Yoga eller meditation – Utforska våra aktiviteter

Som gäst på Asia Spa har du tillgång till massor av inspirerande träning och sköna aktiviteter. Passa på att prova exempelvis yoga eller meditation. Vi kör flera olika pass varje dag och alla vägleds av utbildade instruktörer. Du behöver inte boka utan ansluter i mån av plats.

Yoga på Asia Spa

Aktivitetsschema

Våra aktivitetspass erbjuder återhämtning från vardagens fart och fläkt. Vi vill erbjuda er möjligheten till att nå stillhet med hjälp av olika former av yoga. Ni vägleds av våra utbildade instruktörer. Klasserna passar alla, ung som gammal, stel som mjuk. Tänk på att inte äta 60 minuter innan passet och var iklädd träningskläder om inget annat anges.

Server time: 2019-07-21 06:50:51
Server time: 2019-07-21 06:50:51

Passbeskrivning


Chakra yoga

Att hålla energivirvlarna, vårt chakrasystem fritt flödande är grundläggande för vår hälsa och vitalitet. Vi väcker upp kroppen och balanserar energierna i kroppen med enkla rörelser som passar alla. Energi är livets ursprung.

Övningarna görs stående och sittande.

Yin yoga

En återhämtande och terapeutisk yogaform med ursprung från den kinesiska medicinen. Positionerna är enkla och utförs sittande eller liggande, de hålls under några minuter för att stimulera kroppens bindväv och inre organ.

Yinyoga passar alla – med hjälp av kuddar, bolster kan du anpassa ställningarna efter dina egna förutsättningar. Hoppas vi ses på yogamattan!  

Hara & Hara/Core

Enligt österländsk medicin är Hara center för Chi - Livskraft. Med inspiration från pilates, yoga och kampsport väcker vi vår kärna/chi till liv genom mjuka, långa rörelser i ett flöde för att bygga styrka i vår core.

Mycket fokus på andning, drivkraften som utvecklar och håller oss vid liv. 
 

Surya yoga/Solhälsning

Surya står för sol och skapelse! Vi dansar oss igenom kreativa solhälsningar och landar slutligen i en skön djupavslappning. En perfekt peak på helgen!
     

Yang/Styrka

I kroppen är musklerna och blodomloppet YANG. Klassen aktiverar och ökar flödet av YANG. Fokus på hållning, andetag och en muskelgrupp i taget. Lämna klassen fylld av energi och kraft!

Övningarna görs stående, sittande och liggande.
 

De fem tibetanerna

Tillsammans med en kontrollerad andning och fem yogaövningar stimuleras energiflödet och ger liv åt nerver, organ och körtlar.

Övningarna görs stående, sittande och liggande. 

Qi Gong/Qi Gong Gong

Med hjälp av mentala övningar och enkla, stillsamma samt mjuka rörelser sprungna ur den kinesiska kulturen främjar vi vår cirkulation av Qi, livskraft. Qi Gong Gong avslutas med Gong-meditation.

Övningarna görs stående. 

 

Yoga/yogabas

Yoga betyder förening mellan kropp och själ. Genom olika kroppspositioner "Asanas" tillsammans med en kontrollerad andning förbättras styrka, smidighet och balans mellan kroppens olika sidor.

Både statiska och dynamiska övningar utförs på yogamattan. Övningarna görs sittande, liggande och stående. 

Sukha/Avslappning

Sukha - Sanskrit för Happiness, Ease, Sweet - används för att beskriva ett meditativt tillstånd.

Under denna klass jobbar vi med andetaget och avslappning. Avslappningen görs liggande.

Tala yoga

Tala betyder rytm. Ett andetag, en rörelse är fokus i denna klass. Vi flödar och hjälper dig att hitta din rytm genom kraftfulla och energigivande yoga-positioner.

Raja yoga

Djupa, mjuka närande positioner som öppnar upp och hjälper dig att blomma ut till din fulla potential - less is more!

Övningarna görs sittande och liggande. 

