Du är här

2015
2013
2012
2011
2010
bar (1) Boutique (1) drink (1) Hotell (1) Hotellrum (1) Relax (1) restaurang (1)
15 oktober 2018

I helgen hade vi Cecilia Duberg på besök hos oss.

Hon är leg. psykolog, mental tränare och författare, specialiserad inom hälsopsykologi och ledarskap.

Cecilia har skrivit bästsäljaren Lejonagendan – en bok om självledarskap och hälsa. Nu har uppföljaren kommit: Elefanteffekten – en bok om teamledarskap.

Vissa dagar tränar hon ledare, elitidrottare och högpresterande team mot toppresultat, andra dagar leder hon tystnadsretreat för människor som behöver ta en paus från "att göra”. 

Fokus i hennes arbete är att hjälpa individer och grupper att lyckas, genom klarare och skarpare tillgång till inneboende resurser. 

Helgens workshop tog oss igenom det största äventyret som finns: konsten att leva fullt ut där fötterna står, och samtidigt lyckas med samarbeten. 

Duberg lyfte – med vetenskaplig förankring och praktisk erfarenhet, det som får individer och team att må bra och lyckas med förändring och utveckling, i en tid då vi behöver det som mest.

Förmiddagen bjöd oss på en otroligt inspirerande föreläsning och workshop.

En liten fikapaus med frukt och smoothie satt fint för att landa lite i tankarna kring föreläsningen.

Efter en god lunch i vår restaurang var det dags att samlas i Spegelsalen för en eftermiddag med yoga.

Spegelsalen är verkligen en anrik lokal med många användningsområden. 

Allt från gala och bankett till föreläsningar och yoga. Här kan du verkligen känna historiens vingslag och det är svårt att låta bli att föreviga denna underbart vackra konferenslokal.

Otroligt inspirerande och givande, tack Cecilia för en underbar helg!

Är du också intresserad av en helg med yoga och inspiration?

Följande yogaretreat går av stapeln under hösten:

21/10 – Ayurveda med Dr Sharma. Läs mer och boka här »

17–18/11 – Yogahelg med bl.a. Malin Berghagen i samarbete med Bonnier och Tara Magasin. Läs mer och boka här »

30/11–2/12 – Michael James Wong. Läs mer och boka här »

Upplagd av Varbergs Stadshotell och Asia Spa 2018-10-15 11:36
Etiketter:
Follow
11 oktober 2018

I dagarna hade vi besök av influencern Fru Vintage.

Marlene "Fru Vintage" Agemo bor i Stockholm men är uppvuxen i Varberg. Hon har precis spenderat flera dagar i sin gamla hemstad där hon bland annat sålde sitt 11-kaffe hos FGL. Självklart valde hon att bo hos oss på Varbergs Stadshotell & Asia Spa och i samband med det gjorde hon även denna artikel om oss.

Warberg d 13 februari 1889.

”Broder Dyberg!

Jag hafver hela dagen (och flera dagar förut) hvarit angripen af reumatiska symptom, vilka för ingående timma yttra sig med frysning och tandhackning för att, såsom jag, tyvärr, såväl vet, öfvergå till ett slags obestämt febrilt tillstånd med en känsla af oändlig mattighet, ja, en slags förintelse; hvilken symptomgrupp först motverkas någorlunda effektivt genom god sömn under hel natt, hvarpå jag hoppas i natt, såvida jag ej blifver störd af natt-sjukbud.

War god till Hrr Stadsfullm anmäla detta mitt hinder för inställelse till dagens sammanträde. 

