Du är här

2015
2013
2012
2011
2010
bar (1) Boutique (1) drink (1) Hotell (1) Hotellrum (1) Relax (1) restaurang (1)
25 maj 2016

Hotellet skiner tack vare Annika och Gerd

Ofta tänker man kanske inte så mycket på vad som ligger bakom en hotellverksamhet och vad som får den att fungera. Man möter receptionisten vid in- och utcheckning, får en kväll med den trevliga servitören och bemöts av frukostvärdinnans leende på morgonen då man tar för sig av frukostbuffén.
Men möt två av de viktigaste pusselbitarna i vårt team, Annika och Gerd på lokalstäd. De och deras kollegor håller verksamheten skinande!

Vi har ungefär 180 rum som ska städas och bäddas dagligen. Men vi har också en hel del ytor som används av både gäster och personal gemensamt.
Det är där lokalstäd kommer in. Kristallkronor ska putsas, hyllor dammas, mattor dammsugas och ett 2300 kvm stort spa ska städas och detta görs med fördel när ytorna inte är fyllda med gäster.

En hel del tidiga mornar för dessa tu, men vi vet också att det är detta som är tjusningen med arbetet - att man har nästan hela dagen kvar efter ett tidigt arbetspass. De vackra arbetsmiljöerna, gästerna man råkar på i korridorerna och arbetskollegorna förhöjer naturligtvis arbetsdagen också.

Annika har jobbat hos oss i över tjugo år och Gerd har också lång erfarenhet av hotellet. Arbetsglädje och yrkesstolthet andas deras personlighet inför oss kollegor och vi frågade om de hade något tips de ville dela med sig av....

- Jo, vi använder aldrig glasputs. Tänker man miljösmart, ekonomiskt och på vad som ger bäst resultat så är en liter vatten med en droppe diskmedel i klart bäst. Använd en ren microtrasa så får du skinande resultat.

Tack till er sköna bönor! För att ni får hela stället skina inifrån och ut med era varma leenden, snabba ben och flinka fingrar!

Upplagd av Kristin Lagerqvist 2016-05-25 15:24 | Comments: None
Etiketter:
Follow

Läs och lämna kommentarer

Lägg till ny kommentar