Du är här

Pingishäng i vår lobby v. 17 - Möt VM-hjältarna!

Varberg laddar för kommande pingisveckor, då världseliten tar plats i stan inför lag-VM i bordtennis. 

Som Official Training Camp Partner har Varbergs kommun fått fem bordtennisbord att placera ut på offentliga platser, och den 25 april tar borden plats på torget. Mellan kl 9 och 15 arrangerar Varbergs bordtennisklubb spelevenemang för allmänheten för att boosta pingiskänslan i stan. 

Herrarnas landskamp mot Japan, rankade som trea i världen, kan bli en utmaning för svenskarna. Ett extra dragplåster för publiken är det 14-åriga stjärnskottet Tomokazu Harimoto, i år nummer tretton på världsrankingen.

- Harimoto är en fantastisk spelare som älskar att vinna, säger Tomas Ramberg, ordförande i Varbergs BTK. En inspiration för ungdomar över hela världen!

Niclas Wilhelmsson från VM-organisationen utlovar en skön inramning och ett häftigt event.

- Redan nu är det över 500 biljetter sålda, berättar Niclas Wilhelmsson. Suget är stort men det finns plats för fler, så vi hoppas på fullt hus.

Landskampen 25 april tillägnas den avlidne japanske världsmästaren Ichiro Ogimura, som bland annat var president i ITTF (International Table Tennis Federation). Uppladdningen i Varberg pågår 20-27 april, innan VM i Halmstad inleds 29 april. Vi på Varbergs stadshotell som välkomnar det japanska landslaget kommer också att gästas av spelare från Hongkong, Indien och USA.

- Landskampen mot Japan och träningslägren erbjuder fantastiska möjligheter att internationellt få visa upp Varberg som destination, säger Martin Andersson, näringslivsdirektör på Näringslivs- och destinationskontoret (NOD). Vi ser fram emot att välkomna både spelare och besökare till Varberg!

Landslagens förberedande träningsläger och landskampen arrangeras i samarbete med Varbergs bordtennisklubb, Svenska Bordtennisförbundet, Destination Halmstad och organisationskommittén för VM. Biljetter till landskampen 25 april kl 18.30 på Sparbankshallen säljs på ICA Kvantum, centralt i Varberg.

Erbjudande i vår lobby

Ladda upp för landskamp med rundpingis i vår lobby hela vecka 17. VM-erbjudande på KRAV-märkt hamburgare från Lillegården med en Lotus Lager för 250:-.

Varmt välkommen för lite pingishäng!