Uppriktige vännen E R Brunstedt” 

Haha! Sådär kunde det låta när man skickade ett ”avboknings-sms av möte” för något sekel sedan. Man kan enkelt konstatera att Herr E R Brunstedt inte är någon röd person. (SÅ spännande det där med olika personligheter, säger jag som är totalt uppfylld av en väldigt givande heldag på FGL Store, som bla handlade om just det, och om hur vi behöver möta varandra på olika sätt för att nå fram)

Vidare kan man läsa följande, i Jubileumsboken för Varbergs Stadshotell 100 år; 

”Då ett stadshotell med eller utan handelsbutiker på nedre bottenytor kunna blifva en för staden inkomstbringande affär, föreslår jag härmed , att Herr stadsfullmäktige tillsätta en kommitè, som erhåller i uppdrag att angående ett sådant företag uppgöra kostnads- och inkomstberäkningar och derom till Stadsfullmäktige skyndsamt inkomma med utlåtande” 

Alfred Lundgrens första motion om uppförandet av ett stadshotell. 1898. 

23 Augusti 1902 hade man den officiella invigningsmiddagen på Varbergs Stadshus. Då var Varberg värd för ett stort järnvägsmöte och till middagen kom mötesdeltagare och särskilt inbjudna gäster. Initiativtagare var fabrikör Olof Holmberg och på menyn stod bla Klar hönssoppa, varm pastej och stekt ungorre. Hm..... Själv föredrar jag nog den goda lammfilén vi åt i restaurangen härom kvällen. Svamp Royal till förrätt och Pärontartellet med chokladsorbet till dessert. Himmelskt! Det var säkerligen Orren i början på 1900-talet också får en tro......

Jag får gåshud och smått hjärtklappning i historiska miljöer som denna. Mina fantasier far iväg. Kan du också höra fraset av festklänningarna i denna vackra trappa. Sorlet av människor på väg till en av hotellets alla banketter under förra seklet. I över 100 år har Varbergs Stadshotell arrangerat alla möjliga typer av tillställningar och möten mellan människor. Allt ifrån konferenser, styrelsemöten, catwalks, jubileum och danskvällar. Och en massa annat härligt.

Kanske att smörprovning, med öppningstal av riksdagsman J A Johansson, med orden ”betydelsen av ett kvalitègott smör” kan vara en av de...märkligaste tillställningarna, jag läste om i Stadshotellets 100-åriga jubileumsbok. 

Som alltid önskar man att väggarna kunde tala. Oj vad många spännande samtal de hade kunnat återge tänker jag. Det bästa är att samtalen fortsätter på Varbergs Stadshotell, fortfarande, efter över 100 år.

Här fick jag själv en liten pratstund med en äldre trevlig man, när vi båda skulle hämta nybryggt kaffe vid en av kaffestationerna på hotellet.  Han lämnade kvar sin kopp här på bordet, när han så småningom gick hemåt.

Han berättade att han är på Asia Spa flera gånger i veckan. ”Min fru gick bort för några år sedan, så baden här är det bästa. De och bridgen” Han visar in mig i rummet bredvid och undrar om jag provat de stora massagestolarna? Han myser när han berättar att han köpt hem en till sig själv.

Jag skönk ner här när han gick. En perfekt liten arbetshörna där man satt ostört men ändå med lite liv och rörelse runt omkring. På Stadt finns det gott om liknande små hörnor, för större och mindre möten.

En lång stund hade jag svårt att komma igång med jobbet på datorn. Berörd av den gamle mannens stora saknad efter sin fru. Det är lätt att ta dem man har omkring sig för givet. Man vaggas in i tron att man har varandra för alltid. Men vi har bara nu, så ta hand om dem du älskar. Säg något fint. Ge en oväntad kram. Checka in en natt på hotell;)

Älsk på hotellrum med tass-badkar bredvid dubbelsängen. 

Älsk även på guldtapet, och på snirklig guld-lampett med sammetsskärm.

Och på sammetsfåtöljer. Med frans.

Älsk även på den fina hundbädden. Här hade Stina the little Queen, vår strävhåriga lilla tax-diva, stortrivts! 

