Du är här

2015
2013
2012
2011
2010
bar (1) Boutique (1) drink (1) Hotell (1) Hotellrum (1) Relax (1) restaurang (1)
1 februari 2019

Vill du lyxa till det riktigt mycket och njuta av sköna bad utan att behöva lämna rummet? I några av våra boutiquerum har vi Jacuzzi eller mer korrekt beskrivet ett badkar med inbyggda jetstrålar som masserar kroppen, också kallade bubbelpool eller spabad. 

Lyxiga hotellrum med jacuzzi

I våra boutique-rum finner du annorlunda inslag som till exempel runda sängar och designbadkar mitt i rummet.

Alla rum är självklart välutrustade och har till exempel espressobryggare, exklusiva sängar från Hamilton, skoputslåda, minibar liksom modern ljud- och bildteknik.

Många har även både badkar och dusch – och ett antal har jacuzzi.

Välj bland flera olika inredningsstilar, men sjunk alltid ner i ett bubbelbad vid dagens slut

Prova ett boutiqe-rum nästa gång du bor hos oss. Vi vågar lova att din vistelse blir något alldeles extra. Det finns totalt 66 stycken att välja på. Alla i individuella stilar – med modern och ändå högst personlig prägel. 

Vad sägs till exempel om att sova i ett krispigt vinterlandskap, en afrikansk safarilounge eller i en urban designmetropol?

Vill du ha ett extra romantiskt rum med bubbelbad ska du välja ett boutique romantik eller en boutique svit. Båda dessa rumskategorier har jacuzzi på rummet.

Jorden runt i ett hotell – en timme söder om Göteborg

Boka ett lyxigt spapaket med det lilla extra. Vårt paket Asia Spa Lyx  är paketet för dig som kanske har något att fira - eller helt enkelt vill skämma bort någon lite extra.

I paketet ingår en övernattning i ett av våra lyxigare rum. Välj ett boutique romantik om du vill ha jacuzzi på rummet.

Läs mer och boka här »

Upplagd av Varbergs Stadshotell och Asia Spa 2019-02-01 14:56
Etiketter:
Follow
15 januari 2019

Våren bjuder på en mängd roliga saker att göra, med allt från mathelger till skön musik och träning. Perfekt både för dig som är turist i Halland och för dig som bor här.

Följande är på gång i Varberg och på hotellet:

Mat & musik

Vem älskar inte god mat i sällskap av fina vänner? Vi brinner för att skapa olika event där just mat och dryck står högst på schemat.

9 februari Mathelg med Sandra Mastio & Lisa Lemke

Lördagen den 9 februari får vi besök i vårt kök. Lisa Lemke, frilansande matkreatör, mat­stylist och tv-kock samt Sandra Mastio, matinspiratör, tv-kock och vinnare i Sveriges Mästerkock 2015 gästar oss. Boka en kväll fylld av upplevelser i gastronomins värld »

22 februari AW En trappa upp

Sista fredagen i månaden bjuder vi in till en extra härlig Afterwork på hotellet. Du kan välja att softa i lobbyn eller hänga med en trappa upp för DJ, bar & bocados i mängder. Även 29 mars, 26 april och 29 maj.

22 februari & 5 april Champagneprovning

Vår populära champagneprovning är tillbaka där Niklas Steinwall guidar oss i bubblornas värld! Boka endast champagneprovning eller ett paket med middag och en skön övernattning. Boka champagneprovning här »

22 mars Spelglädje med Stefan & Kim

En show med Stefan & Kim är en berg-o-dalbana mellan vackert, klassiskt, fult, snabbt rockigt, smäktande och ljuvt, på räls av kvalité och humor. En magisk kväll med underhållning och middag i vår anrika Spegelsal. Boka Stefan & Kim här »

12 april Japanpaket med sushiskola

Kom till oss på sushiskola fredagen den 12/4 för att utbilda dig och dina vänner i japansk matkultur. Avsluta sedan kvällen med en japansk kaisekimiddag hos våra vänner på NAMI. Begränsat antal platser så först till kvarn. 

26 april Steinwall i Stenhuset

Temakväll i gastronomins tecken i unika Stenhuset. Allt under ledning av Niklas Steinwall tillsammans med våra kockar och vår egen sommelier. Mer information kommer inom kort.

30 april Klassisk konsert- & gourmetkväll

Njut av klassisk musik och riktigt god mat i vår vackra Spegelsal. Mer information om eventet kommer inom kort.

