Ångbastu, saltbastu och klassisk torrbastu

Inne på Asia Spa hittar du bland annat vår bastuoas. En separat avdelning med flera olika sorters bastu, en tropisk regndusch och ett kallkar. Läs mer om vad som finns i vår bastuavdelning och bastubadandets hälsoeffekter här i vår artikel.

Saltbastu på Asia Spa

Saltbastu

I ångan från denna bastu finns äkta havssalt med naturliga mineraler som stärker luftrör och slemhinnor. Du sitter bekvämt på röda mosaiksoffor och omsluts av behaglig ånga med eukalyptusdoft. Temperaturen i saltbastun är 46 grader.

Ångbastu på Asia Spa

Ångbastu

I vår ångbastu finns färgterapi som växlar långsamt i regnbågens färger. Att vi påverkas av olika färger är allmänt känt sedan lång tid tillbaka. Värme och ljus består av energi med olika frekvenser, denna energi har olika inverkan. Blå färg har en lugnande effekt, röd färg har en positiv effekt och ökar kreativiteten medan en gul färg stimulerar sinnena och gör tankarna klarare. Vår ångbastu håller en temperatur på 48 grader.

Torrbastu på Asia Spa

Traditionell varm torrbastu

Alla typer av bastu rensar kroppen och huden på slaggprodukter. Därför är det mycket bra att växelvis basta och duscha för att hjälpa till att avlägsna det som kroppen rensat bort. Vår torrbastu håller en temperatur på 85 grader.

Lågtempererad bastu på Asia Spa

Lågtempererad avslappningsbastu

Vi har även en lite svalare torrbastu som håller 48 grader. En underbar plats där man kan sitta lite längre, läsa en bok eller kika ut över taknockarna.

Kallbad på Asia Spa

Kallkar

Om du vågar kan du bada i vårt kallkar som är ca 10-12 grader. Att växla mellan varmt och kallt sätter fart på blodcirkulationen och är uppfriskande för kropp och psyke.

Upplevelsedusch på Asia Spa

Upplevelsedusch

Vår upplevelsedusch ger en lugnande inverkan när de mjuka vattendropparna nuddar kroppen. Välj mellan ett svalkande och uppfriskande isregn med mintdoft som strilar över dig eller ett varmt tropiskt regn med effekter såsom färg och doft av mango för att förstärka upplevelsen.

Bastubad hälsoeffekter

Vet du varför bastubadande är bra för hälsan?

Jo, för att en stund i bastun:

  • Sätter fart på fettförbränning och rensar ut gifter
  • Ökar cirkulationen i kroppens alla celler
  • Balanserar hormoner och blodsocker
  • Förbättrar rörlighet och minskar värk
  • Stimulerar immunförsvaret och hämmar virus
  • Stärker nervsystemet och hjärnkapaciteten
  • Sänker blodtrycket och stärker hjärtat
  • Ökar mängden välbehagliga endorfiner

Alla former av bastu är oslagbara detoxmetoder. Poängen är att svettas ordentligt så att kroppens självrenande mekanismer aktiveras. Varva stunden i bastun med att skrubba kroppen med iskross för att få igång blodcirkulationen ordentligt.

Läs mer
Tidning på de luxe hotellrum Varbergs Stadshotell
Vill du läsa mer?

Artiklar om våra favoritämnen

Gillar du att förkovra dig och läsa mer om olika ämnen? Vi har samlat en mängd artiklar som rör allt från hotell, restaurang, spa, konferens eller event till miljö och CSR.
Relaterade erbjudanden:
Söndag–tisdag
Asia Spa avkoppling tempelrum

Asia Spa Long Stay

Från 3890:-/person
Stanna länge och koppla av på riktigt. Njut av tre härliga övernattningar, en 3-rätters middag, en lunch och Asia Spa under hela vistelsen.