När jag plåtade den kom en dam fram och ville veta vilket märke som stod undertill. Hon tänkte beställa varsin till sina 8 små älsklingar..... (Sina hundar utgår jag ifrån att hon menade:) 

Varbergs Stadshotell är verkligen väl värt ett besök.

Svanenmärkt och allt. (Gillar skyltar som den här nedan, då matsvinnet ju är en stor miljöbov)

Då har jag inte ens beskrivit deras fantastiska Asia Spa, som vi njöt av igår. Inga bilder därifrån eftersom det är mobil- och kamerafritt. SÅ bra och helt underbart fantastiskt. Där låg vi, maken och jag, och njöt av tystnaden och 40-gradigt vatten, samtidigt som vi såg ut över Varbergs vackra fästning. 

Nu är vi väg hemåt mot Stockholm igen. Tack Varberg och Stadshotellet för några härliga dagar! Vi ses snart igen! 

Varma hälsningar Fru Vintage

Alla bilder är fotograferade och godkända för publicering av Marlene Agemo, Fru Vintage.

Vill du också boka in dig på en övernattning med Asia Spa?

Se alla vår spapaket här »

Upplagd av Varbergs Stadshotell och Asia Spa 2018-10-11 11:07
Etiketter:
Follow
8 oktober 2018

Nu är det inte långt kvar till jul minsann och den som vill uppleva ett julbord i helt unik miljö ska genast läsa vidare.

Under december månad kommer vi nämligen duka upp vårt traditionella julbord under de mysiga 1600-tals­valven i Stenhuset, ett kvarter från hotellet.

Det blir en intim tillställning där platserna är starkt begränsade. Njut av sill, Janssons, köttbullar och mycket mer. Ho Ho. 

Julbord i Stenhuset serveras följande datum och sittningar:

  • Torsdag 6/12 kl. 18.30
  • Fredag 7/12 kl. 18.30
  • Lördag 8/12 kl. 16.00 och 19.00
  • Söndag 9/12 kl. 16.00 och 19.00
  • Torsdag 13/12 kl. 18.30
  • Fredag 14/12 kl. 18.30
  • Lördag 15/12 kl. 16.00 och 19.00
  • Söndag 16/12 kl. 16.00 och 19.00

Pris: 650 kr/person

Bokning

Kontakta oss för att boka på tel: 0340-69 01 13 eller e-post: restaurang@varbergsstadshotell.com

Vid förfrågan kan vi även erbjuda julbord andra datum för större sällskap. 

Julbord med övernattning

Efter all den goda maten kan det vara extra skönt att koppla av en natt på vårt julpyntade hotell.
Läs mer om vårt Julbordspaket »

Upplagd av Varbergs Stadshotell och Asia Spa 2018-10-08 14:11
Etiketter:
Follow
24 augusti 2018

För ett år sedan blev Johanna sjukskriven för utmattningssyndrom. Hennes läkare ordinerade henne bland annat att börja med yoga. 

"Asia Spa är en oas, man kommer hit och blir helt lugn."

Johanna som inte hade provat Yoga tidigare fick tips av en bekant att det finns många yogapass på Asia Spa och när hon spanade in schemat insåg hon att det skulle passa henne perfekt. Med 5-6 yogapass varje dag skulle det absolut finnas något att gå på regelbundet.

Det visade sig att Yinyogan var den ultimata varianten för just Johanna. 

Yin Yoga

En återhämtande och terapeutisk yogaform med ursprung från den kinesiska medicinen. Positionerna är enkla och utförs sittande eller liggande, de hålls under några minuter för att stimulera kroppens bindväv och inre organ. Yinyoga passar alla – med hjälp av kuddar kan du anpassa ställningarna efter dina egna förutsättningar.

Klockan 8 måndag till fredag finns ett Yinyogapass på schemat, vilket är perfekt när man som Johanna behöver rutiner i vardagen som sjukskriven. Det är viktigt att ha ett mål med dagen, men som inte gör en stressad.

