Du är här

2015
2013
2012
2011
2010
bar (1) Boutique (1) drink (1) Hotell (1) Hotellrum (1) Relax (1) restaurang (1)
15 januari 2017

Spikmattan som ökar ditt välmående

År 2009 blev spikmattan årets julklapp, kanske har du lagt undan din spikmatta i en garderob eller på vinden. Leta fram den, för den är fortfarande lika aktuell! 

Liza som arbetar hos oss på Asia Spa, ger här sina bästa tips på hur du kan använda spikmattan och på vilket sätt den ger effekt!  

- Spikmattan är bra för hjärnstress, säger Liza. Mitt i vardagen, man har mycket på jobbet, ska vara alla till lags, göra karriär, hämta barnen, listan kan göras lång… Då är spikmattan perfekt mot stress.  

Spikmattan är bra att använda sig av vid bl.a. depression, stress, när man är spänd och har svårt att sova eller vid huvudvärk. Spikarna trycker på akupressurpunkter som hjälper till att lösa spänningar, mjuka upp stela muskler och ge avkoppling. Den frigör hormoner i kroppen, endorfiner, som gör att man känner en känsla av lyckorus.

Vilka är dina favoritsätt att använda spikmattan på?
- Jag tycker om att lägga vaderna på mattan. Det ger ett lyckorus och en känsla av att vara tillfreds med sig själv, därmed bra mot depression och nedstämdhet. Det påverkar även mage och tarm på ett positivt sätt.  

- Min absoluta favorit är att stå på spikmattan. Det sätter igång processer i kroppen och ökar ämneomsättningen. Det lugnar hjärnan och ökar känslan av glädje. Efter en arbetsdag brukar jag stå på spikmattan i köket när jag lagar mat, det är så skönt!

Liza har använt spikmatta i flera år och hennes kropp är van vid den. Om du är nybörjare behöver du inte börja med att ställa dig på spikmattan, du kan istället sätta dig på en stol och ha fötterna på mattan. Då får du inte all vikt på fötterna, vilket kan vara ett bra sätt att börja på.

Har du inte fått en spikmatta i julklapp? I vår spashop hittar du de här fina spikmattorna, välkommen att fynda!

Upplagd av Varbergs Stadshotell och Asia Spa 2017-01-15 14:06 | Comments: None
Etiketter:
Follow

Läs och lämna kommentarer

Lägg till ny kommentar