Du är här

2015
2013
2012
2011
2010
bar (1) Boutique (1) drink (1) Hotell (1) Hotellrum (1) Relax (1) restaurang (1)
3 februari 2017

Vi värnar om miljön!

Vackra tapeter, sköna varma källor, goda desserter i all ära. För oss är det inte bara viktigt att fylla vårt hotell med en skön känsla. Vi tycker det är viktigt att alla gör vad man kan för miljöns skull. Här är några av de saker vi arbetar med och kanske kan du göra några av de sakerna hemma och på så sätt bidra till en hållbar utveckling?

Glasåtervinning sparar på naturtillgångar och energi. När återvunnet glas smälts om används 20% mindre energi än om man utgår från nya råvaror. Viktigt, missa inte att färgsorters glaset! Om färgat glas hamnar i en vit behållare måste innehållet klassas som färgat, glasbruken tvingas då producera ofärgat glas av nya råvaror. Tänk vilken enkel grej som du kan göra hemma som bidrar till hållbarhet! 

Visst är det mysigt att tända värmeljus?
Men när ljusen har brunnit ut så kan vi göra en liten enkel sak för att sortera dom på rätt sätt. Ta loss vekeshållaren, som tillverkas av järn eller stål, från botten av värmeljuset. I återvinningen använder man sig av stora magneter, stål fastnar på magneten men det gör inte aluminium. Sitter vekeshållaren kvar i koppen så sorteras koppen som stål vilket innebär att aluminiumet brinner upp och försvinner från jordens yta istället för att återvinnas. Varje år använder vi svenskar ca 300 miljoner värmeljus, om vi hjälps åt att sortera dom, kan de återvinnas och vi hjälper miljön. Visst är det bra? 

För att spara yta och värna om miljön använder vi oss av en kompremator till våra sopor istället för vanliga soptunnor. Soporna komprimeras i komprematorn och man behöver inte tömma soporna alls lika ofta. Det sparar plats och det sparar framför allt på miljön! 

I restaurangen använder vi oss av ekologiskt och närproducerat så långt det är möjligt. Tex så är 98% av allt nötkött kravmärkt och närproducerat. Då vi köper in mat i stora mängder prioriterar vi närproducerat framför kravmärkt som produceras långt här i från och behöer fraktas långa sträckor. Vi serverar inte längre flaskvatten i restaurangen utan väljer istället att använda oss av tillbringare som vi fyller på. Bara en sån sak hjälper miljön! 

Det finns många kaffeälskare på hotellet och många dricker några koppar var om dagen. Därför är det viktigt för oss att allt kaffe som serveras är klimatkompenserat, KRAV- och Fair Trade-märkt. Att köpa miljömärkt är ett enkelt sätt att bidra på ett positivt sätt. 

Detta är några av alla saker vi gör för att bidra till en hållbar utveckling. Många av de här sakerna kan du göra hemma och på så sätt värna om miljön. En kompremator kan vara svårt att få plats med i hemmet men att sortera värmeljusen kan vi alla hjälpas åt med. Kom ihåg, ingen kan göra allt, men alla kan göra något! 

Upplagd av Varbergs Stadshotell och Asia Spa 2017-02-03 09:34 | Comments: None
Etiketter:
Follow

Läs och lämna kommentarer

Lägg till ny kommentar