"Yogan har gjort hela skillnaden sedan jag blev sjukskriven"

Johanna valde att bli 3-månadersmedlem. Till en början för att hon ville testa på ett medlemskap hos oss. Nu tycker hon att det är praktiskt att köra tre månader i taget eftersom hon inte vet vart det bär hän framöver.

Johannas absoluta favoritplats på Asia Spa är Indusalen eller ljusterapirummet som det också kallas. Det ger ny energi en mörk vinterkväll. Att utföra yoga här gör under för själen.

Vi frågade Johanna vilka fördelar hon ser med att vara medlem.

"Det bästa av allt är lugnet man får här. Man kan verkligen fly vardagen, en oas där ingen kan nå en."

"Det är så himla skönt att lämna mobilen och inte kolla på klockan. Att låta allt ta sin tid. Läsa en bok..."

"Yogan är min största anledning till att vara medlem, allt annat är bara ett plus. Det är bra yogalärare, sen är det kul att det är olika lärare på samma pass, för då blir det olika även om det är samma slags yoga. Gymmet är inte det viktigaste för mig, men det är skönt att springa på bandet när det är slask ute."

"Jag älskar att gå hit på en torsdagskväll. Jag börjar med att basta för att sedan skrubba mig i tvagningsrummet en hel timme. Man känner sig så ren, huden strålar! På torsdagar är det ofta mycket folk på hotellet och det är så skönt att gå ner för trappan, ingen känner en eftersom det är många hotellgäster från andra städer och länder. Det känns som om man kommer tillbaka till världen igen."

Har du något tips till personer som aldrig har varit på spa? 

Ta din tid i tvagningsrummet, att sitta där och inte stressa igenom. Ta tid på dig i alla rum förresten, för att känna in vad som är så härligt i just det rummet. Prova bastun utomhus på vintern, det är så skönt att gå ut i den kalla luften.

"Här finns inget tvång att vara social eller "rätt", alla går hit för sin egen skull"

Vilka förmåner har du nyttjat som medlem? 

Jag tycker att det är toppen när ni bjuder in externa yogalärare att ha nya pass. I somras testade jag på Kittyoga (som kommer till Asia Spa igen den 30/8 och 29/11) vilket var väldigt kul. Jag har tyvärr missat alla föreläsningar som har varit, men det ska jag försöka komma på nästa gång.

Att vi har 25% rabatt på behandlingar om det finns plats samma dag är ju verkligen en toppenförmån, men jag har aldrig lyckats pricka in någon dag som passar. Får bli ändring på det.

Jag har inte heller passat på att besöka Art Garden Spa där vi medlemmar har fri entré en halvdag i mån av plats. Jag har hört att det ska vara väldigt fint där, så under hösten får det nog bli ett besök.

Fakta om Johanna

Namn: Johanna Backman

Ålder: 28 år

Medlem sedan: ett år tillbaka

Medlemstyp: 3-månaders Kyaku All Day 

Kommer från: Varberg

Upplagd av Varbergs Stadshotell och Asia Spa 2018-08-24 11:55
Etiketter:
Follow
21 augusti 2018

Efter den här långa sommaren tror en nästan inte på att det någonsin ska bli kallare.

Värmen har gjort många löv röda vilket ger känslan av att hösten faktiskt är på väg trots att det bara är augusti. Oavsett hur vädret blir rullar månaderna på och vi ser verkligen fram emot hösten på hotellet. Häng med nu!

Foto: Valentin Bååt

Bockstensturen 1/9

Lördagen den 1 september är det dags för Bockstensturen här i Varberg som vi är med och sponsrar. Ett mountainbike-lopp som sträcker sig över stora delar av Varbergs kommun. Du får uppleva både fantastisk natur och flera kulturarv utefter banan och som passar dig oavsett på vilken nivå du befinner dig. Starten är vid Varbergs Fästning och målgången vid Societetsparken inte långt från hotellet. En riktig folkfest!

