Du är här

2015
2013
2012
2011
2010
bar (1) Boutique (1) drink (1) Hotell (1) Hotellrum (1) Relax (1) restaurang (1)
31 januari 2017

Ge ditt andetag extra uppmärksamhet!

Den 3 februari är det internationella andningsdagen. En dag för att tänka extra mycket på vår andning. 

Vi frågade vår spachef Anna om andning och om hon har några tips att dela med sig av.
- För mig är andetaget så coolt, andetaget är liv, det sprider liv. I den yogiska läran sägs det att man föds med ett visst antal andetag... och ändå springer vi genom livet och bara andas med axlarna, kort, snabb och stressad andning. 

Vår spachef Anna - Asia Spa

På Asia Spa är det lätt att slappna av, andas djupt och finna lugn och ro. Men kanske inte lika lätt att göra hemma mitt i vardagen. Anna tipsar om en övning som du kan använda dig av och därmed tänka på din andning.  

Börja med att stänga av mobiltelefonen, hitta en lugn plats. Ta av dig skorna och lägg dig raklång på rygg. Slappna av, känn inåt. Andas. Nu är du igång med yoga. När du ligger på rygg kan du andas långa djupa andetag genom näsan. Det balanserar allt, skapar lugn, ger energi och klarhet.



Ett komplett yogiskt andetag består av tre olika delar som vävs samman till en helhet. Börja med magandning. Blunda och lägg händerna på nedre delan av magen. Följa nu ditt andetag med tanken till och från dina händer. Därefter revbensandning. Placera händerna mot revbenen så att lillfingrarna rör de nedersta revbenen. Andas nu in genom näsan och känn hur dina händer går ut åt sidorna på din bröstkorg. Håll andan en stund, andas sedan ut genom näsan och pressa ihop revbenen med händernas hjälp. Sedan går du över till nyckelbensandning. Lägg händerna högre upp mot nyckelbenen och följ andetaget till dina händer, händerna går mot hakan. När du andas ut så ska du pressa lätt med fingrarna mot nyckelbenen så du får känslan av att tömma den övre delen av lungorna. 

Dessa tre moment vävs nu samman till ett komplett yogiskt andetag. Händerna ligger nu vid sidan av din kropp och tanken följer ditt andetag så långt ned i magen det kan komma, fortsätter till de nedre revbenen sedan upp till nyckelbenen. Håll andan en kort stund och andas sedan ut i omvänd ordning. Vila där, tills kroppen signalerar att det är dags att andas in igen ned till magen.

Extra tips! När du gör andningsövningarna kan du passa på att använda dig av spikmattan precis som Liza gör här!

Övningen tar endast fem minuter och är perfekt att göra på egen hand hemma. Det sägs att denna yogaandning är som en timmas vila för din kropp. Fem minuter går att hitta någonstans under dagen för att låta kroppen vila, andas och hitta energi. 

Sedan 2012 firar vi Andningens dag i Sverige den 3 februari. Den börjar uppmärksammas alltmer internationellt och nu kallas det BreathHour. Kl 12.00 lokal tid och en timme framåt tänker vi lite extra på vår andning. Var med du också och ge ditt andetag extra uppmärksamhet!

Upplagd av Varbergs Stadshotell och Asia Spa 2017-01-31 11:35 | Comments: None
Etiketter:
Follow

Läs och lämna kommentarer

Lägg till ny kommentar