Du är här

2015
2013
2012
2011
2010
bar (1) Boutique (1) drink (1) Hotell (1) Hotellrum (1) Relax (1) restaurang (1)
24 augusti 2018

"Yoga - det bästa med att vara medlem på Asia Spa"

Johanna är medlem på Asia Spa och för ett år sedan blev Johanna sjukskriven för utmattningssyndrom.

 Hennes läkare ordinerade henne bland annat att börja med yoga. 

"Asia Spa är en oas, man kommer hit och blir helt lugn."

Johanna som inte hade provat Yoga tidigare fick tips av en bekant att det finns många yogapass på Asia Spa och när hon spanade in schemat insåg hon att det skulle passa henne perfekt. Med 5-6 yogapass varje dag skulle det absolut finnas något att gå på regelbundet.

Det visade sig att Yinyogan var den ultimata varianten för just Johanna. 

Yin Yoga

En återhämtande och terapeutisk yogaform med ursprung från den kinesiska medicinen. Positionerna är enkla och utförs sittande eller liggande, de hålls under några minuter för att stimulera kroppens bindväv och inre organ. Yinyoga passar alla – med hjälp av kuddar kan du anpassa ställningarna efter dina egna förutsättningar.

Klockan 8 måndag till fredag finns ett Yinyogapass på schemat, vilket är perfekt när man som Johanna behöver rutiner i vardagen som sjukskriven. Det är viktigt att ha ett mål med dagen, men som inte gör en stressad.

"Yogan har gjort hela skillnaden sedan jag blev sjukskriven"

Johanna valde att bli 3-månadersmedlem. Till en början för att hon ville testa på ett medlemskap hos oss. Nu tycker hon att det är praktiskt att köra tre månader i taget eftersom hon inte vet vart det bär hän framöver.

Johannas absoluta favoritplats på Asia Spa är Indusalen eller ljusterapirummet som det också kallas. Det ger ny energi en mörk vinterkväll. Att utföra yoga här gör under för själen.

Vi frågade Johanna vilka fördelar hon ser med att vara medlem.

"Det bästa av allt är lugnet man får här. Man kan verkligen fly vardagen, en oas där ingen kan nå en."

"Det är så himla skönt att lämna mobilen och inte kolla på klockan. Att låta allt ta sin tid. Läsa en bok..."

"Yogan är min största anledning till att vara medlem, allt annat är bara ett plus. Det är bra yogalärare, sen är det kul att det är olika lärare på samma pass, för då blir det olika även om det är samma slags yoga. Gymmet är inte det viktigaste för mig, men det är skönt att springa på bandet när det är slask ute."

"Jag älskar att gå hit på en torsdagskväll. Jag börjar med att basta för att sedan skrubba mig i tvagningsrummet en hel timme. Man känner sig så ren, huden strålar! På torsdagar är det ofta mycket folk på hotellet och det är så skönt att gå ner för trappan, ingen känner en eftersom det är många hotellgäster från andra städer och länder. Det känns som om man kommer tillbaka till världen igen."

Har du något tips till personer som aldrig har varit på spa? 

Ta din tid i tvagningsrummet, att sitta där och inte stressa igenom. Ta tid på dig i alla rum förresten, för att känna in vad som är så härligt i just det rummet. Prova bastun utomhus på vintern, det är så skönt att gå ut i den kalla luften.

"Här finns inget tvång att vara social eller "rätt", alla går hit för sin egen skull"

Vilka förmåner har du nyttjat som medlem? 

Jag tycker att det är toppen när ni bjuder in externa yogalärare att ha nya pass. I somras testade jag på Kittyoga (som kommer till Asia Spa igen den 30/8 och 29/11) vilket var väldigt kul. Jag har tyvärr missat alla föreläsningar som har varit, men det ska jag försöka komma på nästa gång.

Att vi har 25% rabatt på behandlingar om det finns plats samma dag är ju verkligen en toppenförmån, men jag har aldrig lyckats pricka in någon dag som passar. Får bli ändring på det.

Jag har inte heller passat på att besöka Art Garden Spa där vi medlemmar har fri entré en halvdag i mån av plats. Jag har hört att det ska vara väldigt fint där, så under hösten får det nog bli ett besök.

Fakta om Johanna

Namn: Johanna Backman

Ålder: 28 år

Medlem sedan: ett år tillbaka

Medlemstyp: 3-månaders Kyaku All Day 

Kommer från: Varberg

Upplagd av Varbergs Stadshotell och Asia Spa 2018-08-24 11:55 | Comments: None
Etiketter:
Follow

Läs och lämna kommentarer

Lägg till ny kommentar