Konserter i Varberg

Att gå på en konsert i Varberg är perfekt i kombination med att bo hos oss. Varbergs Stadshotell ligger mitt i stan med närhet till både societetsparken och Arena Varberg. Bokar du ett konsertpaket får du konsertbiljett, övernattning inkl. frukost och en lobbyrätt med dryck innan konserten.

8 februari Konsertpaket med Louise Hoffsten

En av Sveriges coolaste sångerskor, Louise Hoffsten, gör konserthusturné och kommer till Arena Varberg. Boka hotellpaket med konsertbiljett till Louise Hoffsten, övernattning inkl. frukost och en lobbyrätt innan konserten.

12 juli Laleh kommer till Varberg i sommar!

Äntligen är hon tillbaka - Laleh är tillbaka med ett nytt album i vår, turné och en ny singel redan nu i januariMer information om konsertpaket till Laleh kommer snart.

”Längtar till sommaren, inget går upp emot sommarkvällar och musik! Jag har verkligen hunnit längta och sakna publiken jättemycket och så alla musiker och allt kul med bild och ljus kring konserterna, vi växer och har roligare för varje år! Den här skivan kommer kanske bli en av de starkaste skivor jag gjort med mycket variation vilket är ännu roligare när man spelar live!” – Laleh

14 juli Diggiloo på Södra Fästningshörnan i Varberg 

Om du gillar Diggiloo kommer du att älska 2019 års årgång. Jessica Andersson, eller ”mamma Diggiloo” som hon också kallas, är tillbaka och det är veteranen Magnus Carlsson också. Dessutom ser vi stjärnor som David Lindgren, Mariette, John Lundvik, Mimi Werner och Arvingarna på scenen i sommar. På humorsidan gör Thomas Petersson comeback i Diggiloo-sammanhang.

Diggiloo 2019 kommer bli en show utöver det vanliga med extra allt. Vi ses! Mer information om konsertpaket till Diggiloo kommer snart.

Träningshelger i Varberg 

Är du sugen på en träningshelg under 2019 har vi några stärkande och fantastiskt roliga aktivitetshelger inbokade. 

Garuda med Gabriella

Hitta avslappning och precision i varje rörelse och lär dig grundläggande Garudateknik för ny vitalitet, kraft och ökad flexibilitet. Klassen består av flöde, rytm och en blandning av yoga, pilates, dans och tai chi. Garuda står för skärpa och fokus.

Ett pass i månaden (14/2, 14/3, 11/4 och 23/5) och gratis för dig som är medlem hos oss. Boka in dig på Garuda här »

24 januari & 25 april KittYoga

Följ med yogaläraren Kitty på ännu en unik yogaresa. Den 24/1 heter passet Happy hips - Happy lips och passet guidar oss till att våga öppna höfternas låsta dörrar.

Passet den 25/4 har vi fokus på vårt hjärta. Kitty kommer att bjuda på ett mjukt, vackert kreativt flöde med inbakade hjärtöppnare för att utforska och förstå att allt ligger i ditt hjärta. 

Gratis för dig som är medlem hos oss. Boka KittYoga här »

28 februari Yoga med Shay

Shay skapar, med sin passion för yoga, en upplevelse av att våga släppa kontrollen och utforska rörelsernas inneboende kraft. Han får hela yogarummet till att bli en enda stor yogadansande organism, med djup andning till dynamiska rörelser.

Gratis för dig som är medlem hos oss. Boka yoga med Shay här »

1–2 mars Hälsoboost med Leila Söderholm & Ann Wilson

Dans, hälsa, träning – en heldag för dig och din kropp tillsammans med Leila Söderholm och Ann Wilson. 

Träna och dansa på ett nytt, roligt och enkelt sätt. Få ny inspiration, massor av övningar och lyssna på en underbart underhållande föreläsning som får dig att skratta tills du gråter. Lär dig lura din hjärna, hitta glädjen i livet och kom hem med tonvis av motivation och massor av dans. Läs mer och boka Hälsoboost här »

 Bild från Louise på Yogaworld

1 juni Soul Work yogaretreat

Johanna Hector är en soul worker och entreprenör inom träning, hälsa, personlig utveckling och ledarskap. Nu kommer de till Varberg och har en helg med oss i yogans tecken. Paketet är ännu inte uppe för bokning, men håll utkik på hemsidan eller på våra sociala medier.

Att uppleva Varberg under våren och sommaren är verkligen något alldeles extra och visst ser det ut som om det finns en hel del anledningar till att resa hit inom den närmsta tiden?

