Du är här

2015
2013
2012
2011
2010
bar (1) Boutique (1) drink (1) Hotell (1) Hotellrum (1) Relax (1) restaurang (1)
29 januari 2013

Alsacemässa i Varberg


 I helgens hölls en Alsacemässa på Varbergs Stadshotell & Asia Spa.

På fredagen var det uppdukat i Spegelsalen för en galamiddag då Alsace svenska vinbrödrarskap anordnade en sjurätters middag med två utvalda viner per rätt. Varje år träffas sällskapet i Sverige för en tillställning kallad chapitre och vi är glada över att arrangemanget i år hölls på Stadshotellet.


180 Alsacevänner satt till bords och avnjöt middagen, däribland representanter för vinbrödrarskapet klädda i vackra röda mantlar och tillhörande hög hatt. Det serverades bl a färserad kalvrygg med ärtpuré och rödvinssky till en Pinot Noir "F" (2008) Domaine Paul Blanck.
En mycket trevlig och lyckad kväll hälsar de gäster som deltog.


På lördagen syntes inte ett spår utav gårdagens galamiddag då hela Spegelsalen förvandlades till en mässhall med ca 35 vinrepresentanter och producenter från Alsace. Två som hedrade hotellet extra med sin närvaro var Philippe Blanck och Hubert Trimbach. Det serverades även ostar som passade bra till de viner som smakades av. 


Druvorna som odlas bland kullarna i Alsace är Reisling, Gewurtraminer, Muscat, Pinot Gris, Sulvaner, Pinot Blanc och Pinot Noir. 
Att som gäst strosa runt, smaka på goda ostar och viner samtidigt som man lyssnar till alla dessa entusiaster var en mycket trevlig upplevelse. Nästa mässa kommer förmodligen hålla till i Umeå i början av nästa år. Gå in på www.confrerie-st-etienne.se där det kommer dyka upp mer information om chapitre och vinmässor.


Stort tack till Dennis Eliasson och Erling Svennungsson som arrangerande helgens chapitre.


Upplagd av Varbergs Stadshotell 2013-01-29 09:12 | Comments: None
Etiketter:
Follow

Läs och lämna kommentarer

Lägg till ny kommentar