Gong meditation

Helande klanger från gongar under liggande meditation. Upplev hur spänningar släpper, din kropp och ditt sinne blir lugnare. Klädsel: mjuka kläder.

Läs mer om de olika passen

Yoga i Varberg?

Bor du nära Asia Spa kan du bli kyakumedlem och gå på yoga så mycket du vill på vardagar. Dessutom har du tillgång till allt som Asia Spa erbjuder i form av bad, gym och avkoppling.

Kyaku Rise & Shine

575:-/månad
Vardagar kl. 7–13. Perfekt medlemskap för dig som har mer tid på förmiddagen. (Seniorpris från 60 år 475:-/månad). Minsta bindningstid är 6 månader.
Asia Spa Vitalitypool på Varbergs Stadshotell med utsikt över Varbergs fästning

Kyaku All Day

675:-/månad
Måndag–torsdag kl. 7–21 och fredag kl. 7–13. Som Kyaku All Day-medlem har du tillgång till hela Asia Spa inklusive alla aktiviteter. Minsta bindningstid är 12 månader.
Asia Spa avkoppling tempelrum

Kyaku All Day – 3-mån

825:-/månad i tre månader
Prova på ett Kyaku All Day-medlemskap hos oss i tre månader. Måndag–torsdag kl. 7–21 och fredag kl. 7–13.

Personlig yoga med Ulrika Josander

Personlig yoga är terapeutiskt och utvecklande. Den är annorlunda från personlig träning på det sättet att vi inte jobbar mot ett avlägset mål utan istället är den nuvarande stunden målet i sig.

Personlig yoga är för dig som vill ha ett individuellt anpassat program, på grund av en eller en kombination av följande anledningar:

  • Du har utövat yoga ett tag, men stannat av på en platå och känner att du inte längre utvecklas/utmanas i gruppklasser.
  • Du har aldrig testat yoga men är nyfiken.
  • Du har en skada eller ohälsa som gör det svårt för dig att delta i gruppklasser och vill ha övningar som hjälper kropp och sinne till läkning.
  • Du önskar lära dig och testa på mer avancerade former av yogans energitekniker som pranayama, meditation, bandhas etc.
  • Du önskar personlig guidning in i asanas, in i avslappning och/eller in i meditation.

Oavsett vilken anledningen är, så är utgångspunkten densamma – yogans redskap ska hjälpa dig till ett hälsosammare och lyckligare liv.

Du kommer att guidas och fyllas med inspiration, kärlek och närvaro under en personlig yoga-klass, samtidigt som du får ett skräddarsytt program för just dina behov.

Ulrika Josander är certifierad 500h advanced RYT yogainstruktör, har Reiki II, och har spenderat flera månader i olika ashrams i Indien för att dyka djupare ner i Yogans värld.

Pris

695:-/60 min.

Bokas på mail: bokning@varbergsstadshotell.com eller tel: 0340-69 01 08.

Läs mer om personlig yoga

Gym

Vill du ge din kropp en riktig genomkörare kan du prova vårt Technogym i avdelningen Peacock House. Här finns maskiner för både kondition och styrka. Gymmet är öppet för våra hotellgäster och gäster på Asia Spa mellan kl. 06 och 22. Åldersgräns 15-år.

Gym på Asia Spa

Gym med Kinesis Stations

Vårt gym är utrustat med Kinesis® Stations – lättanvända maskiner som kombinerar modern funktion med beprövad träningsteknik.

Naturliga rörelser

Du använder dig av fria och naturliga rörelser som aktiverar den kinetiska kedjan istället för enskilda muskler.

Gym på Varbergs Stadshotell & Asia Spa

Gynnsam teknik

Tekniken är gynnsam för koordination, stabilitet, balans, rörlighet, styrka och reaktionsförmåga.

Gym på Varbergs Stadshotell & Asia Spa

Introduktion av gym

Introduktion av vårt gym hålls tisdagar kl. 14.00 och torsdagar kl. 18.30.