Du är här

2015
2013
2012
2011
2010
bar (1) Boutique (1) drink (1) Hotell (1) Hotellrum (1) Relax (1) restaurang (1)
1 september 2016

Det handlar om miljön

Vi måste alla värna om jordens resurser. Ingen kan göra allt men vi kan alla göra något. På hotellet har vi med oss miljöfrågorna på alla våra avdelningar och i alla våra arbetsuppgifter. 

Varbergs Stadshotell - miljö

Vi tänker långsiktigt. 

Samhällets miljöengagemang har lett till 1 650 nya laddstationer tillgängliga för över 16 000 elbilar i Sverige under 2016. För att antalet elbilar ska öka behövs en utbyggd infrastruktur – det måste finnas laddningsmöjligheter. 

Installation av laddare

Just nu installeras laddningsstationer på vår privata parkering både till vanlig elbil och till Tesla. Vi kör också en elbil i vårt dagliga arbete som hjälper personal att ta sig miljövänligt mellan de olika systerhotellen.

Bil Varbergs Stadshotell

En renodlad elbil har inget avgasrör. Den ger inga utsläpp och kan därför bidra till en bättre luft på gatorna. Elbilen drivs av en eller flera elmotorer som enbart körs på el från ett batteri. Batteriet i elbilen laddas i elnätet. Det är stort och väger ofta mellan 200 och 500 kg, men å andra sidan har dessa bilar inte någon tung förbränningsmotor.

Vi är glada över att vi snart ska kunna erbjuda gäster som kör elbil dessa laddningstationer.

Vindkraftverk

En annan viktig del i vårt miljöarbete är energiförsörjningen.

Visste du att vi har ett eget vindkraftverk som försörjer oss med elektricitet?

Och det bästa av allt är att det inte bara gäller oss på Varbergs Stadshotell & Asia Spa utan även våra systrar Arken Hotel & Art Garden Spa och Hôtel Eggers.

Vårt vindkraftverk står, ståtligt med sina 100 meter över havet, mellan Vara och Skara. Det producerar närmare 6,3 Gwh vilket innebär en kapacitet som även skulle kunna ge ström till nära nog de anställdas förbrukning också.

Detta är en långsiktig investering och ett steg i vår ambition att vara måna om hållbarhet över tid.

Nyfiken på att veta mer om hur vi värnar om miljön? Klart du är :)

Klicka på länken och ta del av det viktiga arbetet.

Upplagd av Varbergs Stadshotell och Asia Spa 2016-09-01 08:22 | Comments: None
Etiketter:
Follow

Läs och lämna kommentarer

Lägg till ny kommentar