Du är här

2015
2013
2012
2011
2010
bar (1) Boutique (1) drink (1) Hotell (1) Hotellrum (1) Relax (1) restaurang (1)
2 juli 2010

Dryckestips!


Så här i härliga varma sommartider njuter vi av sommarsäsongens alla härliga primörer. Vi avnjuter dem tillsammans med goda drycker som hör sommaren till. Ett litet glas rosa, lätt, uppfriskande rosé kan passa in vare sig man befinner sig på en ljummen klippa i kvällssolen eller avnjuter det tillsammans med någon passande lätt maträtt. I vår restaurang hjälper vi gärna till att hitta smakkombinationer som får dig att förundras, förvånas och fascineras över hur mat och dryck kan samspela och skapa en helhetsupplevelse som får smaklökarna att explodera. Nu är det ju extra roligt att plocka fram våra säsongsbetonade drycker och en av våra utvalda favoriter är ett rosé vid namn Sancerre, Fournier, Les Bells Vignes, 2008.

Sancerrre ligger högt upp på en vulkankulle i östra Loiredalen. Det är ett förtjusande landskap med böljande vinstocksklädda sluttningar och små slingliga, smala serpentinvägar som tar dig från den ena lilla byn till den andra. Här produceras vita, torra och aromatiska viner med en tydlig mineralton, en karaktär som fransmännen kallar pierre á fusil.

Fournier är företagsnamnet som producerar vinet, det är ett genuint familjeföretag med mer än 50 ha vingårdar i Sancerre, Pouilly-Fumé och Menetou-Salon. Här odlas de traditionella druvorna Sauvignon Blanc och Pinot Noir. Vinifieringen sker i hypermoderna anläggningar där man producerar klassiska viner av yppersta kvalitet.

Forurnier, Sancerre, Les Bells Vignes, rosé 2008 har en ren, frisk doft av röda äpplen, smultron och rödavinbärssaft. Smaken är härlig, frisk och man anar både, mineral, vinbär och citrus med läcker syra och lång eftersmak. Det passar utmärkt en varm sommardag tillsammans med vår kycklingfilé från Bjäre färserad med getost och paprika serveras med potatispuré smaksatt med ramslök, syrade tomater och tryffelsky.
Upplagd av Varbergs Stadshotell 2010-07-02 10:16 | Comments: None
Etiketter:
Follow

Läs och lämna kommentarer

Lägg till ny kommentar