Du är här

2015
2013
2012
2011
2010
bar (1) Boutique (1) drink (1) Hotell (1) Hotellrum (1) Relax (1) restaurang (1)
24 juni 2010

Glad midsommar!Då var den snart här, midsommarafton som ursprungligen firades vid sommarsolståndet. Denna fantastiska högtid då allt står i blom och är som vackrast. Vi pryder midsommarstången med försommarens alla färgglada blommor och blad och förenas sedan i sång och dans till ”små grodorna” och ”sju vackra flickor i en ring”. Till bords dukas det upp matjesill, härliga nypotatisar, jordgubbar och dryck därtill. Vi samlas i gemenskap och hyllar enligt tradition sommarens kraft och grönska.

Midsommarnatten är full av mystik och drömmar, denna natt som nästan aldrig blir mörk. Enligt gammal hednisk tro hade natten viktigt inslag av övertro på naturliga väsen. Flickor samlade sju sorters vackra blommor, helst vid ett vägskäl och klättrade sedan över nio gärdsgårdar. Sedan skulle hon lägga sig och sova utan att säga ett ord. På så sätt skulle hon i drömmen kunna få se sin tillkommande. Midsommarnattens dagg hade läkande effekt och ingen skulle efter midnatt bada i sjöar för att inte råka ut för näcken. Midsommarnatten var också den natt då de läkande växterna i naturen hade som mest kraft.

I väderprognoserna lovar de nu sol i nästan hela landet, vi gläds och vill med det önska er en riktigt härlig och solig midsommar!
Upplagd av Varbergs Stadshotell 2010-06-24 13:03 | Comments: None
Etiketter:
Follow

Läs och lämna kommentarer

Lägg till ny kommentar