Du är här

2015
2013
2012
2011
2010
bar (1) Boutique (1) drink (1) Hotell (1) Hotellrum (1) Relax (1) restaurang (1)
16 januari 2013

Ulrica NorbergMissa inte en härlig helg i yogans tecken, kom till Asia Spa 8-10 mars!

Under tre dagar undervisar Ulrica Norberg i en workshop med inriktning ISHTA yoga på Asia Spa. ISHTA betyder ”that which resonates with the individual”.

ISHTA yoga är inte en yogastil utan en yogatradition där dessa tre vetenskaper från Indien, hatha (läran om motsatsbalans och kraft), tantra (lärarna om energi) och ayurveda (läran om individuell balans) integreras för att individer ska kunna hitta bästa möjliga balans i liv och leverne, grundat på individens förutsättningar och unika sammansättning.

Så här kommer helgens schema att se ut:

Fredag 8 mars

17.30-19 Sweat and Samadhi.
En dynamisk yogaklass där vi rör oss genom olika sekvenser av yogaställningar med andningen som flöde för att skapa balans i sinne och kropp. Här ligger fokus på anatomi, biomekanik och att skapa stabilitet och ökad cirkulation. Passet avslutas med en halvtimmes Restorative yoga, återhämtande yoga. Passar dig som ha lite yogavana.


Lördag 9 mars
10-13 ISHTA YOGA
Vi börjar med att titta på vad ISHTA är och vad dess tekniker kan erbjuda oss yogis. Sedan flödar vi igenom ett långt pass som innehåller allt. Du kommer ut med balansen i behåll, inuti och utanpå. Passar alla.

14.30-16 Yinyoga
Här arbetar vi genom kroppen genom främst liggande och sittande positioner som hålls 3-5 min med syfte att balansera bindväven i kroppen. Yinyoga är en effektiv metod för att för att minska på spänningar, stress och stelhet i kroppens vävnader och öka cirkulation och respiration samt skapa lugn i sinnet. Passar alla.


Söndag 10 mars

9-11 ISHTA Yoga. Pranayama och meditation.
Här tar vi vår yogautövning till nästa dimension; just att genom fina metoder och positioner skapa utrymme för återhämtning, stresslindring och att öka kraft i kropp och sinne. Detta genom andningsövningar, meditation och visualiseringstekniker. Vi gör detta genom att börja med några asana, går vidare att träna nervsystemet via pranayama, tar fokus djupare via kriyas, visualiserande tekniker och sedan gå in i meditation för att avsluta med en mjuk serie flödande hathayoga sekvenser för att stabilisera och att föra in effekten av meditationen in i kroppen och ut i livet.

Härligt att fylla på med ny energi och starta året på detta sätt.


Ulrica har en bakgrund som journalist och akademiker. Sedan 19 års ålder har hon intresserat sig för Yoga, meditation och personlig utveckling och första mötet med yoga skedde i början av 90-talet.

Ulrica är en av Sveriges pionjärer i yoga då hon var en av de första att porträttera yoga för allmänheten och hon har skrivit flertalet böcker och artiklar i yoga både i Sverige och utomlands. Ulrica är känd för sin djupa kunskap, sin pedagogik, inspirationsförmåga och varma framtoning.

Välkomna!
Upplagd av Varbergs Stadshotell 2013-01-16 16:18 | Comments: None
Etiketter:
Follow

Läs och lämna kommentarer

Lägg till ny kommentar