Du är här

2015
2013
2012
2011
2010
bar (1) Boutique (1) drink (1) Hotell (1) Hotellrum (1) Relax (1) restaurang (1)
21 oktober 2015

Inspirerande föreläsning med PK i Spegelsalen

En skön söndag i mitten utav oktober bjöds det in till inspirerande föreläsning i Spegelsalen. Höstsolen höll sakta på att gå ner där bakom hustaken och ett varmt ljus strilade in i lokalen.

Det var Ulrica Brindeby, Erika Bergdahl, Johanna Johansson, Lora Holmgren samt Varbergs Stadshotell & Asia Spa som stod bakom eventet och målet var att samla ihop pengar till Barncancerfonden Västra, genom Superhjälten Nils.

Bredvid Drottning Silvias barnsjukhus finns ett hus där tre familjer åt gången kan bo under behandling av barncancer. Huset behöver rustas för att ta emot familjerna och där har vi tillsammans tänkt att bidra med en lekplats som barnen kan leka och ha roligt på!

188 gäster samlades i Spegelsalen och minglade med snittar och bubbel innan föreläsningen drog igång.

Ulrica pratade om projektet och insamlingen. Därefter bjöd hon upp Dr. P.K Mahanandia på scenen.

Sedan följde en fantastisk timme full av insikter och kärlek. Tårar varvades med skratt i salen då PK berättade om sitt liv då han föddes i den indiska djungeln och levde som kastlös och oberörbar. Livet kan sannerligen vara grymt många gånger men samtidigt vara ljust och vackert också. Mycket är en fråga om inställning och vem man väljer att vara som medmänniska.

Han berättade om sin livshistoria där han som indisk pojke blev spådd av byns astrolog, i ett palmblad, att han en dag skulle gifta sig med en musikalisk flicka, som var född i oxens tecken, ägde mycket skog och som inte var från Indien. Vi fick lyssna till hans berättelse som tog med oss på en resa som följde en brokig väg genom gatorna i New Delhi, till mötet med den första kvinnliga astronauten, berömmelsen och slutligen mötet med kärleken Lotta. Det mötet ledde i sin tur till att P.K påbörjade en annan lång resa, en cykelresa från New Delhi till Borås i Sverige, i kärlekens tecken. 

Ja, du hör ju. Hur spännande som helst. Vill du läsa boken om hans liv så finns den här.

En stor eloge till dessa vackra och starka kvinnor som gjorde denna dagen möjlig. Gemensamt lyckades vi samla in 50 000 kr till lekplatsen vid Drottning Silvia barnsjukhus. Fantastiskt! 
Hoppas vi har en möjlighet att följa upp projeketet och att våra vägar korsas snart igen.

Redan nu på söndag har vi nästa föreläsning i insamlingssyfte. Det är inredningsbloggaren Trendenser som besöker oss och alla intäkter från denna dag går oavkortat till UNHCR och flyktingkatastrofen som pågår i Europa. Läs mer och boka här.

Vi vill avsluta detta inlägg med några väl valda ord som PK avslutade sin föreläsning med.

Direkt tagna från hans fru Lottas dagbok skriven med en magiskt vacker handstil:

Blomsterdoften sprider sig ej mot vinden,
inte heller doften av sandelträ och jasmin.

Men doften av en god människa sprider sig även mot vinden.
En god människas inflytande sprider sig i alla riktningar.

Önskar dig som kikar in här en fortsatt fin vecka och en mjuk helg.

Upplagd av Anonymous 2015-10-21 16:42 | Comments: None
Etiketter:
Follow

Läs och lämna kommentarer

Lägg till ny kommentar