Saker att göra i Varberg på vintern

Vintern i Varberg bjuder på ett lugn, men visst finns det saker att hitta på även under årets kallare årstid. Här är våra bästa tips på saker du inte får missa när du besöker Varberg under vintermånaderna!

Saker att göra i Varberg under vintern


Kulturhuset Komedianten i Varberg

Kulturhuset Komedianten

På Kulturhuset Komedianten sjuder det av aktivitet, här finns något för alla. I huset inryms Varbergs Stadsbibliotek, Varbergs Konsthall, Konstverkstan, Lilla Teatern och Komediantens café. Alldeles intill ligger dessutom Varbergs Teater som är en del av Kulturhuset.

Här kan du se spännande samtidskonst, utmana din kreativa sida, lyssna till föreläsningar, se teaterföreställningar och uppleva konserter med både lokala förmågor och nationella toppartister.

Brukstorget

Brukstorget

På Brukstorget i Varberg kan du umgås, inspireras, aktiveras, skapa minnen och ge dig själv tid!

Här hittar du en skön blandning av personliga butiker/studios, vintage- och loppisbutiker, mat, upplevelser och aktiviteter – en självklar utflykt och destination i Varberg.

Hamnmagasinet i Varberg - foto Carolina Ehn

Hamnmagasinet

Mitt i Varbergs hjärta, i området kring hamnen, Societeten och fästningen ligger Hamnmagasinet. Det är ett varsamt renoverat kulturhus byggt 1874 då den halländska havreexporten till England tog fart. Idag är det ett centrum för konst med utställningar och försäljning året om. Besök silversmedjan, glashyttan och keramiker med försäljning och öppna verkstäder (grafikverkstad) på övre plan.
Kallbadhuset i skymningsljus

Kallbadhuset

Kallbadhuset är alltid värt ett besök och här går kamerorna varma hos fotograferande turister. Minst en bild på minneskortet bör finnas på detta hus. Det är lika vackert mitt på dagen som i solnedgång, sommar som vinter -  inte sant?

Kallbadhuset byggdes 1903, ett år efter att Varbergs Stadshotell stod klart. Det är ett av Sveriges vackraste badhus och det enda på någon västkustbadort som har bevarats.

Relaterad läsning:
Varbergs fästning på vintern

Varbergs Fästning & Museum

Vill ni lära er mer om Varberg och dess historia kan ni besöka Hallands kulturhistoriska museum på Varbergs fästning. Där hittar ni bl.a. Bockstensmannen och utställningen Halland genom tiderna. Kanske kan ni ta en fika och spana ut över fästningsvallarna mot havet och vallgraven eller känna på en äkta kanon.

Stadens landmärke

Varbergs fästning stod färdig 1618 och var då ett av Europas mest moderna försvarsverk. Fästningen står som ett landmärke för staden och du ser den från hotellet. Promenera upp till borggården och fascineras av dess byggnation.

Naturum fågelreservat på Getterön i Varberg

Naturum på Getterön

Naturum vill locka allmänheten till ett ökat fågel- och naturintresse genom att erbjuda spännande, tankeväckande och underhållande naturupplevelser. De erbjuder bland annat spännande skattjakter, föreläsningar och fågelquiz för familjer. Fri entré så det är perfekt att kombinera med att spana på fåglar i en kikare och lyxa till det med en god fika.

Relaterad läsning:

Bo på hotell med familjen

Om du kommer långväga och vill bo på hotell i Varberg tillsammans med familjen har vi flera bra hotellpaket att erbjuda. På Asia Spa har vi en åldergräns på 15 år förutom under några veckor på sommaren, men alla våra hotellgäster har tillgång till vår relaxavdelning med bastu, dusch och avkoppling.

Relaterade erbjudanden:
Drönarfoto Varbergs Stadshotell & Asia Spa

Citypaketet

Från 990:-/vuxen, 500:-/barn
För dig som bara vill komma iväg några dagar. Njut av en 2-rättersmiddag, övernattning och lyxig frukostbuffé.
Par i vitalitypoolen på Asia Spa

Lilla Asia Spa

Från 1470:-/vuxen
Koppla av på Asia Spa med varma bad, flera sorters bastubad och olika rum för avslappning och rekreation. Njut av en god middag och en övernattning med frukostbuffé.
Fredag & lördag
Varma källor på asia spa varberg

Evening Spa Exclusive

Från 1590:-/vuxen
Upplev det rofyllda Asia Spa under kvällstid. Checka in, ät en bistrorätt och njut av spa i månens sken. Lite senare serveras en asiatisk plocktallrik från restaurang Nami.
”Åk en gång om året till ett ställe du aldrig varit förr.”
Dalai Lama
Teaterkungen på Varbergs Stadshotell
Ett hotell med många upplevelser

Aktuella evenemang

Hos oss händer det mycket – allt från mathelger och dryckesprovningar till teater, musik och träning. Vi samarbetar även med lokala eventföretag där vi skapar paket med upplevelser, god mat och övernattning. Håll dig uppdaterad i vår evenemangskalender.