Sportlov i Varberg

I Varberg finns mycket att hitta på under sportlovet men allt har inte med sport att göra, det finns något som passar alla. Här är guiden till det du inte får missa när du besöker Varberg i februari!

Fem skidåkerskor i skogen.  Fotograf Erik Kloar Erik Andersson - Hallands kulturhistoriska museum

Varför har vi sportlov?

I samband med andra världskriget och ransonering under krigsåren infördes sportlovet eller kokslov som det hette från början. Koks och stenkol var det bränsle man använde för att värma upp hus med på denna tid - därav kokslov. Det var för att spara på uppvärmningskostnaderna av skolorna som detta lov infördes då de kunde vara stängda en hel vecka utan att behöva värmas upp så mycket.

Det var framförallt i städerna sportlovet var vanligast och först i slutet av 50-talet fick det sitt genomslag i hela landet.

Meningsfull vecka

För att skolungdomarna skulle ha något meningsfullt att göra denna vecka i februari anordnades olika aktiviteter med fokus på friluftsliv och vintersporter.

Källa: Wikipedia

Läs mer

Ett urval av vad som händer i Varberg


Kallbadhuset

Kallbadhuset är alltid värt ett besök och här går kamerorna varma hos fotograferande turister. Minst en bild på minneskortet bör finnas på detta hus. Det är lika vackert mitt på dagen som i solnedgång, sommar som vinter -  inte sant?

Kallbadhuset byggdes 1903, ett år efter att Varbergs Stadshotell stod klart. Det är ett av Sveriges vackraste badhus och det enda på någon västkustbadort som har bevarats.

 

Relaterad läsning:

Brukets lekland

I vårt familjepaket ingår bl.a biljetter till Brukets lekland där ni kan busa och stoja så mycket ni vill med rutschkanor, bollhav och klätterställningar.

Relaterad läsning:

Varbergs Fästning & Museum

Vill ni lära er mer om Varberg och dess historia kan ni besöka Hallands kulturhistoriska museum på Varbergs fästning. Där hittar ni bl.a. Bockstensmannen och utställningen Halland genom tiderna. Kanske kan ni ta en fika och spana ut över fästningsvallarna mot havet och vallgraven eller känna på en äkta kanon.

Stadens landmärke

Varbergs fästning stod färdig 1618 och var då ett av Europas mest moderna försvarsverk. Fästningen står som ett landmärke för staden och du ser den från hotellet. Promenera upp till borggården och fascineras av dess byggnation.

Naturum fågelreservat på Getterön i Varberg

Naturum på Getterön

Ett besök på Naturum är alltid trevligt. Under sportlovet erbjuder de både skattjakt, föreläsning om kroknäbbar och ett fågelquiz för familjer. Fri entré så det är perfekt att kombinera med att spana på fåglar i en kikare och lyxa till det med en god fika.

Relaterad läsning:

Bo på hotell med familjen

Om du kommer långväga och vill bo på hotell i Varberg på sportlovet tillsammans med familjen har vi flera bra hotellpaket att erbjuda. På Asia Spa har vi en åldergräns på 15 år förutom under några veckor på sommaren, men alla våra hotellgäster har tillgång till vår relaxavdelning med bastu, dusch och avkoppling.

Relaterade erbjudanden:
Flicka i hotellrum Boutique romantik på Varbergs Stadshotell & Asia Spa

Familjepaketet

Från 990:-/vuxen 450:-/barn
Familjepaket med en övernattning, stor frukostbuffé, middag och entré till Leklandet, Åkturen, Simstadion eller Ishallen.

Citypaketet

Från 990:-/vuxen, 400:-/barn
För dig som bara vill komma iväg några dagar. Njut av en 2-rättersmiddag, övernattning och lyxig frukostbuffé.
Erbjudande vecka 7–9
Varma källor på Asia Spa

Varmbadsveckor i Varberg

Från 1475:-/vuxen
Njut av varma bad i kurortsstaden Varberg. Bo en natt i ett av våra fina boutique-rum, ät gott och koppla av på Asia Spa.
Classic familjerum på Varbergs Stadshotell & Asia Spa

Familjepaketet

I familjepaketet bor ni en natt i familjerum, ni äter en god 2-rättersmiddag och får entré till Leklandet, Varbergs fästning & museum eller Ishallen. Avsluta med hotellfukost

Restaurang på Varbergs Stadshotell & Asia Spa

Middag

På kvällen ingår en välsmakande 2-rättersmiddag i vår mysiga restaurang.

Brukets Lekland

Entrébiljett för hela familjen till en aktivitet. Ni väljer.

Varbergs Fästning & museum

Entrébiljett för hela familjen till en aktivitet. Ni väljer.

Varbergs ishall

Entrébiljett för hela familjen till en aktivitet. Ni väljer.

Gym

Ni har fri tillgång till vårt gym.

Relax på Varbergs Stadshotell & Asia Spa

Relax

I vår relaxavdelning kan ni njuta av bl.a. ångbastu och upplevelsedusch.

Frukost och brunch på Varbergs Stadshotell & Asia Spa

Frukostbuffé

Starta morgonen med en härlig frukostbuffé.

Flicka i hotellrum Boutique romantik på Varbergs Stadshotell & Asia Spa

Visst låter det underbart?

”Åk en gång om året till ett ställe du aldrig varit förr.”
Dalai Lama
Fasad Varbergs Stadshotell & Asia Spa
Ett hotell med många upplevelser

Aktuella evenemang

Hos oss händer det mycket, allt från mathelger och dryckesprovningar till musik och träning. Vi samarbetar även med lokala eventföretag där vi skapar paket med upplevelser, god mat och övernattning. Håll dig uppdaterad i vår evenemangskalender.