Du är här

2015
2013
2012
2011
2010
bar (1) Boutique (1) drink (1) Hotell (1) Hotellrum (1) Relax (1) restaurang (1)
8 februari 2011

Hälsogurun - Janesh Vaidyas må bra tips!


Har du hört talas om hälsogurun - Janesh Vaidyas må bra tips! Jasså inte? Då delar vi gärna av oss av Janeshs 5 hälsosamma må bra tips! Men innan vi berättar, vem är han då den där Janeshs? Svaret är enkelt, en helt vanlig 40 plussare (inom yurvedan talar man inte om ålder) från Sverige som pendlar mellan Kerala i Indien och Stockholm. Han är Ayurveda läkare, författare och föreläsare och just nu aktuell med boken "I det sista regnet". Så helt normal är han kanske ändå inte. I många år har han praktiserat och coachat allt från svenska skådespelare till superkända Hollywoodstjärnor. Han vet direkt när han träffar en ny människa vilken dosha personen tillhör. Här kommer Janesh 5 tips till bättre hälsa enligt läran om Ayurvedan:

1. Var snäll mot dig själv!
Ett bra liv handlar om att vara snäll mot sig själv. Du är själv ansvarig för din egen lycka. Så välj glädjen. Du är energi, inte ditt jobb, ditt hus, din bil eller din ålder. Tänk "Jag har allt" i stället för att tänka "jag har inget" dina tankar skapar posivit energi som triggar igång hjärnan och skapar mental styrka.

2. Flirta med livet!
Försök att verkligen närvara i nuet och verkligen njuta av dofter, smaker och samtal med människor. Undvik att vara alltför resultatfokuserad - då missar du mycket på vägen. Få kontroll över dina tankar genom bl.a meditation.

3. Mindre socker - mera sex!
Ersätt godis med kärlek. Fysisk beröring ger samma kick som socker men är mycket nyttigare.

4. Undvik kemikalier
Undvik kemikalier och E-ämnen som finns i matvaror och halvfabrikat. Smörj in kroppen i kokosnötsolja som som ökar elastisiteten i huden och ger dig en yngre look!

5. Träna tankarna
Ta kontroll över tankarna. Om du har kontroll över dina tankar så har du kontroll över ditt liv. Negativa tankar skapar en negativ spiral och positiva tankar skapar en posivit spiral. Ett sätt att skapa positiva tankar är att meditera.
Upplagd av Varbergs Stadshotell 2011-02-08 20:43 | Comments: None
Etiketter:
Follow

Läs och lämna kommentarer

Lägg till ny kommentar