Du är här

2015
2013
2012
2011
2010
bar (1) Boutique (1) drink (1) Hotell (1) Hotellrum (1) Relax (1) restaurang (1)
28 oktober 2015

Vi vill inspirera med vårt sociala engagemang

Vi är stolta över vår vackra anläggning och de fantastiska medarbetare vi har. Vi är dessutom ödmjukt tacksamma över alla fina gäster som var dag passerar våra entrédörrar.
Naturligtvis vill vi dra vårt strå till stacken i en social aspekt. Vi vill vara med och påverka vår omvärld positivt. Ingen kan inte göra allt, men alla kan göra något!

Som en del i detta arbete så har vi denna höst olika event. Söndagen den 25:e oktober bjöd vi in Frida Ramstedt på Trendenser. Frida är en av Nordens största inredningsbloggare och väckte en och annan tanke gällande hållbar inredning och livsstil.

Vi alla borde ta ett ansvar och tänka på vår konsumtion gällande inredning. Buy less, think more! Helt enkelt!

"Behöver jag en ny kudde i soffan verkligen....? Hur många liter vatten har gått åt under tillverkningen, ja, vet jag egentligen hur produkten är framtagen ur ett miljöperspektiv?"

Det finns enormt mycket vi alla kan tänka på för att leva i en mer hållbar värld. Små gröna steg är att t.ex. välja bort plastredskapen i köket eller helt enkelt tänka på att inte investera i nya. Tänk över dina möbelköp, naturmaterial är snällare mot miljön att producera och lättare att sedan återvinna. Ge bort en upplevelse och ingen pryl nästa gång du går på kalas...

Vi har alla ett gemensamt ansvar för vår vackra värld. Här på hotellet städar vi så klimatsmart som möjligt, hela hotellet värms upp med fjärrvärme och all el kommer från vind och vatten. 

Vi arbetar för att minska den avfallsmängd som vi genererar och är med i ett projekt tillsammans med VIVAB där vi sorterar ut allt biologiskt avfall som sen går vidare till biogasproduktion. Under 2011 gav det en minskning på avfallsmängden med 14 %. Riktigt bra, men det kan såklart alltid bli bättre!
Läs mer om vårt miljömässiga arbete här.

Föreläsningen med Frida var riktigt lyckad och intressant. Gemensamt samlade vi in 22 000 kr som oavkortat skänktes till flyktingkatastrofen som pågår i Europa genom UNHCR. Här kan du läsa mer om vårt sociala engagemang.

Upplagd av Anonymous 2015-10-28 12:07 | Comments: None
Etiketter:
Follow

Läs och lämna kommentarer

Lägg till ny kommentar