Gratis föreläsning med Micke Gunnarsson 5/9

En viktig och helt gratis föreläsning anordnas i Varberg den 5/9 med Micke Gunnarsson i inspirationens tecken. En stund som inte lämnar någon oberörd. Den handlar om våra barn, relationer, sociala medier, prestation och en tid i snabb förändring. Boka din plats här »

Yogahelger att längta till hösten 2018

I höst har vi många yogaevent med bland annat Cecilia Duberg, Michael James Wong, Malin Berghagen och Dr. Sharma.

Cecilia Duberg 13-14/10

Efter succén med Cecilia Duberg i vintras kommer hon tillbaka till oss den 13-14 oktober och nu med en ny bok i bagaget - Elefanteffekten. Helgens workshop tar dig genom det största äventyret som finns: konsten att leva fullt ut där fötterna står och lyckas med samarbeten. Duberg lyfter - med vetenskaplig förankring och praktisk erfarenhet, det som får individer, team och organisationer att lyckas med förändring och utveckling i en tid då vi behöver det som mest. 

Spa- & Yogahelg med Malin Berghagen 17-18/11

Missa inte en energikick i november. Ta chansen att yoga med bland annat Malin Berghagen hos oss på Asia Spa i Varberg. I vår fantastiska miljö kommer hon att leda klassen "Yogaflöden" och hålla en föreläsning om att leva ett yogiskt liv. Eventet är ett samarbete med tidningen Tara.

Yogaevent med Michael James Wong 30/11-2/12

Michael James Wong är erkänd runt om i världen som en ledande röst i den globala rörelsen för modern mindfulness. Michael James Wong är en man på uppdrag att bryta ner barriärer, krossa stereotyper och föra den globala hälsorörelsen samman i en lugnare och tystare konversation. Han är en livsstilsförespråkare, samhällsledare, internationell yogalärare, meditationsguide, hyllad talare och författare. I vinter kommer han till oss!

Smaka på Varberg!

Det är inte bara yoga och träning i fokus. Vi kommer även få se mycket mat på såväl den fysiska menyn i restaurangen som i våra event.

Vad sägs om en japanhelg i stenhuset under Smaka på Varberg-helgen 28-29 september?

En spännande helg med aktiviteter som t.ex sushiskola, japansk teceremoni, Karate Gojo ryu och knivslipning och allt i vår anrika lokal Stenhuset.

Sushiskola 5/10 och 16/11

Lär er att rulla en perfekt maki i vår sushiskola. Ni blir japanska kockar tillsammans och senare under kvällen äter ni naturligtvis er egenkomponerade middag på vår japanska restaurang NAMI på sedvanligt asiatiskt vis.

Gourmet-weekend i Stenhuset by Edin Dzemat 26-27/10

Sista helgen i oktober kommer Edin Dzemat till oss för ett gästspel. Edin har tidigare varit lagkapten i Svenska kocklands­laget och vinnare av Kockarnas kamp 2016. En helg fylld med mat och trevliga upplevelser i gastronomins värld.

Julstuga med julbord i Stenhuset 7-9/12 samt 13-16/12

Tänk dig att träda in i ett stenhus från 1600-talet som är klätt i julens färger. Du slår dig ner och blir serverad ett magiskt julbord du sent ska glömma. Ho Ho!

Musikhjälpen 14-15/12

Precis som förra året skapar vi magi och öppnar upp Varbergsbornas hjärtan och plånböcker. En del av vår veranda får agera scen eller snarare bur och Varbergs alla stjärnskott drar sitt strå till stacken. Det kommer att bli mycket ståpäls, en och annan tår och vi satsar på att slå förra årets summa på över 400 000 kr till #mh18 eller vad säger ni?

Detta är bara ett urval av allt som händer under de kommande månaderna. Visst låter det som om det blir en magisk höst 2018?

Upplagd av Carolina Ehn 2018-08-21 15:05
Etiketter:
Follow