo hos oss. Varbergs Stadshotell ligger mitt i stan med närhet till både Societetsparken och Arena Varberg. Bokar du ett konsertpaket får du konsertbiljett, övernattning inkl. frukost och en lobbyrätt med dryck innan konserten.