Du är här

2015
2013
2012
2011
2010
bar (1) Boutique (1) drink (1) Hotell (1) Hotellrum (1) Relax (1) restaurang (1)
16 augusti 2011

Janesh Vaidya - Ayurvedaläkare på besökJanesh Vaidya, har många strängar på sin lyra inom Ayurvedisk läkekost. På kvällens föreläsning uppträde han i västerländska kläder, kortklippt hår, stilig kavaj. Han gör verkligen allt för att passa in i vår västerländska livsstil där allt kretsar kring ytan.

Tidigare var Janesh bosatt i Kerala, en liten by i Indien. Då var klädseln helt annorlunda. Med långa tygsjok på kroppen, smycken och enkla sandaler tog han emot patienter i all enkelhet.
Ayurveda har han praktiserat sedan barnsben och numer är han en av få välkända läkare inom denna läkekonst med enorma kunskaper om livet, hur man botar sjukdomar utan piller och hur man håller sig evigt ung.

Här i västvärlden har Ayurvedan på senare år fått stort genomslag och den finns numer på flera platser i landet däribland på Asia Spa.

Vilken dosha tillhör du? Är du en vata- en pitta eller en kapha-typ?

För att skilja de tre doshorna åt kan man med små enkla knep hålla isär de olika genom att tänka på följande kända personer:

1. Mikael Jackson = Vata
2. Sylvester Stallone = Kapha
3. Marlyn Monroe = Phita


Mikael Jackson – Är en Vata-typ. När han levde hade han smal benstruktur, aktiva och kreativa drag. Ett annat typiskt drag för Vata-personer är också glömska.
Sylvester Stallone - Karakteristiska drag för Kapha är: Slowmotion rörelser, oljig hy, tjockt hår, vackra ögon, starka organ, fäster sig lätt vid andra personer och är bra lyssnare.
Marlyn Monroe – Dessa Phita karaktärer är ofta normalbyggda, atletiska, attraktiva, gillar att ha ordning och reda runt omkring, dominanta, avundsjuka och ibland också argsinta.

Janesh kan knepen som håller dig evigt ung: Han menar att matens påverkan är av stor betydelse och det gäller att äta så att man tillfredställer sin/siana doshor. För när kroppen är i balans är också sinnet i balans. Janesh menar att livet här i väst är så åldersdominerat. Ålder är bara en siffra och själv vet han varken hur gammal han eller hur gamla hans föräldrar är. Med en enkel handpåläggning kollar han pulsen på sina patienter, på bägge handlederna för att få helheten om hur ”mind and body works together”. Det ligger någon slags mystik över denna läkekonst som är svår att ta på men mycket intressant.

Obs! Bilden är hämtad från svt.se/toppform
Upplagd av Varbergs Stadshotell 2011-08-16 13:25 | Comments: None
Etiketter:
Follow

Läs och lämna kommentarer

Lägg till ny kommentar