Din guide till Varberg och västkusten

Varberg är en spännande stad - nära både hav och stadskärna. En inspirerande och historisk plats med mycket att göra för alla åldrar. Här är guiden till det du inte får missa när du besöker Varberg oavsett årstid.

Semester i Sverige

Att semestra på hemmaplan, en så kallad hemester, har blivit allt mer populärt. Det finns så otroligt mycket att uppleva i vårt vackra avlånga land. Det finns med andra ord ingen större anledning att spendera sina semesterdagar så långt bort.

Här bjuder vi på våra smultronställen i Varberg både för dig som ska resa med barn eller föredrar att resa i vuxet sällskap.

När besöker du oss?


Tulpaner och rosor på Varbergs torg

Vår & höst i Varberg

Varberg är kuststaden med nära till allt och med en härlig blandning av hav, kultur, shopping och stadsliv. Här är guiden till det du inte får missa när du besöker Varberg under vår eller höst!
Kallbadhuset i Varberg

Sommar i Varberg

Varberg är en spännande stad med allt på behändigt avstånd. En inspirerande och historisk plats med något för alla. En sommar i Varberg har allt du önskar dig och lite till.
Vinterbild över varbergs torg och fasad på Varbergs Stadshotell

Vinter i Varberg

I Varberg finns mycket att hitta på under vintern. Här är guiden till det du inte får missa när du besöker Varberg under vintermånaderna!
”Åk en gång om året till ett ställe du aldrig varit förr.”
Dalai Lama

För dig som vill shoppa


Shopping i Varberg

Även den som gillar shopping får sitt lystmäte stillat i Varberg. Stadskärnan är levande och bjuder på många personliga butiker liksom flera välkända kedjor. I Varberg blir du aldrig sysslolös – om du inte själv vill det förstås.

Relaterad läsning:
Varbergs torg utanför Varbergs Stadshotell & Asia Spa

Torghandel på Varbergs torg

Torget ligger rakt utanför vårt hotell och det är torgdag på onsdagar och lördagar året runt. Varbergs torg är ett av landets största och många anser att det är en av landets bästa torgmarknader. Här hittar du blommor, frukt, grönsaker, mat, hantverk och kläder.
Gallerian i Varberg vid Varbergs Stadshotell

Galleria Trädgården

I Galleria trädgården som ligger precis utanför vårt hotell hittar du stora kända kedjor och små unika butiker – du hittar allt inom mode, skönhet, inredning och teknik. Här finns också mat, fika och kaffe för den som vill ha en paus.
Brukstorget

Brukstorget

På Brukstorget i Varberg kan du umgås, inspireras, aktiveras, skapa minnen och ge dig själv tid!

Här hittar du en skön blandning av personliga butiker/studios, vintage- och loppisbutiker, mat, upplevelser och aktiviteter – en självklar utflykt och destination i Varberg.

Hamnmagasinet i Varberg - foto Carolina Ehn

Hamnmagasinet

Mitt i Varbergs hjärta, i området kring hamnen, Societeten och fästningen ligger Hamnmagasinet. Det är ett varsamt renoverat kulturhus byggt 1874 då den halländska havreexporten till England tog fart. Idag är det ett centrum för konst med utställningar och försäljning året om. Besök silversmedjan, glashyttan och keramiker med försäljning och öppna verkstäder (grafikverkstad) på övre plan.

Barnens Varberg


Varberg med barn

Att spendera en sommar i Varberg är ett fint barndomsminne. Med närhet till både stad och hav finns det mycket att hitta på utan att behöva välja bort något. Ni hinner med allt ni önskar.

Spökitetsparken lekplats i Varberg

Fina lekplatser

Spööökitetsparken i Societetsparken är Varbergs första utflyktslekplats och har temat lokalhistoria och spöken. På lekplatsen finns det bland annat ett spökhus, fladdermöss och en spökskog, konstgräsklädda fästningsväggar och studs- och hängmattor.

Centralt finns också en lekplats utanför kulturhuset Komedianten och en utanför polishuset.

