Du är här

2015
2013
2012
2011
2010
bar (1) Boutique (1) drink (1) Hotell (1) Hotellrum (1) Relax (1) restaurang (1)
29 juni 2010

Istanbul-staden som ger mersmak
Nu är vi tillbaka efter en spännande långhelg i Istanbul. Staden hade en skön mix av öst och väst!

Vackra byggnader som den blå mosken, Hagia Sofia kyrka och det magnifika Topika palatset. Vi han med både att besöka diverse sevärdheter och shopping på den stora bazaren. Där gällde det att pruta och le tills du kände dig nöjd! ibland blev man även bjuden på ett glas äppelte. Vi har ätit väldigt god mat, som typiska meze ( olika smårätter ) Turkisk kebeb i alla möjliga varianter. Det fanns gott om sköna takterasser, där man kunde sitta under middagen, och samtidigt avnjuta den vackra utsikten över Bosporen ( floden ).

Det häftigaste av allt var nog besöket på Turkiskt hamam. Vi hittade ett lite mindre hamam som låg nära vårt hotell ( Hotell Midtown, som vi var mycket nöjda med förövrigt ). Vi började med att sitta i en riktigt varm torrbastu i ca: 10 min. Menthol doften där inne var väldigt uppfriskande för luftrören! Sen var det dags för tvagning på Turkiskt vis ( hos oss på Asia spa har vi japansk tvagning ).


Vi låg två samtidigt på en bänk av marmor. Rummet var uppvärmt som vår lågtempererade bastu ca. En väldigt behaglig fuktig värme tyckte vi, ( men vi beundrade massörerna i värmen )


Först blev vi skrubbade rejält över hela kroppen, det riktigt sved i skinnet men var ändå en behaglig upplevelse. Vi blev verkligen av med gammal hud ( perfekt inför sommaren ). Det var helt ljuvligt när de hällde ljummet vatten över kroppen, sen fortsatte det med intvålning. Med hjälp att tvål och en handuk som de på något sätt tvinnade, lyckades de få upp ett härligt lödder som vi blev intvålade med, precis överallt! Ljuvligt kan jag bara säga......


Det sista satt vi upp och fick håret tvättat. Efteråt bjöds vi på en kopp te. En oerhört ren känsla infann sig i kroppen och vi gick därifrån som nya människor ( åtminstone kändes det så )

Jag kommer absolut att vilja prova på detta igen.


Det är alltså med många sköna minnen som vår grupp lämnar Istanbul för den här gången. Tror absolut att flertalet av oss kommer att återvända hit i framtiden!
Upplagd av Varbergs Stadshotell 2010-06-29 10:49 | Comments: None
Etiketter:
Follow

Läs och lämna kommentarer

Lägg till ny kommentar