Du är här

2015
2013
2012
2011
2010
bar (1) Boutique (1) drink (1) Hotell (1) Hotellrum (1) Relax (1) restaurang (1)
20 juli 2010

Skönhetsbehandlingar kan göra oss friskare

Örtkännaren Lisen Sundgren menar att färgglada frukter, heta kryddor, doftande blommor och skimrande oljor kan hjälpa dig att må bättre och bli friskare. Hennes nya bok är inspirerad av den flertusenåriga indiska läran ayurveda, betyder "kunskap om livet" och bygger på tanken att alla människor tillhör en av tre kroppstyper: vata, pitta eller kapha. För att vi skall må bra behöver vi, enligt ayurveda, äta och leva på ett sätt som passar vår kroppstyp.

Under några veckor i Indien besökte Lisen ett ayurvedacenter i Kerala, Indien. Där fick hon till skillnad från hennes annars fladdriga vardagsrutiner, regelbundna måltider serverade med närproducerad mat, kroppsbehandligar på fasta tider och tillräckligt med sömn. Kroppen mår bra av goda rutiner.

Ayurveda ser kropp och själ som en helhet och allt måste vara i balans för att vi skall hålla oss friska. Är du glad, harmonisk och lugn stärks immunförsvaret. Skönhetsbehandlingar får oss att må bättre både på insidan och på utsidan, därför hjälper dem också till att hålla oss friskare och piggare.

Asia Spa erbjuder en rad ayurvediska kroppsbehandlingar för ditt välbefinnande. Några av dem är Shirodara - kunglig behandling, abhyangalyx, aromamassage, pada, abhyanga oljemassage. Läs mer om våra behandlingar på varbergsstadshotell.com

Lisen Sundgrens bok, Lisens indiska spa: Med inspiration från ayurveda. Går att köpa på Asia Spa.

Källa: Damernas Värld NR 5
Upplagd av Varbergs Stadshotell 2010-07-20 08:24 | Comments: None
Etiketter:
Follow

Läs och lämna kommentarer

Lägg till ny kommentar