Hjärtligt välkommen till oss!

Upplagd av Varbergs Stadshotell och Asia Spa 2019-01-15 08:30
Etiketter:
Follow
27 december 2018

Har du besökt Asia Spa tidigare har du ju redan provat på det underbara med japansk tvagning. Tvagning och bad har spelat en central roll i Japan i tusentals år. Att tvaga sig anses vara en ritual där både kropp och själ ska renas. 

Du börjar med att skrubba och skölja dig i tvagningsrummet. Se till att bli riktigt ren och skölj av dig noga så att du inte har en massa skum på dig. 

En tvagning sker under tystnad samtidigt som du tvättar dig med cirkulerande rörelser i riktning mot hjärtat. 

Ritualen har tre gyllene regler:

  1. All tvagning äger rum sittande, under tystnad
  2. Avvisa aldrig hjälp med att bli skrubbad på ryggen
  3. Skölj noggrant av tvål och negativa tankar

Därefter är det fritt fram att sjunka ned i de varma källorna för att koppla av och njuta. Det första steget syftar till att rengöra kroppen medan det andra renar själen.

Visst låter det underbart? 

Varmt välkommen att prova på japansk tvagning på Asia Spa kombinerat med god hotellfrukost »

Upplagd av Varbergs Stadshotell och Asia Spa 2018-12-27 10:51
Etiketter:
Follow
16 november 2018

Nu är de levande ljusens tid här. Visst är det mysigt med alla tända ljus, men har du koll på vilka ljus du ska använda för både dig och miljöns skull?

Asia Spa (eller snarare hela hotellet) använder vi enbart Svanenmärkta stearinljus. Vi återvinner och sorterar alla ljuskoppar och resterna av stearinet som blir över återvinns. Av stearinresterna kan du exempelvis göra tändkottar att använda till att tända brasan på ett mer miljömedvetet sätt.

Svanenmärkta stearinljus vs paraffinljus?

De allra flesta känner inte till skillnaden mellan paraffin och stearin. Faktum är att när ett paraffinljus antänds sätts en oljeförbränning igång på samma sätt som när du sätter dig bakom ratten och startar motorn.

Svanenmärkta ljus har däremot uppfyllt strikta miljökrav både på produkten och förpackningen. Det viktigaste – att ljusen måste vara tillverkade av stearin, som är en förnybar råvara och har en minimal belastning på miljön. Om alla svenska konsumenter övergår till Svanenmärkta stearinljus skulle det minska våra koldioxidutsläpp lika mycket som om vi tog bort 15 000 bensinbilar från vägarna*).

*) Omkring 18 100 ton ljus förbrukas i Sverige per år varav 2-3 000 ton är tillverkade av stearin. Då återstår ca. 15 000 ton paraffinljus. Paraffin, som är baserat på fossila råvaror, avger ca 3,5 kilo CO2 per kilo paraffin. 15 000 ton paraffin ger sålunda ett CO2-tillskott till atmosfären på 3,5 x 15 000 = 52 500 ton. Detta motsvarar CO2-utsläppen från 15 000 bensinbilar som förbrukar 1 500 liter bensin per år (15 000 x 1 500 x 2,36 kg CO2/liter bensin).

Källa Svanen

Två anledningar till att avstå paraffinljus

Det finns två anledningar till att vi bör välja stearin och avstå från paraffin. 

1. Det första är vår hälsa. Vid en fullständig förbränning bildas bara koldioxid och vatten. Men eftersom temperaturen inte är tillräckligt hög för att förbränningen av paraffinljus ska vara fullständig, avges exempelvis ämnena toluen och bensen till omgivningen. Ämnen som kopplas till både cancer och astma. Stearin är ett renare och bättre val. Bäst är det att välja vita stearinljus eftersom färgen skapas med hjälp av metaller och andra kemikalier. Oavsett ljustyp ska man placera ljuset så att det brinner stabilt och inte sotar eftersom det också försämrar inomhusluften.

2. Den andra anledningen till att undvika paraffinljus är vår miljö och vårt klimat. Paraffin är en produkt som kommer från fossil olja. Stearin däremot kommer från animaliska eller vegetabiliska fetter och är därför ett betydligt bättre val även ur denna aspekt. Välj helst ljus märkta med Svanen, då uppfyller de även ett antal krav avseende exempelvis sotbildning, tungmetaller, färgämnen och dofter. Läs vad ljusen innehåller och köp bara ljus av 100% stearin. Lite dyrare men bättre för dig och vår miljö!

