Skolelever på besök - SKAL-projektet

Tre gånger om året har vi glädjen att välkomna klasser från Trönninge skola till oss i samband med vårt SKAL-samarbete. Eleverna får under dagen utforska vad ett hotell är.

Hotellrum De Luxe på Varbergs Stadshotell & Asia Spa

Hur är det att bo på hotell?

Eleverna får på ett lekfullt och utforskande sätt uppleva vad man gör på ett hotell som gäst. De får bland annat checka in i receptionen, åka hiss upp till hotellrummet.

Inne på hotellrummet får de i uppgift att hitta fem fel som vi har placerat ut. När alla fel är hittade är det dags för det roligaste av allt. Att hoppa i sängen.

Men efteråt behöver ju sängen bäddas. Då hjälps alla elever till för att få det riktigt slätt och fint.

Hur dukar man ett bord?

Därefter går eleverna vidare till restaurangen oför att lära sig att duka ett bord. Hur många bestick ska det finnas? Ska gaffeln ligga till höger eller vänster? Hur ska servetten ligga? Många spännande utmaningar att diskutera kring.

I samband med restaurangbesöket bjuds det självklart på en liten fika.

Relaterad läsning:

Hur går det till?

Under dagen får eleverna fundera på vilka arbetsuppgifter som finns på ett hotell. Sedan får alla elever checka in i receptionen.

Med nyckeln i handen tar de hissen upp till rummet.

På hotellrummet ska eleverna leta efter fem olika fel som vi har planterat. Kuddarna har exempelvis lagts på fel håll.

Det hänger strumpor i lampan.

Det ligger skräp under sängen.

Alla fel som hittas ska viskas i örat på guiden. När alla fel är hittade sätter eleverna sig på golvet.

Nu är det dags för det roligaste - hoppa i sängen!

Efteråt måste sängen bäddas riktigt fint. Alla elever hjälper till.

Därefter är det dags att gå till restaurangen och klura ut hur man dukar ett bord.

SKAL – samverkan skola-arbetsliv på riktigt!

Under några års tid har ett arbetssätt för samverkan skola-arbetsliv formats i samarbete med Varbergs lokala näringsliv och de kommunala grundskolorna. Samarbetet kallas SKAL (skola-arbetsliv) och är ett långsiktigt, systematiskt och återkommande arbetssätt för elever, där eleverna möter fler än femtio olika yrken under sina nio år i grundskolan.

Läs mer
Tidning på de luxe hotellrum Varbergs Stadshotell
Vill du läsa mer?

Artiklar om våra favoritämnen

Gillar du att förkovra dig och läsa mer om olika ämnen? Vi har samlat en mängd artiklar som rör allt från hotell, restaurang, spa, konferens eller event till miljö och CSR.
Bastuoas på Asia Spa

Besök vår bastuoas

Inne på Asia Spa hittar du bland annat vår bastuoas. En separat avdelning med flera olika sorters bastu, en tropisk regndusch och ett kallkar
yogapose på asia spa

Må bra med Ayurveda

Alla människor är olika vilket gör att det som är bra för dig, kanske inte är lika bra för mig. Vi behöver alltså olika saker för att må bra och ofta handlar det om balans. Ayurveda hjälper till att lära känna oss själva för att vi ska få den balans i vardagen vi behöver.
Te på citron och ingefära - Varberg Stadshotell & Asia Spa

Detox för kroppen

Bli piggare och hjälp kroppen att bryta ner gifter snabbare. Att detoxa är en trend som verkar ha kommit för att stanna.
Relaterade erbjudanden:
Fredag & lördag
Varma källor på asia spa varberg

Evening Spa Exclusive

Från 1590:-/vuxen
Upplev det rofyllda Asia Spa under kvällstid. Checka in, ät en bistrorätt och njut av spa i månens sken. Lite senare serveras en asiatisk plocktallrik från restaurang Nami.
Kallbadhuset i Varberg

Kurortspaketet

Från 2490:-/vuxen
Tillbringa sköna dagar i Varberg – Två övernattningar, en 3-rättersmiddag, entré till Varbergs Kallbadhus samt tillgång till Asia Spa. Ankomst alla dagar.
Hotellrum rosa De Luxe 233 på Varbergs Stadshotell & Asia Spa

Asia Spa Lyx

Från 1990:-/person
Lyxigt spapaket för er som vill skämma bort er lite extra! Övernattning i ett av våra lyxigaste rum, Asia Spa, 4-rätters middag samt mousserande och choklad på rummet.