Du är här

2015
2013
2012
2011
2010
bar (1) Boutique (1) drink (1) Hotell (1) Hotellrum (1) Relax (1) restaurang (1)
2 september 2015

Bröllop i Spegelsalen - som en bal på slottet

"Nåja. Vad är en bal på slottet? Den kan ju va fruktansvärt långtråkig och dötrist åh tråkig åh alldeles, alldeles underbar." / Askungen

I helgen fick vi äran att få följa med på ett helt fantastiskt bröllop i Spegelsalen på hotellet. Det lyckliga paret kom hela vägen från Norge och hade sjuttio norska vänner i följetåg som snabbt gjorde sig hemma här i Varberg och njöt av en liten weekend på annan ort. Följ med här nu för att se glimtar av hur bröllopet var.

Vår undersköna Sabina höll ställningarna och hade planerat bröllopet in i minsta detalj med brudparet under ett års tid. Hon gladde sig åt dagen och la ut bordsplaceringarna samt förberedde bubbel som skulle serveras i solen på vår öppna innergård tillsammans med snittar.

Spegelsalen var vackert dukad med runda bord och rosa blomster.

I trappan mötte vi brudföljet och fick först av alla en liten kik på den vackra klänningen innan mor och dotter skred ut genom entrén på hotellet. Vi lovar att det var många som drog efter andan och visslade uppmuntrande från vårt lobbycafé som vetter mot torget. Brudföljet sneddade över torget till kyrkan, endast sjuttioåtta steg, där brudgum redan stod vid altaret och väntade. Härligt att kunna erbjuda denna närhet till kyrkan!

Varbergs Kyrka är en ståtlig och vacker byggnad som uppfördes åren 1769–1772. 

Efter vacker vigsel så samlades alla på kyrktrappan för gratulationer innan brudparet åkte iväg för fotografering. 

Gästerna njöt av den vackra sensommarsolen ett litet slag och begav sig sedan tillbaka till hotellet och gick upp för den pampiga trappan mot spegelsalen för lite mingel. 

Efter brudparet hade tagits emot under hurrarop så välkomnade toastmastern alla till bords och middagen presenterades av vår Sabina.

På menyn för kvällen stod det klassisk svensk Toast skagen som första förrätt och sedan syrad torsk med gräslöksemulsion och örtsallad som andra förrätt. Till varmrätt avnjöts grillad hjort med rostad potatis i ljummen honung och senapskräm, den serverades med sparris och rödvinssås. Gott!

Vackra tal, tårar och skratt. 

Efter middagen serverades bröllopstårtan med kaffe och avec vid borden och på projektorduken visades roliga klipp från svensexan upp till varma och hjärtliga skratt.

I Spegelsalen är det sju meter högt i tak och vackra takmålningar sprider ut sig ovanför gästerna som sitter där under. Speglarna gör att salen känns dubbelt så stor och ljus och de vackra kristallkronorna skänker en magisk stämning till festen.

Sedan var det dags att sträcka på benen och kanske hämta en drink i baren, sparka av sig klackarna och dra på dansskorna...

En del lossade flugan och kastade sig ut på dansgolvet.

Hotellet har verkligen vackra miljöer runt omkring Spegelsalen, perfekta mingelytor att stå och prata på. Många av kvällens gäster var inhysta på just de två våningarna som Spegelsalen äger rum på.
Det är våra nyrenoverade De Luxe-rum som ligger i vår K-märkta del av hotellet.

En härlig balkong som vetter ut mot torget är det gott att svalka sig på.

Festen höll så klart på in på småtimmarna då det vankades nattamat och brudparet fortsatte att stråla på dansgolvet tillsammans bland nära och kära. Ett riktigt lyckat bröllop i vår stora stolthet Spegelsalen.

Kära Monica och Martin Ness, tack för att ni valde att lägga er bröllopshelg hos oss!

Upplagd av Anonymous 2015-09-02 11:56 | Comments: None
Etiketter:
Follow

Läs och lämna kommentarer

Lägg till ny kommentar