Kontrollera även att stearinet inte innehåller palmolja vilket annars är vanligt. Produktionen av palmolja är ett problem då den bidrar till skövlingen av regnskog. 

Källa: Ekopappan 

Tips - så använder du värmeljus

Alla värmeljus – vilket fabrikat det än gäller – är konstruerade så att de helst skall tändas endast en gång och sedan få brinna ut. Du bör alltså inte tända och släcka värmeljus flera gånger. Om du ändå gör det bör du se till att all stearinmassa har hunnit värmas upp helt, alltså är flytande innan du släcker ljuset, annars kan det bildas en grop i mitten av ljuset eller så kan veken påverkas på så sätt att lågan blir liten och tunn. Värmeljus kan även brinna sämre om det är kallt i rummet eller om man placerar ett värmeljus ute i en lykta under vintertid. 

Källa Liljeholmens.se

Återvinn ljuskoppen!

När värmeljusen har brunnit ut så kan vi göra en liten enkel sak för att sortera dom på rätt sätt. Ta loss vekeshållaren, som tillverkas av järn eller stål, från botten av värmeljuset. I återvinningen använder man sig av stora magneter, stål fastnar på magneten men det gör inte aluminium. Sitter vekeshållaren kvar i koppen så sorteras koppen som stål vilket innebär att aluminiumet brinner upp och försvinner från jordens yta istället för att återvinnas. Varje år använder vi svenskar ca 300 miljoner värmeljus, om vi hjälps åt att sortera dom, kan de återvinnas och vi hjälper miljön. Visst är det bra? 

Stearinljusets historia

Stearinljus uppfanns i Frankrike runt 1825. Nu för tiden använder vi stearinljus för att det har mysfaktor. Men när stearinljuset kom var det en viktig innovation. Då använde man ljus av talg eller vax, som sotade och rann. Levande ljus var en av det förindustriella samhällets få ljuskällor. Stearinljus uppfanns av den franska kemisten Michel Eugène Chevreul (1786-1889). Han forskade på fetter och fettsyror och isolerade stearinsyra, en av de vanligaste fettsyrorna som förekommer i både växt- och djurriket. Stearinljus var länge en dyr lyxvara, men trots detta blev det en stor succé.

Stearinljus i Sverige

I slutet av 1830-talet såg tidningsmannen Lars Johan Hierta (1801-1872) stearinljus i London. Han bestämde sig för att sprida den nya uppfinningen i Sverige och grundade Liljeholmens stearinljusfabrik 1839.

Källa & svartvit bild: Tekniska museet 

Upplagd av Varbergs Stadshotell och Asia Spa 2018-11-16 11:11
Etiketter:
Follow
22 oktober 2018

Efter en fantastisk sommar där vi alla blivit stärkta av solsken och ljumma sommarvindar ville vi gärna krama ur lite till.

Vi bjöd därför in till en sensommarfest för att runda av sommaren och blicka fram mot en förhoppningsvis lika fin höst.

Våra gäster kom till oss en fredag efter jobbet.

Vid ankomst fick alla ett armband av Caroline och Helena. Armbandet visade vilka tillhörde festen.

Armbanden köpte vi från Ungdomsjouren Tigerlilja vilka vi sponsrar i deras arbete för ungdomarna. De gör ett otroligt viktigt arbete för våra ungdomar!

Vi startade med Champagne och ostron under 1600-talsvalven i Stenhuset. Allt till sköna pianotoner från Ola Jansson.

Efter minglet i Stenhuset var det dags att förflytta sig drygt ett kvarter norrut - mot hotellet.

Där fick alla gäster en chans att provsmaka våra bocados till tonerna från vår flygel i lobbyn.

Nästa anhalt var Spegelsalen.

Här bjöds det på skaldjur till tonerna från en stråkkvartett. 

Magiskt var ord som hördes viskas bland borden.

Vidare ner mot vår innergård möttes vi av ett svängigt jazzband, antipasto och ännu mer skönt mingel.

Sista anhalten denna kväll blev vår restaurang där en skönsjungande Julia höll tonerna till dessert och kaffe.

När Johanna Hjort med band steg på scenen gungade dansgolvet.

Stort tack till alla som kom och gjorde kvällen helt fantastisk!

Upplagd av Varbergs Stadshotell och Asia Spa 2018-10-22 07:19
Etiketter:
Follow