Skateboard i Varberg

För den som gillar att åka skateboard finns några olika alternativ. Vi har en helt ny skatepark i Breared med betongpooler i olika sektioner. På hamnplan nära hotellet finner du en skateboardramp och för den som gillar att rulla fritt finns hela strandpromenaden till förfogande. Känn vinden i håret och rulla lugnt!
Vecka 23–33
Barnspa på Asia Spa i Varberg

Barn på spa

Under sommarveckorna öppnar vi upp dörrarna på Asia Spa för hela familjen mellan kl. 8 och 13. Då är blöjfria barn i vuxet sällskap välkomna att njuta på spa. 
mjukglass Varbergs torg Varbergs Stadshotell

Glass i stora lass

Det finns inget så härligt som att få välja sin favoritglass när solen skiner. I centrala Varberg hittar ni allt ni behöver för att stilla dagens glassbehov på bl.a. Torggrillen, Kassett, Entra kaffebar och Kulingen. Vill ni ta er en lite längre tur finner ni Tre Toppar i Läjet.

Varberg runt


Varbergs fantastiska miljöer upptäcker du på allra bästa sätt med cykel. Eller om du är villig att utmana ödet och hellre vill se staden från en annan vinkel, då går det snabbt och enkelt att hyra en kajak eller SUP. Se hela Varberg när ni besöker oss!

Paddla kajak

Upplevelser till havs med Kayakomat

Bjud dig själv eller någon du känner på en unik naturupplevelse! Perfekt för familjen, kompisgänget eller företaget. Att hyra kajak eller SUP via KAYAKOMAT i stället för att köpa en egen kajak är dessutom bra för miljön, och du slipper tänka på förvaring. Mer frihet och hållbarhet men mindre meck helt enkelt - men lika kul! Kayakomat finns på femte vik på Getterön och i Kärradal.

Cyklar i Varberg

Cykelstaden Varberg

Hur tar man sig fram på bästa sätt i Varberg? Givetvis med cykel! Med cykel i DNA:t bjuder Varberg alltid på vackra vyer kombinerat med lättillgängliga vägar. Ta cykeln till Varberg, eller hyr en i stan för att upptäcka alla de populära utflyktsmål Varberg erbjuder.

Restauranger i Varberg


À la carte eller japanskt på NAMI

På hotellet kan vi erbjuda à la carte i restaurangen på första plan och japansk mat på NAMI en trappa ner.

Varberg erbjuder i övrigt många bra restauranger såväl centralt som utanför staden. Vill du ta dig utanför stan bjuder Apelvikens strand på en lång rad restaurangpärlor såsom Johns Place, Majas vid havet, &Olles, Surfsaloon och Brittas strandveranda. Kombinera med strandhäng eller en SUP-tur ut på havet.

Relaterad läsning:
Genuint & vällagat
Restaurang på Varbergs Stadshotell & Asia Spa

Vår restaurang

Vad är väl bättre än att umgås med goda vänner över en bit god mat? Vi har något för alla dagar i veckan. Lunch på vardagar och lördagar, brunch på söndagar, bistromeny och á la carte alla dagar. Välkommen till bords!
Restaurang Nami på Varbergs Stadshotell & Asia Spa

Japanskt på NAMI

Vill du ha en helhetsupplevelse med en asiatisk röd tråd när du bor hos oss på Varbergs Stadshotell & Asia Spa? Lyft spavistelsen ytterligare en nivå och ät asiatisk mat på vår japanska restaurang NAMI i Varberg.
Relaterade erbjudanden:
Restaurang Nami på Varbergs Stadshotell & Asia Spa

Namipaketet

Från 1245:-/vuxen, 575:-/barn
Paketet som tar dig mot österländska upplevelser och smaker. En övernattning, japansk middag på NAMI samt tillgång till gym och relax. (Ej Asia Spa)
Japanska restaurangen Nami på Varbergs Stadshotell & Asia Spa

Namipaketet med Asia Spa

Från 1690:-/vuxen
Ett spapaket som tar dig mot österländska upplevelser och smaker. En övernattning, tillgång till Asia Spa och en japansk middag på Restaurang NAMI ingår.
Hotellrum rosa De Luxe 233 på Varbergs Stadshotell & Asia Spa

Asia Spa Lyx

Från 1990:-/person
Lyxigt spapaket för er som vill skämma bort er lite extra! Övernattning i ett av våra lyxigaste rum, Asia Spa, 4-rätters middag samt mousserande och choklad på rummet.