söndag 21 juni

Yoga och föreläsning med Ulrica Norberg

Vi firar internationella yogadagen med att bjuda in yogaläraren/författaren/inspiratören Ulrica Norberg. Missa inte en spännande föreläsning och energifylld yogaklass med Ulrica!

Information

Tid: Internationella yogadagen, 21 juni 2020 kl. 15.00–18.15
Plats: Varbergs Stadshotell & Asia Spa
Pris: från 795:-

Föreläsning – CLEAR SKIES

Från klarhet till klarhet

Vi människor styrs mycket av inre mönster och yttre krav samt idéer på hur det ska eller inte ska vara. Vad ser vi som styrka och svaghet? Varför är det så lätt att gå igång på kritik? Hur bearbetar vi det som finns inom oss? Inom yoga finns det ett begrepp som heter Kaivalya som betyder ”space from the mind” och när vi kan uppnå det mentala tillståndet kan vi använda sinnet utan att sinnet använder oss. För att komma dit måste vi gå en snitslad bana, likt orientering och ta en strapats i taget. För att hitta vår kärna, vår soft spot. Där vi bor. Kraftens plats. Vår individualitet.

Vad säger yogans filosofi och metodlära om hur vi tar oss dit? Måste alla gå samma väg? Hur vet man att man börjar närma sig?

Oavsett var du är – är denna föreläsning något för dig som är intresserad av att inte överleva livet utan uppleva det och kanske mer än så – LEVA livet.

Du kommer att kunna köpa Ulricas böcker och få dem signerade. Medtag kontanter eller betala med swish.

Läs mer

Yogaklass – SAHAM FLOW

Kraft, energi & inspiration

Träd in på mattan för ett ögonblick där Ulrica guidar dig in i en klass som fokuserar på kraft, energi och inspiration; om förmågan att kunna inspirera sig själv genom att släppa på det som begränsar. Allt ifrån kroppsliga spänningar, muskler som inte vill jobba, kraft som ligger och väntar på att få komma fram, till att upptäcka att du har mer inuti dig än utanpå. Med detta i åtanke, handlar denna klass om hur du kan investera dina ansträngningar på mattan i att ge tillbaka till kroppen.

Du får verktyg för att hitta en yogapraktik som inte bara stärker dig men som också ger dig det du behöver, vårdar dig och öppnar dig med syftet att skapa ökad cirkulation genom sköna rotationer och inversioner. Vi flödar igenom sekvenser som ämnar arbeta upp mobilitet och stabilitet i ryggraden, i andetaget och i sinnet.

Läs mer

Paket & priser

 

Paket 1 – Föreläsning & yoga – 795:-

  • Föreläsning kl. 15.00–16.00
  • Kaffe/te, frukt & nötter
  • Yoga kl. 16.30–18.15

Kom ombytt och ta med yogamatta.

Boka föreläsning & yoga här ›

 

Paket 2 – Föreläsning, yoga & Asia Spa – 995:-

  • Utöver ovan ingår tillgång till Asia Spa kl. 14.00–20.00

Ta med yogamatta.

Boka föreläsning, yoga inkl. Asia Spa här ›

Om Ulrica Norberg

Yogaläraren, författaren och kreativa inspiratören Ulrica Norberg är passionerat intresserad av berättelser, bilder och individualitet och brinner för att se människor växa.

För att hitta sin passion och potential, behöver man gå inåt och skala av det man tror sig vara och måste utge sig för att vara. Detta med hjälp av rörelse, stillhet, reflektion och skapande.

Ulrica är dramatiker, föreläsare och författare och har skrivit ett dussin böcker om hälsa och välmående. Med hela världen som arbetsfält, reser hon runt och utbildar och inspirerar via olika workshops, events och retreats samt har ett finger med i spelet i flera kreativa projekt inom reklam, böcker och film. Hon är initierad till den ärofyllda titeln Yogiraj; yogamästare som bara ärats nio västerlänningar innan henne. Ulrica räknas som en av Skandinaviens pionjärer inom yoga och meditation och har utbildat över 500 yogalärare i världen.

Relaterad läsning:

Vad är internationella yogadagen?

Internationella Yogadagen (International Day of Yoga), ”Yogadagen”, firas sedan 2014 årligen den 21 juni efter ett beslut i FN:s generalförsamling.

Yoga är en fysisk, psykisk och andlig praktik, som framför allt förknippas med Indien. Som internationell Yogadag hade den indiska premiärministern Narendra Modi föreslagit den 21 juni, årets längsta dag på norra halvklotet, och en dag som dessutom anses ha speciell betydelse i många delar av världen. Den 11 december 2014, tog generalförsamlingen ett enhälligt beslut om en resolution för att göra 21 juni till en "International Day of Yoga".

FN:s dåvarande generalsekreterare Ban Ki-moon välkomnade den nya internationella dagen på grund av dess positiva holistiska aspekt. ”Yoga kan bidra till ökad motståndskraft mot sjukdomar, bringa samhällen samman och generera respekt människor emellan”.

Källa: Wikipedia

Läs mer